Jump to content
Fiestaclub.nl

jefke

Active users
 • Content Count

  109
 • Joined

 • Last visited

About jefke

 • Rank
  Fiesta Junior
 • Birthday 17-06-1984

Contact Methods

 • MSN
  Tuner4life1984@hotmail.com
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Kerkrade

Previous Fields

 • Voornaam
  Jeffrey
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK7
 • Kleur
  Rood

Recent Profile Visitors

566 profile views
 1. jefke

  H7 LED

  Xenon geeft zeker meer licht omdat het een gasontladings lamp is en deze over het algemeen meer licht geven als andere lampen. Led komt wel behoorlijk dicht in de buurt en geeft weer meer licht als een halogeenlamp en net iets minder als xenon. Nadeel van xenon is dat ze best wel snel achteruit gaan ivm starten en hoge temperatuur. Buiten dat alles boven de 5000k qua xenon wordt het licht juist minder, hou blauwer hoe minder licht.
 2. jefke

  H7 LED

  Ik ben zelf APK keurmeester en bij de keuring moeten de lampen op 0 staan, dit is ook waarom ze altijd op 0 staan als iemand van de garage af komt, daarna als ze op 0 staan ( wordt ook altijd gecontroleerd voordat de worden nagekeken ) worden de lampen afgesteld. Ik heb ze netjes op 0 staan en heb meer als voldoende licht zowel in de berm als voor me en ver weg, kwestie van de juiste lampen ( en kleur ) erin doen en altijd zorgen dat je lampen schoon zijn ( bedoel ik mee niet verweerd door UV ) dan heb je nergens last van.
 3. jefke

  H7 LED

  Lampen op stand 5 ?. Lampen moeten altijd op 0 staan, als deze fatsoenlijk zijn afgesteld heb je goed licht. Zodra je ze meer naar onder gaat zetten blijft het licht hetzelfde het komt alleen korter bij de auto dus heb je voor de auto meer licht maar verder niet meer. Deze functie is alleen voor als je zwaar beladen bent en je lampen te hoog schijnen. LED vs Xenon, daar zijn de meningen over verdeeld, xenon en dan met name de duurdere merken zoals pilot zijn qua lichtopbrengst beter als de goedkopere varianten. Alhoewel de goedkopere er ook zeker niet slechter op zijn geworden. Wat betreft het betere licht, LED’s zullen over het algemeen iets minder licht geven als xenon, maar zal niet ver uit elkaar liggen.
 4. jefke

  Ervaring Autobeam

 5. jefke

  Ervaring Autobeam

  Andere LED chipsets buiten CSP zijn te groot en geven in reflectorkoplampen strooilicht, deze zijn enkel te gebruiken in projectors. CSP’s zijn qua formaat gelijk aan het gloeispiraaltje van een normale lamp en hierdoor dus geschikt voor elk type koplamp zonder strooilicht te krijgen. Alles daarbuiten is niet goed gepositioneerd om een goed lichtbeeld te krijgen.
 6. jefke

  Ervaring Autobeam

  Yes, bij reflector koplampen zeker de led lampen bestellen met CSP LED’s, hiermee zeker geen problemen met lichtbeeld aangezien deze precies hetzelfde zijn geplaatst als een halogeenlamp. Je kan ook versies krijgen met CREE maar die geven strooilicht. qua kappen even opmeten wat er past en dan via de link bestellen in het bericht van Tristan. Je kan ook kijken voor andere merken hoor, zolang het maar CSP is, alleen met night eye heb ik totaal geen problemen. Er bestaan namelijk ook led’s ( zelf nog niet getest ) voor in de koplamp die zijn zo ontworpen dat ze dezelfde grootte hebben als een halogeenlampje dus heb je geen grotere kap nodig maar passen ze zo in je koplamp met de origine kappen.
 7. jefke

  H7 LED

  Let wel op: de lampen van Autobeam zijn dezelfde als op Ali worden verkocht alleen dan met een ander labeltje en duurder. Er zijn al diverse topic's hierover, dan beter van het merk Nighteye bestellen en dan de types met de CSP Led's erop, deze kunnen ook gewoon gemonteerd worden in reflectorlampen zonder problemen met het lichtbeeld en leven langer als de setjes van Autobeam, deze setjes zijn te koop op Ali voor 20 euro zoiets. Autobeam zijn de laatste tijd erg veel klachten over.
 8. jefke

  Ervaring Autobeam

  Graag gedaan, qua led verlichting heb ik veel getest aangezien ik zo’n type ben haha, ben blij dat ik heb kunnen helpen.
 9. jefke

