Jump to content
Fiestaclub.nl

ReneKunst

Active users
 • Content Count

  252
 • Joined

 • Last visited

About ReneKunst

 • Rank
  Fiesta Senior
 • Birthday 04-05-1991

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Rijssen
 • Interests
  electronica en obd diagnose

Previous Fields

 • Voornaam
  R
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK7.5
 • Kleur
  Zwart

Recent Profile Visitors

1558 profile views
 1. Waarschijnlijk zal je daar een andere module voor moeten kopen. De taal voor spraakopdrachten zit "vast" in die module en kun je niet omprogrammeren.
 2. Wat voor een data ben je naar opzoek? Misschien kan ik je helpen. Ik ga alleen geen compleet handboek in elkaar draaien.
 3. Even zoeken naar "alldata repair" op google. Gekraakte versie van 2019 kosten ongeveer 60 a 70 euro. Via Google shopping zoeken naar: "Ford Fiesta Benzine & Diesel ' 13 en ' 17" kom je uit bij een haynes handboek waar eigenlijk alles wel in staat. Misschien dat je er wat aan hebt, officiële digitale handboeken kosten vaak honderden euro's per jaar. En papieren handboeken worden helaas bijna niet meer gemaakt.
 4. ReneKunst

  Voorstellen

  Welkom, het hoog stationair lopen heeft waarschijnlijk te maken met een vacuüm lek of een slecht werkende stationair regel klep. De warme kachel komt meestal door een defecte "kachelkraan" die de warme koelvloeistof van de motor doorlaat of terug stuurt. 100 euro is veel geld dat klopt, maar het is naar mijn idee een reële prijs voor de reparatie. Iedereen werkt hard voor zn centen, de garage ook.😉
 5. ReneKunst

  ST150 road to 200

  Zit er geen aansluiting voor een map sensor? Een loze stop oid? Anders overwegen om hem er alsnog in te bouwen. Er word in de ecu aardig veel berekend op basis van de map waarde.
 6. Jij hebt als het goed is de versie met module onder/achter de kentekenplaat. Ik denk dat die een flinke klap heeft gehad. Een nieuwe is erg prijzig trouwens.. Misschien dat je verzekering wil meewerken met de schade.
 7. ReneKunst

  my key

  Met de master-key (de andere sleutel) kun je restricties in de aangemaakte my-key opheffen, ik weet niet of het mogelijk is om de my-key functie helemaal terug te draaien zodat je weer 2 master-key's hebt.
 8. ReneKunst

  Mk8 zekeringkast motorruimte

  Eigenlijk alle systemen en computers zijn tegenwoordig beveiligd tegen onder/over spanning. Zou alleen tijdelijke storing kunnen veroorzaken als via dezelfde stekker ook canbus draden (twisted pairs) worden verbonden. Maar idd als je de minpool los neemt en afdekt zodat klem en accupool elkaar niet per ongeluk kunnen raken is het altijd veilig. (Better safe than sorry) Btw: Als je de handleiding van ford volgt zou het altijd goed moeten gaan, en anders kun je ford aansprakelijk stellen...
 9. ReneKunst

  Mk8 zekeringkast motorruimte

  Stekker of accupool losmaken komt op hetzelfde neer. Alleen is de stekker geïsoleerd dus kun je bijna geen kortsluiting maken.
 10. Zou mooi zijn als het een simpele timer zou zijn, dan zou het om te programmeren zijn. Het is een berekening van de PCM computer die tientallen factoren meerekent, onder andere bedrijfstijd, belasting en een oliekwaliteit sensor die in de gaten houd hoe dun de olie is bij verschillende bedrijfstemperaturen. Natuurlijk zit er een te resetten timer in, maar het draait niet alleen maar om de timer. Het word vaak simpel verteld om het begrijpelijk te houden, maar een de software van een motorstuurapparaat is allang geen 1+1=2 meer
 11. Er zit een sensor in het blok die de olie kwaliteit meet, onder de juiste omstandigheden gaat de olie inderdaad 30000 km of 2 jaar mee, maar korte ritjes of zware belasting verkorten de levensduur aanzienlijk. Mocht ja voor de 30000km of 2 jaar de melding "olie verversen" krijgen, dan moet je de olie afzuigen en vervolgens met nieuwe olie bijvullen. Het oliefilter mag blijven zitten tot aan de officiële onderhoudsbeurt. Dit is niet per se de schuld van ford maar meer van de euro 6.2 norm. Door alle milieu eisen verouderd de olie een stuk sneller, om te voorkomen dat motoren daarop stuk lopen hebben ze dit systeem bedacht.
 12. ReneKunst

  Automat Mk8

  Zijn niet dezelfde matten helaas. Ik heb ook al berichten gehoord dat de st- (line) matten met rode rand niet bij te bestellen zijn en dat je dan gewoon zwarte matten krijgt..
 13. ReneKunst

  Cylinderuitschakeling aanpassen.

  is vrij simpel te verklaren de 1.5 driecilinder benzine heeft een gpf (gasoline partikel filter) dat betekend meer weerstand in de uitlaatlijn en dus kost het meer brandstof om wel vermogen te leveren. (sorry als dit te ver offtopic gaat) ik verwacht dat de cilinderuitschakeling wel een staartje krijgt, ford claimt namelijk dat je er weinig tot niets van zou mogen merken.
 14. ik zou het alleen van binnenuit doen, als je de buitenkant ook wil doen moet je namelijk de hele brandstoftank demonteren.
 15. als je het geluid wil verminderen kun je ''antidreunplaten'' kopen en op het plaatwerk onder de achterbank plakken. die platen remmen de trillingen van het plaatwerk.
×