Jump to content
Fiestaclub.nl

FiKa

Fiestaclub +
 • Content Count

  381
 • Joined

 • Last visited

About FiKa

 • Rank
  Fiesta Senior

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Grijpskerke

Previous Fields

 • Voornaam
  Jan
 • Auto
  Anders
 • Type
  Niet bekend
 • Kleur
  Blauw

Recent Profile Visitors

2024 profile views
 1. FiKa

  Airco werkt “matig”

  Als je condensor een maand geleden is vernieuwd, dan hebben ze toch ook wel gecontroleerd of je airco het doet? Misschien een garantie gevalletje
 2. FiKa

  Xenon

  ja ik heb ze zelf ingebouwd, zo moeilijk is het niet, ze zijn van het merk Pilot/ pro line en zitten er nu 2,5 jaar en 60.000km erin. Mijn verlichting staat altijd op automatisch, dus dat gaat ook goed. Ik heb toen ongeveer €180 voor betaald. zie ook: https://www.gm-tuningparts.nl/product/xenon-kit-h7-6000k-pilot-pro-line-canbus/
 3. FiKa

  Xenon

  Ik heb wel xenon ingebouwd en dat gaat prima. Veel meer licht. Volgend jaar moet mijn Ford voor de 1ste APK keuring en ben reuze benieuwd hoe dat gaat aflopen.
 4. FiKa

  1.0 ecoboost Unlimited Tuning

  @Aristonos Tunen naar 125 pk wordt niet aangeboden, omdat Ford zelf al een motor heeft van 125pk. dan is het voor de tuningsbedrijven niet interessant om software te maken voor 125pk. Wat bedoel je met marge? De 1.0 motoren kunnen 180pk hebben en er wordt geracet met 200pk. Over deze marge hoef je eigen niet druk te maken. Je moet alleen je rechter voet in bedwang zien te houden😜
 5. Als je een middendemper of einddemper verwijderd, verander je dan niet de tegendruk van de motor/turbo?
 6. FiKa

  Snelheids meter afwijking

  Ik had in mijn vorige Fiesta de bandenmaat ook gewijzigd, maar dat hielp niks. Beste is de banden zelf vervangen door een hogere wang.
 7. FiKa

  Even voorstellen

  Welkom, mooie Fiesta heb je.
 8. FiKa

  Even voorstellen.

  Welkom, je Fiesta ziet er mooi uit voor zijn leeftijd. Veel succes ermee.
 9. Welkom, je zult er geen spijt van hebben.
 10. FiKa

  Voorstellen met 2 Fiesta’s

  Over forscan heb ik geen idee, misschien kunnen ze het bij van Putten het wel veranderen, gewoon even vragen. Bij de receptie zit meestal Niels en die weet er best wel veel van.
 11. FiKa

  Voorstellen met 2 Fiesta’s

  Welkom David, fijn dat er weer één uit Zeeland komt. Als je onderhoud bij een garage laat doen, zeg dan erbij dat de auto getuned is, anders heb je kans dat ze een software update doen en je tuning kwijt bent. Bij van Putten doen ze er niet moeilijk over, daar kunnen ze de tuining software eraf halen en er weer op zetten. Je hebt goed rijdende Fiesta's gekocht, mijn vorige auto (Fiesta) loopt bij jou in de buurt.
 12. FiKa

  1.0 ecoboost Unlimited Tuning

  Ik heb ergens al eerder aangegeven, koop een 100pk versie en laat het tunen. Krijg je meer pk's en een fors hoger koppel (ongeveer 140pk en 240Nm, hangt af waar je het laat tunen) Ik heb er €580 voor betaald en tot nu toe na 55000km, ben ik er uiterst tevreden mee, geen moment spijt.
 13. Wat ik weer niet snap is het volgende; dat Ford geen trekgewicht vrijgeeft kan ik in komen, maar een trekhaak trekt vooral aan de onderzijde van de auto, die volgens mij niet anders als een gewone MK8, maar een panoramadak zit in het dak en als je een fietsdrager aan de achterklep hangt, trekt het gewicht vooral aan het dak, en dat mag wel????? Ik lees trouwens ook nergens over kogeldrukken(behalve als je wel een trekhaak mag monteren), alleen trekgewichten. Ik vind dat Ford toch wel vreemd doet met trekgewichten, logica is soms wel erg ver te zoeken, en toch vind ik ze nog erg lekker rijden.Ben benieuwd hoe het straks met de Hybride's en de elektrische gaan. Is er een verschil met trekgewichten in andere landen? Ik kwam een duitse B-max tegen en die caravan was groter dan 750kg, een B-max mag maximaal 750 geremd trekken
 14. FiKa

  Past bandenhoogte van 45 naar 55?

  195/50/16 heb je een afwijking van 3.35%, rekening houdend met je tellerafwijking, zit je precies goed. Je zal in het begin iets meer op de teller moeten kijken dat je niet te hard rijd, maar dat went snel. Je hebt niet veel keus wat band betreft, ik zie dat je Kleber en Maxxis (als bekende merken) kan kiezen. Ik merk/zie toch dat er veel mensen overstappen naar allseasons, want de winters zijn zacht en het verwisselen gaat te veel geld/tijd kosten. Ikzelf rijd dan op Vredesteins en op de vooras heb ik 56000 km gereden en er zit nog 4mm aan profiel op, nog 1mm eraf en dan worden ze vervangen. Wat slijtage betreft valt het dus veel mee.
 15. FiKa

  Hoger afstellen dimlicht

  Nee hoor, Als je een grote inbus hebt, dan kan je daarmee afstellen. Zo'n grote inbus heb ik ook niet en daarom pak een grote gewone schroevendraaier.
×