bickel

Active users
 • Content count

  151
 • Joined

 • Last visited

About bickel

 • Rank
  Fiesta Junior

Previous Fields

 • Voornaam
  Peter
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK7
 • Kleur
  Anders
 1. Pieter. Ik heb zelf eens gemeten met de rolmaat bij een fiesta 2018 mk8. En kwam ruw gemeten op een steek van 4gats 108mm. Dus dat is schijnbaar het zelfde gebleven! Maar of het 14inch wiel even goed over de naaf (63,2mm) en remmen past durf ik niet te zeggen? Misschien weet Harry , Robert of Dick dat!
 2. Yes, de Kroon Duranza heeft Ford specificaties en wordt ook door mij gebruikt!
 3. Romy, pasta op bougiepunten smeren? Nooit van gehoord! Misschien beetje koper/ceramisch vet op de bougie schroefdraad gesmeerd om bougierot te voorkomen dat zou kunnen! Heb je org. Ford bougies gekregen? Probeer anders maar eens deze van Ome Robert Bosch, gemaakt in de Russische RU van goedkope men. Poëtin. Type Bosch HR8MCV+ +39 ca. €4,75 /stuk. Hij de mijne mk7 2010 loopt als een trein. Aandraaimoment ca. 20Nm. Electrode puntjesafstand 1,3mm, maar daar heeft poëtins arbeiders al voor gezorgd. Misschien de ontsteking kabels/bobine niet in orde?..
 4. Marc, ik zou zeggen: rustiger de rotonde nemen ook in de wegbochten! De uit (girosuhmvk) het middelpunt vliegend kracht is dan misschien te groot, waardoor de kachel automatisch denkt, ik moet harder gaan werken! De girosscoop gestuurde mk6 2004 kachelklep vliegt dan (verder) open? . met andere woorden, ik heb geen idee?
 5. Ik heb een eenvoudig metalen honinggraad ruggesteun met een klein kussen tussen /eracher die vast gehouden wordt door elastische banden! Werkt goed voor MIJ. Heb na een rit van ca. 2uur/200km totaal geen last meer van mijn enigsinds holle rug, en dat voor een paar euro! Medische ruggesteunen in de duurdere klasse hadden geen effect bij MIJ. Mooi en dat is voor mij voldoende, gewoon uitproberen wat het beste voor JOUW is!
 6. Jan, al eens aan een slechtere accu gedacht! Zou dat kunnen na bijna 3-4jr??!! Ook die van Ford worden/kunnen eerder slechter worden als je pech heeft!
 7. Zit er dan een censor (in bumper of achterklep) in die reageerd op bv. blauw flits en zwaailicht? En kabel of batterij gevoed? Ik ken het niet?
 8. Zo ie je maar weer, Ford betrekt ook goedkope rommel uit de Chinese industrie voor EU doeleinden, voor een paar cent! En zeg dan, het kost by diy €52,-?? .
 9. Naar aanleiding van deze vraagsteller ben ik ook 2* op pad gegaan, pieter heeft gelijk, ik kwam tot vrijwel dezelfde antwoorden en foldering van de verkopers, geldig tot eind deze maand. Weet Harry dit misschien ook te bevestigen?
 10. Als de ontsteking het is?? Bij Winparts Groningen de mk5 kabels/bobine merk Febi/Beru ca. €100,- en zelf doen!?
 11. Mooi, heb je er uitbreidingspakket bij zitten, gewoon standaard Titanium? Ik zelf zit ook te denken voor een mk8 Titanium 100pk! Maar dan standdaard blauw en zou graag enkele optie's die er standaard in zitten fabrieks weglaten! Is dat mogelijk, doen zij dat op bestelling? Alleen de cruisecontrol en klimaatreg. (airco) erop en wat wettelijk moet! Keyless start en bv. andere snufjes hoeft van mij niet, ik dus, en zeker geen 9speakers met (totaal PIEK) 675watt! Continue maar 350w rms, Tjonge, waar kun je die loslaten?? Een Trent heeft maar tot 85pk! Als die ook een 100pk uitvoering had, pakte ik die, met update cruisecontrol. Meer als voldoende, voor mij dus! Met standaart blauw
 12. Goeie morgen Dominique, als het m6 en 8.8 boutjes zijn ca. 10-12Nm, bij m5 boutjes 8-9Nm! Dus dat wordt op gevoel kruislings vastdraaien! als je geen kleine momentsleuteltje heeft?? Standaard beginnen de gewone m.sleutels bij ca. 22Nm! http://www.zunflappie.nl/artikel/233/aanhaalmoment-moerenbouten is maar een voorbeeldje bij brommotoren!! https://www.wurth.nl/nl/wuerth_nl/uw_branche/metaal/din__en_normdelen_1/voorspan_en_aandraaimoment_1/voorspanaandraai.php
 13. Danny, je bedoeld (eerst) de - en eventueel de +accupool loshalen voor de auto electronica veiligheid! Van 12v dc spanning krijg je geen optater! Of heb ik het mis?? Je moet het wel goed doen!
 14. Natuurlijk Sjon en Ron , maar sommige nederlanders hebben alleen maar oogkleppen op en zien alleen maar wat blinkt, en ikke? Waar anderen en het milieu de dupe van kunnen worden, ondanks je wijsheid!!? Jazeker het stinkt en glimt overal? Het ideale bestaat niet, dat zeker! Omdat er daardoor veel "bullshit" regels afgesproken moeten worden, waar ze met nederlanders in het (buiten)land GEEN pardon kennen! Klopt we zakken van het hoofd onderwerp af, TUNEN, ieder zijn meug, met regels! Ik ze hier dagelijks langskomen hoe cool en ruig het allemaal is!!?? Bij Bram waarschijnlijk niet, daar ben ik vrijwel zeker van! Af en toe een beetje tegengas geven is helemaal niet erg, zeker WETEN!