Jump to content
Fiestaclub.nl

jefke

Active users
 • Content Count

  70
 • Joined

 • Last visited

About jefke

 • Rank
  Fiesta Wannabee
 • Birthday 17-06-1984

Contact Methods

 • MSN
  Tuner4life1984@hotmail.com
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Kerkrade

Previous Fields

 • Voornaam
  Jeffrey
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK7
 • Kleur
  Rood

Recent Profile Visitors

498 profile views
 1. jefke

  DAB sony radio

  Betreft het hier alleen de cd unit met de kabels of zit er ook het scherm en bediening bij ? Ik zelf heb helaas de radio erin zitten met de hele oude grijze stekkers, wel 2 stekkers. Volgens mij is het wel mogelijk om dit om te bouwen naar de 24 en 26 pins stekker toch ? Als deze helemaal compleet is heb ik wel intresse.
 2. Is deze nog beschikbaar ? Ik heb namelijk intresse
 3. jefke

  Verlichting: Xenon/Led

  Xenon plaatsen in een reflectorkoplamp kan, alleen moet je dan heel goed opletten dat je een goede set koopt, en dan bedoel ik niet de goedkopere set's van ali of Heuts. Probleem is vaker bij de goedkopere varianten dat het brandpunt van de lamp net iets anders zit als bij je normale lamp, hierdoor inderdaad strooilicht en verkeerd lichtbeeld, wat afkeur is en irritant voor tegenliggers. Wil niet zeggen dat elke xenonkit wat goedkoper is slecht is, het is echt puur de kwaliteit van de lamp en of het brandpunt goed ligt. LED is een ander verhaal, hierbij ook erg veel verschillende type's, hierbij kan je kiezen uit CREE, CSP, geforceerd gekoeld of lucht gekoeld. Heel belangrijk bij LED is ook het brandpunt. CREE Led's zijn grote LED chip's die het licht breed stralen en buiten het brandpunt van een Reflectorkoplamp komen, dus nooit een goed lichtbeeld. Ik heb diverse LED kits getest en ook xenon puur uit nieuwsgierigheid, als je overstap op LED dan moet je ledlampen pakken die voorzien zijn van CSP Ledchip's, en waarom het belangrijkste punt is dat de led's zo geplaatst zijn op de lamp dat deze overeen komen met de gloeidraai van een normale lamp, zowel in de breedte en hoogte hierdoor heb je perfect lichtbeeld en geen strooilicht, dit geld natuurlijk niet in een projectorlamp. Andere LEDlampen zullen nooit een goed beeld geven in normale koplampen. Zowel Xenon en LED kunnen in reflectorlampen mits het brandpunt hetzelfde is als van een normale lamp en dat is meestal een gok tenzij je een testinstallatie hebt, deze heb ik gemaakt van een oude lamp om diverse lampen te testen op lichtbeeld.
 4. @TristanT Dankje wel voor de moeite, maar heb de forum's eens door gelezen en gezien dat het best wel veel werk is om dit uberhaupt werkend te krijgen, en dan heb ik het nog niet eens over de kosten, dus eigenlijk heb ik een beetje pech als ik dat zo allemaal zie, en gezien de aansluitingen kan ik het dus ook min of meer vergeten om een Android in te bouwen aangezien deze ook gebruik maken van de 24 pins connector. Helaas werken de fotos niet meer in het topic waar het staat om de kabels aan te passen dus een adapter maken hiervoor wordt ook moeilijk. Had verwacht dat het wat minder omslachtig was maar helaas. Hoe dan ook zal ik dus een verloop moeten maken naar de 24 pins stekker als ik een andere radio wil.
 5. Ik heb een MK7, waarschijnlijk dat het daar aan ligt dan, aangezien het in de IPC en BCM allebei hetzelfde staat, maar helaas niet werkend.
 6. Ik zag voor 180 euro een complete set staan op Ebay, scherm radio voorpaneel en bluetooth/usb module erbij met bekabeling. Alleen de radio zelf heeft een smalle zwarte stekker en mijn huidige radio grijze grote. Zijn deze kabels aan te passen of moet ik het toch gaan zoeken in de Android radio's.
 7. @TristanT ik zag eerder in dit topic een vraag dat ik moest checken of ik een radio had met 1 of met 2 stekkers. Ik heb hem vandaag eruit gehad en ik heb een radio met 2 stekkers aan de achterkant ( zie foto ) Wat betekend dit dan als ik zo vrij mag zijn ?
 8. jefke

