Jump to content
Fiestaclub.nl

FiKa

Fiestaclub +
 • Content Count

  364
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by FiKa

 1. FiKa

  Schakelpook met verlichting

  Ik heb de schakelpook verlichting verbonden met het sfeerverlichting van je voeten, die bedrading zit ergens onder de schakelpook. Schakelhoes moet wel even verwijderd worden.
 2. FiKa

  Hoger afstellen dimlicht

  Je hebt de goeie schroef te pakken, bij is het grijs van kleur. Een bitje heb ik ook niet, maar met een grote platte schroevendraaier of onderin kan je een ster schroevendraaier insteken, daarmee kun je het verdraaien. Succes ermee.
 3. FiKa

  Banden vraagje

  Op de 1ste foto lijkt mij, met te lage bandenspanning gereden. De 2de foto kan uitlijnen zijn, maar dan staat het wiel wel erg scheef met te lage bandenspanning, gezien de profiel dat er nog op zit. Ikzelf rijd van 2.5 bar rondom.
 4. FiKa

  Hoger afstellen dimlicht

  Op de koplamp units zit een ronde licht grijze gebeuren, daar kun je je de verlichting hoger of lager zetten. Je hebt daar een grote gewone- of een ster schroevendraaier voor nodig. Hieronder wat je zelf kan doen; Zet de auto met de koplampen 1 meter van de muur. Plak een stukje tape om de lichtbundel af te tekenen. Rijdt nu de auto 5 meter naar achteren (dus in totaal 6 meter van de muur). De dimlichtrand moet nu 5cm zakken. Teken het af en doe met de andere koplamp exact hetzelfde.
 5. FiKa

  Hoog verbruik

  De Fiesta mk7.5 van productiejaar 2012 tot (weet ik niet) hadden een andere versnellingsbak(met een langere eindoverbrenging),het was een toen een A label Fiesta. Deze had ik zelf nieuw gekocht in 2014. Daar kan zit het verschil in Autoweek gebruikers zitten, waaronder ik er 1 van ben. Ik haalde met gemak 1:20 op 80 en 100km wegen. Daarna zijn er versnellingsbakken gemonteerd met een kortere eindoverbrenging, waardoor de motor meer toeren maakte en het verbruik is gestegen, dat is mij verteld door de verkoper. Daar kan dus ook een verschil in verbruik zitten.
 6. FiKa

  Fiesta ST 2014

  Als het goed is, zit onder je stoel een zwarte connector met draden en die is dan van je airbag, of er kan meerdere connectors zitten, dan kan het ook van stoelverwarming zijn als die er op zit.
 7. FiKa

  Fiesta ST 2014

  Het kan van je airbag zijn, als je de stoel helemaal voren doet kun je vanaf de achterkant bekijken.
 8. @pieter, Bij 213, zit je dan tegen de toerental begrenzing aan?
 9. @Marcel, denk toch dat je wat moeten laten checken, zo slecht wat jij omschrijft hoeft echt niet. Ik heb ook Escorts gehad en nooit problemen gehad met versnellingsbakken en schakelen als de beste, zelfs de Focus die ik heb gehad, was de achteruit gesynchroniseerd.
 10. Probleem 1, als er een koelvloeistof lekkage is, dan moet het rood uitslaan, want koelvloeistof is bij Ford rood van kleur. (althans ik weet niet beter, alle Fords hadden bij mij rode koelvloeistof) Probleem 3, moet je toch echt in de koppeling zoeken, je moet onder het rijden naar 1 kunnen schakelen, is altijd al bij Ford geweest. Ford heeft de beste schakelende bakken en als het niet soepel gaat, dan is er ergens een probleem. Het lijkt mij wel een beetje raar dat een monteur zegt, dat het koppelingsvloeistof niet op max. moet staan, je kunt zelf even controleren door de koppelingspedaal in te drukken en het niveau dan controleren of er dan nog genoeg in zit. Een goeie monteur/garage vullen de potjes altijd tot het max. het maakt niet uit of de motor wel of niet draait, als er lucht in de leidingen zit dan komt de koppeling niet los. Als ik de foto van probleem 1 goed bestudeer, dan denk ik, dat de leiding naar de koppeling lek kan zijn. Veel succes
 11. FiKa

  De beste wensen 2019

  Fijne feestdagen en een voorspoedige 2019, en dat we weer veel van dit forum mogen genieten en leren.
 12. FiKa

  Achterlichten bij dagrijverlichting

  Ik ben bij het autorijlessen niet geleerd om overdag verlichting te voeren, toen vonden ze het nog brandstof verspilling, bij de rijlessen in dienst moest je wel met verlichting rijden. Als ik door een tunnel rijdt dan gaat mijn verlichting automatisch aan en ook bij slecht weer, behalve bij mist, dan moet ik de verlichting handmatig aan zetten. Het grootste probleem zit in het dashboard verlichting, die brandt constant en dat zou niet moeten, maar daar is in dit forum ook al het nodige overgeschreven. Bij de laatste Focus die ik had, had ik Scandinavische verlichting opgezet en daarbij brandde het dashboard verlichting als de achterlichten ook aan stonden.
 13. @Erwin, Volgens de folder van de nieuwe Ford Fiesta heeft de 100pk en 125pk , 170Nm koppel, 140pk is volgens de folder nog niet bekend. Ik heb het dus voor een gedeelte mis. Goed dat je me daar heb aan herinnerd.
 14. FiKa

