Jump to content
Fiestaclub.nl

FiKa

Fiestaclub +
 • Content count

  337
 • Joined

 • Last visited

About FiKa

 • Rank
  Fiesta Senior

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Grijpskerke

Previous Fields

 • Voornaam
  Jan
 • Auto
  Anders
 • Type
  Niet bekend
 • Kleur
  Blauw

Recent Profile Visitors

1732 profile views
 1. FiKa

  Kosten distributieriem.

  Ik heb het laatst bij de Ka laten doen en moest rond de €200 betalen en dat bij de Ford dealer. Ik vond het ook weinig maar vind het wel goed.
 2. FiKa

  Hulp gevraagd!!Trekgewicht mk8

  Pieterke, nu spreek je eigen wel tegen, want je schrijft dat een fietsdraaginrichting wel in de EU wel mag dus ook hier (geen problemen met RDW lijkt mij) en anderzijds schrijf je dat problemen kan hebben met de toekomstige APK. Nu rijst mijn vraag: wat is de definitie van een fietsdraaginrichting? Nu weet ik wel dat bij een Prius een fietsdraaginrichting kan bestellen en die heeft een vierkante kogel (hoe raar het ook klinkt) maar laatst zag ik een Prius met een aanhanger(illegaal of niet?) Volgens mij kun je ten alle tijd een trekhaak monteren en ze kunnen alleen pakken als ze je zien rijden met een aanhanger. Of dit ook een APK eis is weet ik niet, misschien kan iemand van de forum duidelijkheid geven. Ben wel benieuwd
 3. FiKa

  Fietsdraaginrichting mk8 2018

  Daarbij is een RVS bout niet zo sterk als gewoon staal.
 4. FiKa

  Chiptuning waar

  Ik ben heel tevreden met Rica(Waalwijk), heeft een rollenbank en heb 140pk, 240Nm gekregen.
 5. FiKa

  Mk8 powershift of automaat?

  Je wielen komen niet onder het remstof te zitten, dat is minder poetsen. Elk voordeel heeft zijn nadeel.
 6. FiKa

  Mk8 powershift of automaat?

  Een (ouderwetse) automaat met een koppelomvormer heeft wat meer verbruik in de eerste versnellingen, het hangt er wel van af wanneer de lock-up in komt, daarna zijn ze net zo zuinig als een andere automaat. Ik weet niet of ze mee moeten doen met de andere merken, ze kunnen beter iets goeds op de markt zetten, dan een product wat wel/niet werkt. We moeten als consument ook wat te kiezen hebben, laat ze lekker de CVT(in verschillende varianten), dubbele koppeling en gewone automaat in leven houden.
 7. @Martijn Ik heb ervaring met Vredestein Quatrac 2, 3 en 5. De Focus had de 2 en last van cuppen, de Fiesta had de 3 en ook last van cuppen, terwijl het profiel totaal anders was. Nu heb onder de B-max de 5 en tot nu toe (33.000km) geen last, althans niet hoorbaar, maar begint te komen. Bij de Focus en Fiesta heb ik na elke 20.000km de achterwielen verwisseld (links naar rechts en andersom) en het cuppen was zo goed als verdwenen, althans niet meer hoorbaar. De stand van de achteras veroorzaakt het cuppen, elke merk heeft er wel last van. Je zou je huidige achterwielen naar voren kunnen verhuizen en dan achter nieuwe banden. Doordat je nu banden hebt met een V vorm hebt, is het verwisselen van links naar rechts en andersom niet van toepassing, bij Vredestein kan het wel, die zijn nl. niet richting gevoelig, maar hebben wel een buiten-en binnenkant. Volgens de dealer waar ik ben, is de Vredestein stiller dan de Goodyear, maar ik heb er geen ervaring in, de Vredestein bevalt mij prima en bij mij gaan de nieuwe banden altijd naar achteren, zodoende hoef ik altijd maar 2 te vernieuwen. Ik doe ongeveer 70.000km met een set banden. Ik hoop dat je wat wijzer bent geworden.
 8. Ik heb nu een versie V5.9, of dat nu 1.0 of 1.1 is, weet ik niet. In Ford Etis kan ik het ook niet meer vinden. Ik zal het even bij de dealer informeren.
 9. Ik krijg het nog niet voor mekaar, ik krijg nog steeds een melding van "Geen bestand gevonden" Als ik via Sync in de USB kijk, staan er geen bestanden op, als ik de USB in de laptop steek, dan zijn de bestanden zichtbaar. Ik doe schijnbaar iets niet goed, maar weet nog niet wat. Iemand een idee?
 10. Hé Dirke, welke bestanden heb je op je usb stick gezet, ik krijg elke keer een melding dat het bestand niet is gevonden.
 11. FiKa

  Ecoboost Motoren Pk Verschil

  @Lakeman, Nu snap ik jou bericht niet. Je geeft aan dat de versnellingsbak niet meer dan 170Nm aankan(je reageert hier op mijn bericht) en vervolgens zeg je , dat er een veiligheidsfactor op zit, maw, de bak kan meer aan dan 170Nm. Een veiligheidsfactor doen ze, om hun in te dekken van evt. claims. Als een motor 170Nm geeft en de bak kan maar 170Nm aan, dan kan de fabrikant claims tegemoed zien.
 12. FiKa

  Ecoboost Motoren Pk Verschil

  Elke auto merk/versnellingsbak merk speelt op safe. Als Ford een motor heeft die 170Nm geeft, zal er geen versnellingsbak achter hangen die max 170Nm aankan. Maw, de bak kan meer aan dan 170Nm. Die van mij is ook getuned en ben er niet bang van dat de bak eraan gaat. Ik heb getuned om de zuinigheid, alleen had ik nog liever de versnellingsbak van een Fiesta 2012 (toen een A label) want de eindoverbrenging was anders.
 13. Geldt dat ook voor Sync 1 en 2?
 14. FiKa

  Kosten kleine beurt

  Ik zie nergens carrosseriebeurt/check staan, dat zit bij Ford onderhoud erbij, een ford geeft 12 jaar garantie, mits die ook jaarlijks is gecontroleerd. Ik heb met de Focus meegemaakt dat bij een kleine roestvorming niet werd gemaakt, omdat er geen jaarlijks controle kon overleggen.
 15. FiKa

  Autobeam H7 LED | 6500K

  Er stond laats in de truckstar een verhaal over de led dimlicht, heel veel merken heeft APK afkeur. Hieronder het verhaal. https://pilotxenonshop.com/blog/als-beste-getest-door-truckstar-hilox-xtr-led-kits/
×