Jump to content
Fiestaclub.nl

jefke

Active users
 • Content Count

  92
 • Joined

 • Last visited

About jefke

 • Rank
  Fiesta Wannabee
 • Birthday 17-06-1984

Contact Methods

 • MSN
  Tuner4life1984@hotmail.com
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Kerkrade

Previous Fields

 • Voornaam
  Jeffrey
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK7
 • Kleur
  Rood

Recent Profile Visitors

537 profile views
 1. jefke

  Project: Jefke’s Fiesta 1.25 Ghia

  Zo, niet echt stil gezeten de laatste maand haha. Na veel puzzelen en solderen heb ik een relais box gemaakt voor de spiegels. Deze klappen nu mooi in met afsluiten en klappen uit met open maken van de auto. Ook zo gemaakt zodra de auto op contact wordt gezet de Relais buiten werking worden gezet zodat ze niet in kunnen inklappen onder het rijden als de auto op auto lock gaat. Ik moet alleen nog een drukschakelaar maken die een wisselwerking heeft zodat de spiegels ook kunnen inklappen van binnen uit als ik bijv een parkeerplaats wil in rijden. Tevens de fiesta voorzien van diverse sfeerverlichting, de deurklinken, deurbakken en binnenverlichting zijn voorzien van leds zodat het een beetje verlicht is. Op de foto ziet het er erg fel uit maar de verlichting is net zo fel als de rest van de verlichting van het dashboard. Alleen nog de strip boven het handschoenenvakje en dan vind ik het mooi qua verlichting. Volgende project wordt de spoiler en ST-diffuser op de achterbumper, die dichte plaat wat er nu zit is lelijk haha. En dan de foto’s:
 2. Het is volgens de dealer bij alle MK7 en MK7.5 modellen. De modellen met voorruitverwarming ook en hier gaat de voorruit mee aan. Weet niet hoe het bij de MK8 modellen is maar volgens mij hebben die dat ook.
 3. Kijk, het lag dus niet aan mijn verbeelding haha. Ik ben vandaag even naar de dealer gereden aangezien ik nog wat nodig had en dit ook direct gevraagd. Het is inderdaad bij de Fiesta MK7 dat wanneer de auto gestart wordt en de buitentemperatuur komt onder de 5 graden dan krijg je een oranje vlokje op je dashboard te zien en hiermee wordt automatisch de achterruitverwarming aangezet en dus ook automatisch de spiegels. Op zich wel handig alleen zou het wel fijn zijn dat het lampje van de schakelaar dan ook aan gaat zodat je het kan zien haha. Wel apart en volgens mij het nog niemand opgevallen dus
 4. Nee, de schakelaars bij mij gaan niet moeilijker. Het is maar een drukknopje. Als hij aan staat dan brand het ledje ook bij de schakelaar. Dit is niet het geval.
 5. Ik had eigenlijk een vraag mbt de verwarmde spiegels en achterruit. Ik heb de laatste dagen met dit koudere weer zodra het sneeuwvlokje aan gaat het idee dat de achterruit en spiegels vanzelf verwarmen. Kan dit aan mij liggen of is dit zo gemaakt. Normaal weet ik als je de achterruitverwarming aanzet de spiegels mee gaan, alleen nu het kouder is lijkt het net of het altijd aan staat terwijl ik de achterruit verwarming heb uitstaan.
 6. jefke

  Project: Jefke’s Fiesta 1.25 Ghia

  Inmiddels mijn pakketje uit china binnen gekregen, en ga aankomende week beginnen om de deuren te voorzien van led's. De originele ambientlichtjes voor in de deuren vind ik behoorlijk duur dus ga ik het zelf maken. Daarnaast ga ik volgende maand als alle onderdelen binnen zijn beginnen om de spiegels inklapbaar te maken, alles zit erin alleen de relais niet dus dit ga ik zelf in elkaar maken zodat alles OEM werkt. To be continued
 7. jefke

  Betere verlichting Fiesta MK7

  Nou, die ventilator heeft te maken met de koeling. Je hebt verschillende varianten. Je hebt er met ventilator, aluminium koelribben en de bekende flexibele koperen lamellen. Nadeel van de laatste is dat ze veel plaats in beslag nemen en deze buiten de koplamp moeten zitten om beter te werken, koeling is niet echt optimaal waardoor de led te warm wordt en sneller qwa capaciteit achteruit gaat. Beste koeling is de ventilator, ook bij deze moet je zorgen dat er een gat aan de achterkant van de kap zit zodat hij verse lucht kan aanzuigen, voordeel is dat hij continue koelt als de lamp aan is en de warmte beter weg kan. Met de koelribben werkt ook maar ventilator is het beste. Kap kan je aanpassen en er een soort van gaasje of filtertje voor te maken zodat je geen rotzooi in je lamp krijgt.
 8. jefke