  Achterlichten bij dagrijverlichting

  Wat heb je in de zomer overdag aan achterlichten die branden? je ziet door de zon toch niet als ze aan staan.
 15. Waar ga je evt. de extra slijtage van de versnellingsbak op beoordelen? Of je nu een 100 of 125 0f 140pk motor hebt, ze hebben allemaal 170Nm. Ga je tunen, dan gaat vooral de koppel omhoog. Ik zit nu boven de 50.000km en van de versnellingsbak hoor ik niks ongewoons, en ben er ook niet bang voor.
 16. Als je gebruik van de rollenbank wil maken, doe het niet met winterbanden, die schijnen slecht tegen te kunnen. loopvak is te zacht.
 17. @jee, Bij mij is er nieuwe software overheen geschreven. Op de rollenbank is hij niet geweest, want ik had de verkeerde sleutel meegenomen want de traction control deed goed zijn werk. Ik heb na de tuning gelijk met de tuner gereden, en je merkt goed het verschil van voor de tuning. Rica maakt de software door 1 auto de tuning op maat te maken en daarna wordt het gebruikt voor andere auto's met diezelfde motor. Ik kan als ik wil, bij Rica langs gaan om het alsnog op de rollenbank te laten meten, maar voor mij hoeft dat niet, moet ik speciaal voor naar Waalwijk rijden.
 18. Ik heb bij Rica engineering €580 betaald en dat kastje kost ook nog eens €100. (kan ondertussen veranderd zijn, want bij mij is het bijna 2jaar geleden) Mijn dealer heeft al zo'n kastje, dus ik hoefde het niet aan te schaffen. Het maakt niet uit of je een 100 of 125 pk hebt, Rica heeft maar 1 software en die gaat tot 140pk en 240Nm. Vooral de koppel merk je. Ik heb vorige week nog met een Ecosport 125pk St Line gereden, maar ik miste gelijk de koppel. Ik heb ondertussen al 50.000km met de tuning gereden en nog steeds dik tevreden. De 2 jaar garantie op de tuning is bijna verlopen en heb nu nog 3 jaar fabrieksgarantie van Ford. (had 3 jaar bijgekocht.) Als je goed rekent, dan kun je beter een 100pk Fiesta kopen en laten tunen, dan hou je nog geld over t.o.v. een 125pk Fiesta.
 19. Kan bij deze navigatie het opstartscherm veranderd worden? Ik wil graag de navigatiescherm als opstartscherm omdat de radioscherm wel erg blauw is(wat in het donker vervelend kan zijn) en de navigatie veranderd van kleur als het donker wordt.
 20. FiKa

  te hoog toerental

  Het is wel afhankelijk welke dealer je hebt, bij die van mij mag getuned worden, mits je het laat tunen waar zij zelf ook het laat tunen. Pas wel op met tunen, als je auto voor een beurt gaat, meldt dan wel bij, dat er getuned is, anders heb je kans bij een software update, je tuning software eraf is. Zij gaan er van uit, dat de 100PK ecoboost sterk genoeg is, want hij kan 180pk hebben, en daar kom je met tuning niet aan.
 21. Dan monteer je toch een andere bandenmaat 175/75-14.
 22. FiKa

  Downgraden tuning?

  Die auto's mogen ongeveer 1000kg trekken, denk dat de koppeling/versnellingsbak daar meer moeite heeft dan met 40pk/70Nm meer. Ik weet ook wel dat je niet constant met een aanhangwagen rijdt, maar je gebruikt ook niet constant de volle vermogen/koppel. Ik ben er niet zo bang voor, terwijl mijn Ford ook nog eens 180 kg zwaarder is.
 23. FiKa

  Downgraden tuning?

  Die van mij is ook naar 140pk gechipt, ben er helemaal tevreden mee, ik doe het vooral voor de koppel, schakel meestal bij 2500 toeren en de motor komt alleen boven de 3000 toeren als ik 130km/h rijd. Die motoren kunnen het gemakkelijk aan. Zelfs de dealer heeft er geen moeite mee, en ik behoud gewoon mijn 5 jaar garantie. Ford levert zelf ook deze motoren met 140 pk, alleen hebben ze minder koppel.
 24. Je hebt wat marge wat banden/snelheid betreft. Simpelste is, om met de huidige banden de snelheid verschil tussen de snelheidsmeter en een losse navigatie te vergelijken en het verschil gebruiken om hogere banden te monteren, en daarvoor kun je de hierboven omschreven formule gebruiken. Ik kon zelf van 60 serie naar 65 serie gaan met dezelfde breedte.
 25. FiKa

  Start/stop systeem

  Ik heb gisteren ook even op het start/stop gelet, na 1km(koude motor) en met airco aan werkte de start/stop al. De accu is 1jaar oud. Je kunt er dus niet van op aan, wanneer het wel of niet werkt. Ik heb er geen problemen mee.
×