Jump to content
Fiestaclub.nl

ReneKunst

Active users
 • Content Count

  241
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ReneKunst

 1. ReneKunst

  Automat Mk8

  Zijn niet dezelfde matten helaas. Ik heb ook al berichten gehoord dat de st- (line) matten met rode rand niet bij te bestellen zijn en dat je dan gewoon zwarte matten krijgt..
 2. ReneKunst

  Cylinderuitschakeling aanpassen.

  is vrij simpel te verklaren de 1.5 driecilinder benzine heeft een gpf (gasoline partikel filter) dat betekend meer weerstand in de uitlaatlijn en dus kost het meer brandstof om wel vermogen te leveren. (sorry als dit te ver offtopic gaat) ik verwacht dat de cilinderuitschakeling wel een staartje krijgt, ford claimt namelijk dat je er weinig tot niets van zou mogen merken.
 3. ik zou het alleen van binnenuit doen, als je de buitenkant ook wil doen moet je namelijk de hele brandstoftank demonteren.
 4. als je het geluid wil verminderen kun je ''antidreunplaten'' kopen en op het plaatwerk onder de achterbank plakken. die platen remmen de trillingen van het plaatwerk.
 5. ReneKunst

  Banden vraag

  Tijmenv heeft zich voorgesteld een tijdje geleden. 205/45R17 past probleemloos op de mk7.
 6. Ik zou even kijken op onderdelenlijn.nl
 7. ReneKunst

  Fiesta mk5 1.6 sport in de verkoop

  Bij deze gaat mijn Fiesta in de verkoop omdat ik toch iets groter wil gaan rijden. ik moet de auto nog op marktplaats zetten, als je voor de tijd al foto's wil zien mag je me altijd een pb sturen. kmstand (loopt nog op): 254000km bouwjaar: 2000 er is bij 224.000km een andere ruilmotor in gekomen die toen 170.000km had gelopen. distributie is toen ook vervangen. - liggen goede zomerbanden onder met 5 a 6 mm profiel - de remleidingen die vaak gaan roesten zijn vervangen door koper. - afgelopen jaar zijn de volgende zaken vervangen: draagarmrubbers, remschijven en blokken, eindemper, wiellager links voor, inlegfilter van pipercross. - APK geldig tot: 27-6-2018 (nieuwe apk is mogelijk in overleg) - veerpootbrug voorzijde krijg je er bij - heb er eventueel nog nagenoeg nieuwe (6,5/7mm) hankook zomerbanden bij (4 stuks) Richtprijs is 1000 euro, bieden mag altijd
 8. ReneKunst

  Fiesta mk5 1.6 sport in de verkoop

  Is verkocht vandaag.
 9. ReneKunst

  Connectors.

  Ff zoeken op "amp pin"
 10. Ik heb het nummer opgezocht via www.7zap.com Je kan hier onderdelen opzoeken met het chassisnummer van je auto, dan weet je zeker dat het kan.
 11. Je kan een Duitse dealer proberen of eBay.com Ford nr:1762242 Bosch nummer :0261500221
 12. ReneKunst

  Laurens Ford Fiesta ST 2014

  Behoud van fabrieksgarantie na chiptuning kun je vergeten (performance update via Ford zelf uitgezonderd natuurlijk) Er zijn een paar bedrijven die zeggen dat ze aan ''overname van fabrieksgarantie'' doen, maar er zijn meerdere gevallen bekend dat er vervolgens niks voor garantie te claimen valt.
 13. Accu voor start/stop resetten is erg simpel te doen: -Auto op contact, motor loopt niet. -5 x het knopje van je mistachterlicht indrukken. -2 of 3 keer het knopje van je alarmlichten indrukken. -even wachten en als het goed is gaat het acculampje op je dashboard even traag knipperen(dat is het teken dat het resetten succesvol gedaan is.) Btw: accuzorg systeem is behoorlijk intelligent. als de accu niet vol genoeg is of er staan foutcodes in de computer, zal start/stop mogelijk alsnog niet werken.
 14. distributieriem interval van de 1.0 ecoboost motoren is 10 jaar of 240.000 km. inderdaad wel een erg grote klus waar een monteur ongeveer een dag mee bezig is.
 15. ReneKunst

  Motor onderhoud nu!