  Betere verlichting Fiesta MK7

  Ik zie heel veel twijfels over Xenon/LED. Ik heb zelf veel setjes getest van diverse merken uit, ben een beetje een freak met techniek haha. Maar het belangrijkste bij LED is het brandpunt van de lampen. Als deze niet op de juiste plaats is dan krijg je strooilicht en verblind je dus je tegenligger en is APK afkeur ivm verkeerd lichtbeeld, dit geld trouwens ook voor xenon. Bij LED lampen moet je opletten dat je de lampen pakt die voorzien zijn van CSP LEDchips, dit kan je herkennen aan de ledjes zelf op de lamp, bij CSP heb je hele kleine ledjes. Deze zijn net zo klein als een gloeidraadje en deze zitten op dezelfde positie qwa brandpunt als een normale halogeenlamp waardoor je dus de juiste reflectie op je reflectoren krijgt en dus het juiste lichtbeeld. Je kan ook varianten krijgen me CREE Leds, dit zijn grotere Leds en hebben daardoor het brandpunt op de foute positie en zorgen voor strooilicht. Dit geld overigens alleen voor reflectorkoplampen, projectorkoplampen hebben een lens erin zitten met een cut-off die voor het beeld zorgt. Xenon moet je helaas hierbij ook heel goed opletten, vooral de goedkopere lichtsetjes wijkt het brandpunt iets af waardoor je dus dat irritante licht krijgt wat je bij vele mensen ziet. Ik zelf ben heel erg tevreden over NightEye LED, jawel van ome Ali. Van alle sets die ik getest heb komen deze het beste uit de bus qwa lichtsterkte onder het goedkopere segment, wil je meer uitgeven hou je dan bij Pilot, deze hebben de beste xenon en LED sets alleen 8 keer zo duur.
 9. Bedoelde ook de Central configuration sorry, hier staat het op 3sec open/close en in de BCMii backup ook. Er staat zelfs ambiance light in die ik aan en uit kan zetten maar ik heb daar niet eens de bekabeling voor liggen, dus vandaar misschien de vraag of er iets meer voor nodig is dan alleen in de IPC aanzetten.
 10. Ik heb allebij geprobeerd maar werkt niet. Eerst open gemaakt, daarna nogmaals 3-5 sec de open knop ingedrukt maar ramen blijven dicht. Hetzelfde met sluiten, eerste afgesloten en daarna nogmaals gedrukt maar alles blijft open als ik de ramen open heb. Nogmaals in de BCM gekeken maar daar staat hij gewoon op 3 sec. Dit ook al eens veranderd naar een andere waarde ( 3sec open/0sec dicht ) maar ook dat werkt niet. Als het in de BCM staat zou het toch gewoon moeten werken dan of is hier iets anders voor nodig ? Was wel makkelijk geweest als het warm is om de eerste warmte eruit te laten of als je een raam vergeet dicht te maken.
 11. jefke

  ledstrip dashboardkastje

  Dan heb jij dus de deurkaarten van het nieuwere type, die van mij is van 2009 dus die heeft dat niet, wel bij het dashbordkastjes en middenconsole.
 12. jefke

  ledstrip dashboardkastje

  Yes !!!! Thx kerel Dat zijn ze inderdaad, hiervoor heb je wel de deurkaard nodig van de nieuwere types, die hebben het sleufje en houder erin zitten, alleen ik wil dit dus maken op mijn huidige type. De ledstrip in het middenconsole en dashbord, dan de ledjes boven de deurgrepen en die wat in de deurbakken schijnen, wil dit doen met de originele OEM ledstrips alleen wel passend maken op mijn fiesta.
 13. Hallo mede Ford rijders, Ik heb vandaag via Forscan de functie Global Lock geactiveerd en wel op de fucntie 3 sec open en sluiten. Met het activeren is alles goed gegaan en deze staat nu ook aan in de BCM, alleen fisiek werkt het niet. Ik heb de accu er al een uur af gehaald zodat ik de ramen opnieuw moet inleren, dit gedaan maar als ik de open knop 3 sec inhoud dan gaat de auto wel open maar de ramen blijven dicht. Dit zelfde geld als de ramen open zijn sluiten ze niet bij het afsluiten van de auto en de knop op de sleutel 3 sec in houden niet. Weet iemand hoe dit kan, aangezien het in de module gewoon aan gezet is.
 14. jefke

  Navigatie mk7

  Ik ben zelf ook van de OEM oplossingen en ik zelf ben ook aan het kijken voor usb en navi erin te krijgen, maar moet eerlijk bekennen dat het ombouwen naar de OEM navigatie wel een vrij kostbaar stukje is en niet 1 2 3 ingebouwd. Ik twijfel nog heel erg, ik zie erg weinig reviews over een Android in een MK7
×