Jump to content
Fiestaclub.nl

essel

Active users
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

About essel

 • Rank
  Fiesta Newbie

Previous Fields

 • Voornaam
  essel
 • Auto
  Niet bekend
 • Type
  Niet bekend
 • Kleur
  Niet bekend

Recent Profile Visitors

63 profile views
 1. Zoals ik al had aangegeven heb ik Zetec 1.6 Se met een EAC fout. Het internet staat vol met info hierover. Als ik het zo lees zijn er de volgende mogelijk oorzaken: Gasklep positie sensor MAP sensor Gaspedaal sensor Bekabeling (stekkers etc) PCM slechte contacten. Alles maar te gaan vervangen lijkt me wat veel van het goede. Ik vraag mij of er ook een manier is om de sensor van het gaspedaal te controleren? Ondertussen ben ik begonnen alles te controleren ( en schoonmaken). Hierbij kwam ik het volgende tegen: Bougie cilinder 1 & 2 staan in de olie. Eerst dacht dat het koelvloeistof was, ook een bekend probleem (BTW) Ik ga er vanuit dat de kleppendeksel pakking moet worden vervangen? Iemand dit ook al eens tegen gekomen? Ook vond ik dat er nog al wat olie in de lucht inlaat stond (recht onder de gasklep) en ook in de buurt van de MAP sensor. De sensor heb ik schoongemaakt, alhoewel er niet olie was te bespeuren. Helaas wat dat zou ook een mogelijke oorzaak kunnen zijn voor de EAC error. Wat zijn jullie bevinden met olie in de inlaatbuizen ??
 2. Je heb gelijk. Het uitbouwen is er eenvoudig. Met een lange torx (25) kun je de 4 schroeven eenvoudig bereiken. Bij het uitnemen is het handig als de eerst de stekker los neemt. Door het geheel nu te draaien kun je deze tussen 2 buizen door manoeuvreren .
 3. Wel het is me gelukt om de gasklep uit te bouwen. Ik zag even iets over het hoofd. luchtmassameter ga ik zo dadelijk controleren, echter waar vind ik de stationairklep?
 4. Ik heb een 1.6 Zetec SE motor welke onregelmatig loopt. Nu dacht ik om te beginnen de gasklep te reinigen. Echter hoe krijg is dat geval er uit zonder het gehele inlaatspruitstuk te verwijden. Ik heb het huis reeds los, en dacht deze er uit te kunnen manoeuvreren ,tussen de inlaatbuizen door. Maar dat lukt mij niet. Iemand een tip, of is er ergens een howto te vinden??
 5. essel

  Nieuw Lid

  Hallo, Ik ben sjoerd en heb onlangs een Ford Fusion (2002 1.6) overgenomen van mijn ouders. Deze auto dient als 2de auto. Zelf doe ik alle onderhoud (ook aan mijn Mondeo), en hoop op dit forum veel info te kunnen uitwisselen.
×