Jump to content
Fiestaclub.nl

FiKa

Fiestaclub +
 • Content Count

  368
 • Joined

 • Last visited

About FiKa

 • Rank
  Fiesta Senior

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Grijpskerke

Previous Fields

 • Voornaam
  Jan
 • Auto
  Anders
 • Type
  Niet bekend
 • Kleur
  Blauw

Recent Profile Visitors

1988 profile views
 1. FiKa

  1.0 ecoboost Unlimited Tuning

  Ik heb ergens al eerder aangegeven, koop een 100pk versie en laat het tunen. Krijg je meer pk's en een fors hoger koppel (ongeveer 140pk en 240Nm, hangt af waar je het laat tunen) Ik heb er €580 voor betaald en tot nu toe na 55000km, ben ik er uiterst tevreden mee, geen moment spijt.
 2. FiKa

  Hulp gevraagd!!Trekgewicht mk8

  Wat ik weer niet snap is het volgende; dat Ford geen trekgewicht vrijgeeft kan ik in komen, maar een trekhaak trekt vooral aan de onderzijde van de auto, die volgens mij niet anders als een gewone MK8, maar een panoramadak zit in het dak en als je een fietsdrager aan de achterklep hangt, trekt het gewicht vooral aan het dak, en dat mag wel????? Ik lees trouwens ook nergens over kogeldrukken(behalve als je wel een trekhaak mag monteren), alleen trekgewichten. Ik vind dat Ford toch wel vreemd doet met trekgewichten, logica is soms wel erg ver te zoeken, en toch vind ik ze nog erg lekker rijden.Ben benieuwd hoe het straks met de Hybride's en de elektrische gaan. Is er een verschil met trekgewichten in andere landen? Ik kwam een duitse B-max tegen en die caravan was groter dan 750kg, een B-max mag maximaal 750 geremd trekken
 3. FiKa

  Past bandenhoogte van 45 naar 55?

  195/50/16 heb je een afwijking van 3.35%, rekening houdend met je tellerafwijking, zit je precies goed. Je zal in het begin iets meer op de teller moeten kijken dat je niet te hard rijd, maar dat went snel. Je hebt niet veel keus wat band betreft, ik zie dat je Kleber en Maxxis (als bekende merken) kan kiezen. Ik merk/zie toch dat er veel mensen overstappen naar allseasons, want de winters zijn zacht en het verwisselen gaat te veel geld/tijd kosten. Ikzelf rijd dan op Vredesteins en op de vooras heb ik 56000 km gereden en er zit nog 4mm aan profiel op, nog 1mm eraf en dan worden ze vervangen. Wat slijtage betreft valt het dus veel mee.
 4. FiKa

  Hoger afstellen dimlicht

  Nee hoor, Als je een grote inbus hebt, dan kan je daarmee afstellen. Zo'n grote inbus heb ik ook niet en daarom pak een grote gewone schroevendraaier.
 5. FiKa

  Schakelpook met verlichting

  Ik heb de schakelpook verlichting verbonden met het sfeerverlichting van je voeten, die bedrading zit ergens onder de schakelpook. Schakelhoes moet wel even verwijderd worden.
 6. FiKa

  Hoger afstellen dimlicht

  Je hebt de goeie schroef te pakken, bij is het grijs van kleur. Een bitje heb ik ook niet, maar met een grote platte schroevendraaier of onderin kan je een ster schroevendraaier insteken, daarmee kun je het verdraaien. Succes ermee.
 7. FiKa

  Banden vraagje

  Op de 1ste foto lijkt mij, met te lage bandenspanning gereden. De 2de foto kan uitlijnen zijn, maar dan staat het wiel wel erg scheef met te lage bandenspanning, gezien de profiel dat er nog op zit. Ikzelf rijd van 2.5 bar rondom.
 8. FiKa

  Hoger afstellen dimlicht

  Op de koplamp units zit een ronde licht grijze gebeuren, daar kun je je de verlichting hoger of lager zetten. Je hebt daar een grote gewone- of een ster schroevendraaier voor nodig. Hieronder wat je zelf kan doen; Zet de auto met de koplampen 1 meter van de muur. Plak een stukje tape om de lichtbundel af te tekenen. Rijdt nu de auto 5 meter naar achteren (dus in totaal 6 meter van de muur). De dimlichtrand moet nu 5cm zakken. Teken het af en doe met de andere koplamp exact hetzelfde.
 9. FiKa

  Hoog verbruik

  De Fiesta mk7.5 van productiejaar 2012 tot (weet ik niet) hadden een andere versnellingsbak(met een langere eindoverbrenging),het was een toen een A label Fiesta. Deze had ik zelf nieuw gekocht in 2014. Daar kan zit het verschil in Autoweek gebruikers zitten, waaronder ik er 1 van ben. Ik haalde met gemak 1:20 op 80 en 100km wegen. Daarna zijn er versnellingsbakken gemonteerd met een kortere eindoverbrenging, waardoor de motor meer toeren maakte en het verbruik is gestegen, dat is mij verteld door de verkoper. Daar kan dus ook een verschil in verbruik zitten.
 10. FiKa

  Fiesta ST 2014

  Als het goed is, zit onder je stoel een zwarte connector met draden en die is dan van je airbag, of er kan meerdere connectors zitten, dan kan het ook van stoelverwarming zijn als die er op zit.
 11. FiKa

  Fiesta ST 2014

  Het kan van je airbag zijn, als je de stoel helemaal voren doet kun je vanaf de achterkant bekijken.
 12. @pieter, Bij 213, zit je dan tegen de toerental begrenzing aan?
 13. @Marcel, denk toch dat je wat moeten laten checken, zo slecht wat jij omschrijft hoeft echt niet. Ik heb ook Escorts gehad en nooit problemen gehad met versnellingsbakken en schakelen als de beste, zelfs de Focus die ik heb gehad, was de achteruit gesynchroniseerd.
 14. Probleem 1, als er een koelvloeistof lekkage is, dan moet het rood uitslaan, want koelvloeistof is bij Ford rood van kleur. (althans ik weet niet beter, alle Fords hadden bij mij rode koelvloeistof) Probleem 3, moet je toch echt in de koppeling zoeken, je moet onder het rijden naar 1 kunnen schakelen, is altijd al bij Ford geweest. Ford heeft de beste schakelende bakken en als het niet soepel gaat, dan is er ergens een probleem. Het lijkt mij wel een beetje raar dat een monteur zegt, dat het koppelingsvloeistof niet op max. moet staan, je kunt zelf even controleren door de koppelingspedaal in te drukken en het niveau dan controleren of er dan nog genoeg in zit. Een goeie monteur/garage vullen de potjes altijd tot het max. het maakt niet uit of de motor wel of niet draait, als er lucht in de leidingen zit dan komt de koppeling niet los. Als ik de foto van probleem 1 goed bestudeer, dan denk ik, dat de leiding naar de koppeling lek kan zijn. Veel succes
 15. FiKa

  De beste wensen 2019

  Fijne feestdagen en een voorspoedige 2019, en dat we weer veel van dit forum mogen genieten en leren.
×