  Ervaring Autobeam

  Kijk, dan weet je dus ook waar de lampen vandaan komen, alleen bij Night Eye heb ik tot op heden nog nooit problemen gehad, bij de Colt had ik ze in de normale koplampen, bij de Subaru in de projectors en altijd mooi licht en lichtbeeld en nog nooit een setje kapot gehad. Alleen de lampen in jou link kan je NIET gebruiken in reflectorlampen aangezien het CREE Leds zijn en deze hebben een te groot brandpunt waardoor je in normale koplampen strooilicht krijgt, als je zoekt naar nieuwe LED lampen pak dan de CSP versie, perfecte lampen met hetzelfde lichtbeeld als een halogeen en te gebruiken in zowel projectors als reflectorlampen. https://nl.aliexpress.com/item/32808278126.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.15c0709c98C1IV&algo_pvid=2fd0e653-a686-48b9-b66c-787a84c63bca&algo_expid=2fd0e653-a686-48b9-b66c-787a84c63bca-3&btsid=b604bac3-e46f-4e78-ba2a-bdd358dd268b&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_8,searchweb201603_53
 10. jefke

  Ervaring Autobeam

  Autobeam is op zich wel een goed merk en een mooie lamp, nadeel hiervan is de koeling. Na een bepaalde tijd wordt hij wat minder fel ( Bijna niet merkbaar met het oog ) en daarna beginnen ze te knipperen of vallen helemaal in eens uit. Het zijn mooie producten zeker omdat ze interieurverlichting specifiek voor de modellen van Ford hebben, alleen qua koplampen zou ik eerder kijken op wat al eerder genoemd is bij Ali. En dan voor het merk Night Eye, deze zijn kwalitatief het beste wat er vanuit china te koop is, en heb ze nu al meer dan 6 jaar in de auto van de vrouw zitten en werken nog steeds perfect. Het betreft hier ook nog eens de versie zonder ventilator dus met passieve koeling. Ik raad wel aan om aan de achterkant van de lamp een opening te maken voor verse lucht, zeker bij compleet gesloten units, LED chips produceren nu eenmaal meer warmte als een normale halogeenlamp. Ik heb vanuit China vele merken mogen testen maar Night Eye ( CSP LED's ) komen het beste uit de bus en zeker ook qua brandpunt de beste, de andere type's hebben heel vaak strooilicht.
 11. jefke

  Handleiding: Plaatsen Cruise Control Mk7(,5)

  Ze bedoelen met het coderen in dit filmpje met FORScan. Er wordt uitgelegd dat je moet uitkijken dat je geen wankelcontact/los contact hebt tijdens het coderen. Als ik namelijk in de BCM kijk met forscan kan ik cruise-control gewoon aan of uit zetten en komt ook het groene symbool erbij te staan met op contact zetten. Als ik verschillende fora’s lees moet ook het asbuild worden aangepast als je bijv de ambient verlichting wilt activeren maar ook dit kan ik gewoon via forscan doen en komt dan ook gewoon bij voertuiginstellingen te staan onder het knopje menu van de radio. Vandaar dat ik het raar vind. Beginpost zegt dat het aangepast moet worden en in het filmpje dien ze het gewoon via forscan.
 12. jefke

  Handleiding: Plaatsen Cruise Control Mk7(,5)

  Hoe kan het dan dat de persoon in het filmpje het werkend krijgt met alleen aan te zetten in de IPC. En daar betreft het een 2008 fiesta. Dan zou hij het toch ook moeten laten zien eigenlijk.
 13. jefke

  Handleiding: Plaatsen Cruise Control Mk7(,5)

  Even uit het stof halen haha. Ik wil uiteindelijk mijn fiesta ook gaan uitrusten met cruise control, betreft een 1.25 uit 23-06-2009 Ik zie in de beginpost staan dat bij de MK7 met bouwjaren onder de 2010 het Asbuild file moet worden aangepast om de Cruisecontrol te kunnen activeren. Nu zie ik dus hier dat filmpje waarin de persoon eigenlijk hetzelfde doet als jjanssen85 met z'n 2010 model, maar dan bij een 2008 fiesta. In principe doet hij 2 draadjes trekken van pin 8 en 9 naar de stekker achter het instrumentenpaneel en activeren via FORScan en klaar. Ik wil zelf een stuur gaan halen met de desbetreffende knoppen al aanwezig, alleen kan het nu wel of niet met alleen FORScan geactiveerd worden zonder aanpassing in de Asbuild file. Aangezien ik wel FORScan heb maar niet het Asbuild wil/kan aanpassen.
 14. Ik zal binnenkort eens een beurt aan de auto doen, en dan pak ik direct de bougies mee kijken of het verbeterd dan.
 15. Dat snap ik haha, hij is door mezelf uitgelezen aangezien ik iets moest veranderen met Forscan, en tijdje geleden door de Dealer en er is geen storing te vinden.
×