  Ik heb ook eens storing gehad in die klep, had bij mij een foutcode: p132p boost control signaal groter dan maximaal. Klep vervangen heeft toen de storing opgelost. Trouwens uitgelezen met forscan. Heb al vaker gezien dat ids geen codes vindt en forscan wel.
 16. ReneKunst

  Motor onderhoud nu!

  Even laten uitlezen. Ik vermoed 1 van deze oorzaken: Turbo druk te hoog of te laag: actuator turbodruk defect, egr defect, inspuitventiel die voor het roetfilter zit defect of roetfilter zelf te ver verstopt. Kan dus meerdere oorzaken hebben, een goede diagnose specialist naar laten kijken/ testen. Omdat deze onderdelen elkaar graag de schuld geven. Bijvoorbeeld een egr klep die niet goed sluit kan een foutcode op de turbodruk geven. (Een variant op "de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet")
 17. ReneKunst

  Motor onderhoud nu!

  Kan van alles zijn, welke motor heb je in de auto liggen?
 18. ReneKunst

  hilbert(ford fiesta 2000)

  Ligt ook een beetje aan de hoogte van de band. Voor meer trekkracht moet je een kleine brede band hebben. Grotere banden zijn vaak alleen voor de looks en voor een hogere top snelheid op gps.
 19. ReneKunst

  Terugroepactie MK8

  Er staat in de brief dat de stoel tijdens een botsing mogelijk niet naar behoren werkt. Dat klinkt mij als een onveilige situatie. Dan zou ik er op staan dat het spoedig uitgevoerd word.
 20. ReneKunst

  Terugroepactie MK8

  De 17s09 is alleen voor de 1.6 ecoboost motor, focus (cmax), kuga en fiesta st De 17u26 gaat over de fiesta mk8 die zijn als het goed is voor aflevering/verkoop al gecontroleerd en evt aangepast.
 21. ReneKunst

  Multiriem.

  De 1.25 is dacht ik ook 160.000 of 8 jaar Multiriem in principe hetzelfde. Bij de multiriem van de ford dealer zit er meestal hulpgereedschap bij in de doos. (Oftopic: Ik zie trouwens liever een druppel olie aan het blok hangen dan dat de motor zelf de olie verbrandt. Maar dat is mijn mening.)
 22. ReneKunst

  Multiriem.

  Ze noemen ze ook wel strechbelts, bij de riemen van ford of continental zit er meestal hulpgereedschap bij om de riem er op te draaien. Ik denk dat er op YouTube wel filmpjes staan met montage uitleg als je zoekt op "strechbelt"
 23. ReneKunst

  Wielmoeren Aandraaien

  135 nm valt best mee. ik heb er nog geen 1 gezien waarbij het draad of de moer beschadigd door 135 nm aanhalen. Wel belangrijk is dat de momentsleutel zuiver is en goed word gebruikt en behandeld. Bij ons op het werk zijn er al eens naafmoeren kapot gedraaid door een momentsleutel die niet het goede moment vast hield. Was op het eerste gezicht niks aan te merken.
 24. Als het goed is werkt start stop niet met ingeschakelde versnelling. Motor start weer om de accu bij te laden of om de aircopomp aan te drijven.
 25. ReneKunst

  Automaat in Mk 8.

  Door de aansturing van de powershift is deze vooral geschikt voor een rustige rijstijl en daarmee minder fijn in stadsverkeer. De fiesta mk8 rijdt super op de snelweg maar zal gemiddeld meer stadsverkeer zien dan bijvoorbeeld een mondeo. Ik vermoed dat ze het doen om eventuele negatieve reacties en problemen met de powershift te voorkomen.
×