Jump to content
Fiestaclub.nl

FiKa

Fiestaclub +
 • Content Count

  353
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by FiKa

 1. FiKa

  Achterlichten bij dagrijverlichting

  Ik ben bij het autorijlessen niet geleerd om overdag verlichting te voeren, toen vonden ze het nog brandstof verspilling, bij de rijlessen in dienst moest je wel met verlichting rijden. Als ik door een tunnel rijdt dan gaat mijn verlichting automatisch aan en ook bij slecht weer, behalve bij mist, dan moet ik de verlichting handmatig aan zetten. Het grootste probleem zit in het dashboard verlichting, die brandt constant en dat zou niet moeten, maar daar is in dit forum ook al het nodige overgeschreven. Bij de laatste Focus die ik had, had ik Scandinavische verlichting opgezet en daarbij brandde het dashboard verlichting als de achterlichten ook aan stonden.
 2. @Erwin, Volgens de folder van de nieuwe Ford Fiesta heeft de 100pk en 125pk , 170Nm koppel, 140pk is volgens de folder nog niet bekend. Ik heb het dus voor een gedeelte mis. Goed dat je me daar heb aan herinnerd.
 3. FiKa

  Achterlichten bij dagrijverlichting

  Wat heb je in de zomer overdag aan achterlichten die branden? je ziet door de zon toch niet als ze aan staan.
 4. Waar ga je evt. de extra slijtage van de versnellingsbak op beoordelen? Of je nu een 100 of 125 0f 140pk motor hebt, ze hebben allemaal 170Nm. Ga je tunen, dan gaat vooral de koppel omhoog. Ik zit nu boven de 50.000km en van de versnellingsbak hoor ik niks ongewoons, en ben er ook niet bang voor.
 5. Als je gebruik van de rollenbank wil maken, doe het niet met winterbanden, die schijnen slecht tegen te kunnen. loopvak is te zacht.
 6. @jee, Bij mij is er nieuwe software overheen geschreven. Op de rollenbank is hij niet geweest, want ik had de verkeerde sleutel meegenomen want de traction control deed goed zijn werk. Ik heb na de tuning gelijk met de tuner gereden, en je merkt goed het verschil van voor de tuning. Rica maakt de software door 1 auto de tuning op maat te maken en daarna wordt het gebruikt voor andere auto's met diezelfde motor. Ik kan als ik wil, bij Rica langs gaan om het alsnog op de rollenbank te laten meten, maar voor mij hoeft dat niet, moet ik speciaal voor naar Waalwijk rijden.
 7. Ik heb bij Rica engineering €580 betaald en dat kastje kost ook nog eens €100. (kan ondertussen veranderd zijn, want bij mij is het bijna 2jaar geleden) Mijn dealer heeft al zo'n kastje, dus ik hoefde het niet aan te schaffen. Het maakt niet uit of je een 100 of 125 pk hebt, Rica heeft maar 1 software en die gaat tot 140pk en 240Nm. Vooral de koppel merk je. Ik heb vorige week nog met een Ecosport 125pk St Line gereden, maar ik miste gelijk de koppel. Ik heb ondertussen al 50.000km met de tuning gereden en nog steeds dik tevreden. De 2 jaar garantie op de tuning is bijna verlopen en heb nu nog 3 jaar fabrieksgarantie van Ford. (had 3 jaar bijgekocht.) Als je goed rekent, dan kun je beter een 100pk Fiesta kopen en laten tunen, dan hou je nog geld over t.o.v. een 125pk Fiesta.
 8. Kan bij deze navigatie het opstartscherm veranderd worden? Ik wil graag de navigatiescherm als opstartscherm omdat de radioscherm wel erg blauw is(wat in het donker vervelend kan zijn) en de navigatie veranderd van kleur als het donker wordt.
 9. FiKa

  te hoog toerental

  Het is wel afhankelijk welke dealer je hebt, bij die van mij mag getuned worden, mits je het laat tunen waar zij zelf ook het laat tunen. Pas wel op met tunen, als je auto voor een beurt gaat, meldt dan wel bij, dat er getuned is, anders heb je kans bij een software update, je tuning software eraf is. Zij gaan er van uit, dat de 100PK ecoboost sterk genoeg is, want hij kan 180pk hebben, en daar kom je met tuning niet aan.
 10. Dan monteer je toch een andere bandenmaat 175/75-14.
 11. FiKa

  Downgraden tuning?

  Die auto's mogen ongeveer 1000kg trekken, denk dat de koppeling/versnellingsbak daar meer moeite heeft dan met 40pk/70Nm meer. Ik weet ook wel dat je niet constant met een aanhangwagen rijdt, maar je gebruikt ook niet constant de volle vermogen/koppel. Ik ben er niet zo bang voor, terwijl mijn Ford ook nog eens 180 kg zwaarder is.
 12. FiKa

  Downgraden tuning?