  Project: Jefke’s Fiesta 1.25 Ghia

  Zo, vandaag weer wat geknutseld aan de fiesta. Ik kreeg onverwachts post uit London. Weekje terug de Ambient light gekocht die in het middenconsole zit waarop de leverdatum midden december zat, tot mijn verbazing zat deze gisteren al in de brievenbus. Vandaag een mooi stekkertje op maat gemaakt die er perfect in past, en de kabels aangesloten op de draad van de verlichting van de kachelbediening. Resultaat een mooi subtiel verlicht opbergvakje. Midden van deze maand komen ook mijn los bestelde LED's binnen, die ik ga controleren hoe fel ze branden, branden deze te fel ga ik ze dimmen middels een weerstand. De bedoeling is dat deze led's in de deuropener aan de binnenkant komen zodat deze subtiel verlicht is, dit geld voor alle deuren, daarnaast komen er nog ledjes aan de onderkant van het handvat waarbij de bedoeling is dat deze de deurbak/opbergruimte gaan verlichten. Al met al dadelijk dus alles verlicht wat eigenlijk de nieuwere types hebben haha. Wat er niet in zit maken we erin Hier wat foto's:
 9. jefke

  Betere verlichting Fiesta MK7

  Je kan inderdaad gewoon in je projectorkoplampen LED's zetten, hier zorgt de projectorlens voor het bundelen van het licht en de cut-off voor het beeld, hier komt het niet zo nauw wat voor brandpunt de lamp zelf heeft. Alhoewel ik je in deze lampen ook adviseer om te kijken naar CSP lampen, deze zijn relatief klein en kunnen hierdoor meer licht opbrengen, waardoor ze uiteindelijk ook wat feller zijn als de grotere CREE led's. Deze hebben over het algemeen een minder hoog output volume dus iets zwakker. CSP en dan de 5000K en 6500K heb je het beste lichtopbrengst. Hoe meer je naar het blauwe gaat dus hogere K waardes des te minder licht heb je op de weg. Beste is wit of wit/blauw.
 10. jefke

  Interieurverlichting met rode sfeerled's

  Thx, dan ga ik hier voor kijken.
 11. jefke

  Project: Jefke’s Fiesta 1.25 Ghia

  Dat klopt inderdaad ja, er zijn verschillende die het werkend hebben alleen heb ik forscan een selftest laten uitvoeren op de BCMii en daar komen 3 storingen naar boven, 1 is short circuit or open relais fold en short circuit or open relais unfold dus hij wilt echt de relais hebben haha. Ga kijken of ik op de een of andere manier zelf relais er tussen kan maken.
 12. jefke

  automatisch inklappende spiegels

  UPDATE: Spiegels gemonteerd, puddle-lights werken en de rest van de verstelling en verwarming ook. Vandaag schakelaar gemonteerd met de inklapfunctie maar de spiegels blijven uitgeklapt, zowel met het afsluiten van de auto en met het bedienen van de schakelaar. Ik heb alles nogmaals nagekeken en alle bedradingen kloppen en aanwezig, zekering aanwezig, de modules die dit moeten sturen heb ik niet kunnen vinden, maar de een zegt dat dit via relais gaat, deze staan ook op de afbeelding op het dashbordkastje ( in mijn zekeringbox leeg ) en weer andere zeggen via canbus en ECU. Denk dat ik me er maar eens in ga verdiepen en anders zal ik zelf een relais er tussen moeten maken die dit aanstuurd. Heeft iemand misschien een electrisch schema hiervan ?
 13. Dit is niet plug en play, dit omdat in je huidige knipperlicht het lampje middels een gegoten lampfitting zit gemonteerd. Je zult dus de bekabeling moeten aanpassen in de vorm van los knippen en dan solderen aan de nieuwe Dynamische lampen. Qwa lamp zelf ( De kap ) past dit 1 op 1 alleen de bedrading zul je moeten aanpassen.
 14. jefke

  Project: Jefke’s Fiesta 1.25 Ghia

  Vandaag ineens de verstelknop van de spiegels binnen gekregen, deze gemonteerd maar zoals ik al verwachte klappen de spiegels niet in, zelfs niet middels de schakelaar. Vraag me af waarom niet. Zou het dan echt komen door de relais die niet achter het handschoenenkastje in de zekeringbox zitten. Ik heb zowel bestuurderskant en passagierskant in de stekkers alle bedrading zitten die ik nodig heb dus 8 draden. Dus helaas alles voor niets gekocht.
 15. Hierbij bied ik mijn originele Ford Fiesta MK7 buitenspiegels aan, betreft de versie met elektrische verstelling, verwarmd en met knipperlicht. Werkend van de auto gekomen. Er zitten spiegelkappen bij in grondlak, deze hoeven alleen maar gespoten te worden in de kleur van de auto, of oude kappen overzetten. Vrprijs: 100 incl verzenden.
×