Jump to content
Fiestaclub.nl

ReneKunst

Active users
 • Content count

  222
 • Joined

 • Last visited

About ReneKunst

 • Rank
  Fiesta Junior
 • Birthday 04-05-1991

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Twente
 • Interests
  electronica en obd diagnose

Previous Fields

 • Voornaam
  R
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK5
 • Kleur
  Blauw

Recent Profile Visitors

1328 profile views
 1. ReneKunst

  Multiriem.

  De 1.25 is dacht ik ook 160.000 of 8 jaar Multiriem in principe hetzelfde. Bij de multiriem van de ford dealer zit er meestal hulpgereedschap bij in de doos. (Oftopic: Ik zie trouwens liever een druppel olie aan het blok hangen dan dat de motor zelf de olie verbrandt. Maar dat is mijn mening.)
 2. ReneKunst

  Multiriem.

  Ze noemen ze ook wel strechbelts, bij de riemen van ford of continental zit er meestal hulpgereedschap bij om de riem er op te draaien. Ik denk dat er op YouTube wel filmpjes staan met montage uitleg als je zoekt op "strechbelt"
 3. ReneKunst

  Wielmoeren Aandraaien

  135 nm valt best mee. ik heb er nog geen 1 gezien waarbij het draad of de moer beschadigd door 135 nm aanhalen. Wel belangrijk is dat de momentsleutel zuiver is en goed word gebruikt en behandeld. Bij ons op het werk zijn er al eens naafmoeren kapot gedraaid door een momentsleutel die niet het goede moment vast hield. Was op het eerste gezicht niks aan te merken.
 4. Als het goed is werkt start stop niet met ingeschakelde versnelling. Motor start weer om de accu bij te laden of om de aircopomp aan te drijven.
 5. ReneKunst

  Automaat in Mk 8.

  Door de aansturing van de powershift is deze vooral geschikt voor een rustige rijstijl en daarmee minder fijn in stadsverkeer. De fiesta mk8 rijdt super op de snelweg maar zal gemiddeld meer stadsverkeer zien dan bijvoorbeeld een mondeo. Ik vermoed dat ze het doen om eventuele negatieve reacties en problemen met de powershift te voorkomen.
 6. ReneKunst

  Sleutelloze toegang

  Dat je het knopje op de handgreep moet gebruiken is normaal. Dat het bij de achterklep wel zonder knopje kan, heb ik ook nooit begrepen van ford. Je systeem werkt dus gewoon zoals het hoort.
 7. ReneKunst

  Problemen met koppeling

  het slijtage onderdeel van de koppeling kan er niet voor zorgen dat de koppeling zwaar gaat. het is een hydraulisch systeem dat er voor zorgt dat de koppeling ontkoppelt, misschien dat er ergens een knik of vernauwing in de leiding zit waardoor het geheel zwaarder gaat. en daarbij komt, alleen de koppelingsplaat is een slijtage onderdeel de rest van het systeem in principe niet. ik zou het probleem gewoon bij hun neerleggen en eisen dat het goed komt. het enige wanneer ze het in mijn ogen in rekening zouden mogen brengen, is wanneer de koppeling nu al bij 70.000km versleten zou zijn. ( dan komt het door verkeerd gebruik van de koppeling )
 8. ReneKunst

  Fiesta mk5 1.6 sport in de verkoop

  Bij deze gaat mijn Fiesta in de verkoop omdat ik toch iets groter wil gaan rijden. ik moet de auto nog op marktplaats zetten, als je voor de tijd al foto's wil zien mag je me altijd een pb sturen. kmstand (loopt nog op): 254000km bouwjaar: 2000 er is bij 224.000km een andere ruilmotor in gekomen die toen 170.000km had gelopen. distributie is toen ook vervangen. - liggen goede zomerbanden onder met 5 a 6 mm profiel - de remleidingen die vaak gaan roesten zijn vervangen door koper. - afgelopen jaar zijn de volgende zaken vervangen: draagarmrubbers, remschijven en blokken, eindemper, wiellager links voor, inlegfilter van pipercross. - APK geldig tot: 27-6-2018 (nieuwe apk is mogelijk in overleg) - veerpootbrug voorzijde krijg je er bij - heb er eventueel nog nagenoeg nieuwe (6,5/7mm) hankook zomerbanden bij (4 stuks) Richtprijs is 1000 euro, bieden mag altijd
 9. ReneKunst

  Velgen - Steek

  ik kan in het handboek van de apk niets vinden over tpms. valt waarschijnlijk (nog wel) alleen onder de toelatingseisen voor de fabrikant. mocht het bij een apk een afkeurpunt worden, doe je de apk toch met de zomerbanden en sensoren?
 10. ReneKunst

  Velgen - Steek

  ik zou voor de zekerheid ff contact met je dealer, ik kan eigenlijk alleen maar de trekhaak met 65kg kogeldruk vinden. de verkoper zou je dit moeten kunnen vertellen
 11. ReneKunst

  Velgen - Steek

  Ik weet niet van welke ford dealer je die informatie krijgt. Mij is op de cursus van introductie van de nieuwe fiesta verteld dat de nieuwe velgen zwaarder zijn uitgevoerd. Niet alleen het gewicht van de auto zelf maar ook die 10% meer grip moet zijn druk ergens op de weg kwijt en die druk gaat ook door de velgen. Het past wel en dat is ook het kromme. Officieel valt de nieuwe fiesta in een andere load index. (ik zou hier zelf ook niet veel mee doen, want het gaat meestal toch wel goed) Wat betreft de tpms sensoren, wij hebben het al gehad op de zaak. Sensoren waren niet in te leren op de auto. De vorige versie staat er een wit vierkantje op de sensor, bij de nieuwste is dat een driehoek geworden. Net zoals de trekhaak die niet onder de nieuwste mk8 st-line mag of fiesta met panorama dak. St-line zou ik niet zo bang voor zijn die kan het denk ik wel hebben, maar de fiestas met panorama dak zijn gevoeliger. Bij zware belasting van de trekhaak, zou de ruit kunnen springen. Maar er zullen toch mensen zijn die graag wat verkopen, dus ook dat zal wel gebeuren..
 12. ReneKunst

  Velgen - Steek

  Nieuwe fiesta heeft zwaarder uitgevoerde velgen door hoger gewicht van de auto. Officieel mogen de velgen van de oude fiesta niet onder de nieuwe fiesta ivm as-lasten. Ook werken de tpms sensoren met een andere chipset. En zijn dus niet uitwisselbaar met oude types.
 13. is de massa van de ecu goed? massa aansluitingen van de accu naar carrosserie en naar het motorblok nakijken en of overbrugggen met nieuwe massakabels injectoren hebben standaard een 12 volt voeding, de ecu schakelt de massa van de injectoren. inmiddels al uitgelezen op foutcodes?
 14. ReneKunst

  Thom's Fiesta ST-Line

  Dat schiet al mooi op Maandje of 2 tot aan de 1e beurt schat ik?
 15. Zijn zaken die nagenoeg niet te controleren zijn voor de overheid en daarom staan er normaalgesproken geen straffen op. Roetfilter verwijderen en uitprogrammeren wordt binnenkort wel strafbaar en ook afkeur bij apk. Maar ook dat is te omzeilen...
×