  Die van mij is ook naar 140pk gechipt, ben er helemaal tevreden mee, ik doe het vooral voor de koppel, schakel meestal bij 2500 toeren en de motor komt alleen boven de 3000 toeren als ik 130km/h rijd. Die motoren kunnen het gemakkelijk aan. Zelfs de dealer heeft er geen moeite mee, en ik behoud gewoon mijn 5 jaar garantie. Ford levert zelf ook deze motoren met 140 pk, alleen hebben ze minder koppel.
 13. Je hebt wat marge wat banden/snelheid betreft. Simpelste is, om met de huidige banden de snelheid verschil tussen de snelheidsmeter en een losse navigatie te vergelijken en het verschil gebruiken om hogere banden te monteren, en daarvoor kun je de hierboven omschreven formule gebruiken. Ik kon zelf van 60 serie naar 65 serie gaan met dezelfde breedte.
 14. FiKa

  Start/stop systeem

  Ik heb gisteren ook even op het start/stop gelet, na 1km(koude motor) en met airco aan werkte de start/stop al. De accu is 1jaar oud. Je kunt er dus niet van op aan, wanneer het wel of niet werkt. Ik heb er geen problemen mee.
 15. FiKa

  Kosten distributieriem.

  Ik heb het laatst bij de Ka laten doen en moest rond de €200 betalen en dat bij de Ford dealer. Ik vond het ook weinig maar vind het wel goed.
 16. FiKa

  Hulp gevraagd!!Trekgewicht mk8

  Pieterke, nu spreek je eigen wel tegen, want je schrijft dat een fietsdraaginrichting wel in de EU wel mag dus ook hier (geen problemen met RDW lijkt mij) en anderzijds schrijf je dat problemen kan hebben met de toekomstige APK. Nu rijst mijn vraag: wat is de definitie van een fietsdraaginrichting? Nu weet ik wel dat bij een Prius een fietsdraaginrichting kan bestellen en die heeft een vierkante kogel (hoe raar het ook klinkt) maar laatst zag ik een Prius met een aanhanger(illegaal of niet?) Volgens mij kun je ten alle tijd een trekhaak monteren en ze kunnen alleen pakken als ze je zien rijden met een aanhanger. Of dit ook een APK eis is weet ik niet, misschien kan iemand van de forum duidelijkheid geven. Ben wel benieuwd
 17. FiKa

  Fietsdraaginrichting mk8 2018

  Daarbij is een RVS bout niet zo sterk als gewoon staal.
 18. FiKa

  Chiptuning waar

  Ik ben heel tevreden met Rica(Waalwijk), heeft een rollenbank en heb 140pk, 240Nm gekregen.
 19. FiKa

  Mk8 powershift of automaat?

  Je wielen komen niet onder het remstof te zitten, dat is minder poetsen. Elk voordeel heeft zijn nadeel.
 20. FiKa

  Mk8 powershift of automaat?

  Een (ouderwetse) automaat met een koppelomvormer heeft wat meer verbruik in de eerste versnellingen, het hangt er wel van af wanneer de lock-up in komt, daarna zijn ze net zo zuinig als een andere automaat. Ik weet niet of ze mee moeten doen met de andere merken, ze kunnen beter iets goeds op de markt zetten, dan een product wat wel/niet werkt. We moeten als consument ook wat te kiezen hebben, laat ze lekker de CVT(in verschillende varianten), dubbele koppeling en gewone automaat in leven houden.
 21. @Martijn Ik heb ervaring met Vredestein Quatrac 2, 3 en 5. De Focus had de 2 en last van cuppen, de Fiesta had de 3 en ook last van cuppen, terwijl het profiel totaal anders was. Nu heb onder de B-max de 5 en tot nu toe (33.000km) geen last, althans niet hoorbaar, maar begint te komen. Bij de Focus en Fiesta heb ik na elke 20.000km de achterwielen verwisseld (links naar rechts en andersom) en het cuppen was zo goed als verdwenen, althans niet meer hoorbaar. De stand van de achteras veroorzaakt het cuppen, elke merk heeft er wel last van. Je zou je huidige achterwielen naar voren kunnen verhuizen en dan achter nieuwe banden. Doordat je nu banden hebt met een V vorm hebt, is het verwisselen van links naar rechts en andersom niet van toepassing, bij Vredestein kan het wel, die zijn nl. niet richting gevoelig, maar hebben wel een buiten-en binnenkant. Volgens de dealer waar ik ben, is de Vredestein stiller dan de Goodyear, maar ik heb er geen ervaring in, de Vredestein bevalt mij prima en bij mij gaan de nieuwe banden altijd naar achteren, zodoende hoef ik altijd maar 2 te vernieuwen. Ik doe ongeveer 70.000km met een set banden. Ik hoop dat je wat wijzer bent geworden.
 22. Ik heb nu een versie V5.9, of dat nu 1.0 of 1.1 is, weet ik niet. In Ford Etis kan ik het ook niet meer vinden. Ik zal het even bij de dealer informeren.
 23. Ik krijg het nog niet voor mekaar, ik krijg nog steeds een melding van "Geen bestand gevonden" Als ik via Sync in de USB kijk, staan er geen bestanden op, als ik de USB in de laptop steek, dan zijn de bestanden zichtbaar. Ik doe schijnbaar iets niet goed, maar weet nog niet wat. Iemand een idee?
 24. Hé Dirke, welke bestanden heb je op je usb stick gezet, ik krijg elke keer een melding dat het bestand niet is gevonden.
 25. FiKa

  Ecoboost Motoren Pk Verschil

  @Lakeman, Nu snap ik jou bericht niet. Je geeft aan dat de versnellingsbak niet meer dan 170Nm aankan(je reageert hier op mijn bericht) en vervolgens zeg je , dat er een veiligheidsfactor op zit, maw, de bak kan meer aan dan 170Nm. Een veiligheidsfactor doen ze, om hun in te dekken van evt. claims. Als een motor 170Nm geeft en de bak kan maar 170Nm aan, dan kan de fabrikant claims tegemoed zien.
×