Jump to content
Fiestaclub.nl

FiKa

Fiestaclub +
 • Content count

  330
 • Joined

 • Last visited

About FiKa

 • Rank
  Fiesta Senior

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Grijpskerke

Previous Fields

 • Voornaam
  Jan
 • Auto
  Anders
 • Type
  Niet bekend
 • Kleur
  Blauw

Recent Profile Visitors

1698 profile views
 1. Mk8 powershift of automaat?

  Een (ouderwetse) automaat met een koppelomvormer heeft wat meer verbruik in de eerste versnellingen, het hangt er wel van af wanneer de lock-up in komt, daarna zijn ze net zo zuinig als een andere automaat. Ik weet niet of ze mee moeten doen met de andere merken, ze kunnen beter iets goeds op de markt zetten, dan een product wat wel/niet werkt. We moeten als consument ook wat te kiezen hebben, laat ze lekker de CVT(in verschillende varianten), dubbele koppeling en gewone automaat in leven houden.
 2. @Martijn Ik heb ervaring met Vredestein Quatrac 2, 3 en 5. De Focus had de 2 en last van cuppen, de Fiesta had de 3 en ook last van cuppen, terwijl het profiel totaal anders was. Nu heb onder de B-max de 5 en tot nu toe (33.000km) geen last, althans niet hoorbaar, maar begint te komen. Bij de Focus en Fiesta heb ik na elke 20.000km de achterwielen verwisseld (links naar rechts en andersom) en het cuppen was zo goed als verdwenen, althans niet meer hoorbaar. De stand van de achteras veroorzaakt het cuppen, elke merk heeft er wel last van. Je zou je huidige achterwielen naar voren kunnen verhuizen en dan achter nieuwe banden. Doordat je nu banden hebt met een V vorm hebt, is het verwisselen van links naar rechts en andersom niet van toepassing, bij Vredestein kan het wel, die zijn nl. niet richting gevoelig, maar hebben wel een buiten-en binnenkant. Volgens de dealer waar ik ben, is de Vredestein stiller dan de Goodyear, maar ik heb er geen ervaring in, de Vredestein bevalt mij prima en bij mij gaan de nieuwe banden altijd naar achteren, zodoende hoef ik altijd maar 2 te vernieuwen. Ik doe ongeveer 70.000km met een set banden. Ik hoop dat je wat wijzer bent geworden.
 3. Ik heb nu een versie V5.9, of dat nu 1.0 of 1.1 is, weet ik niet. In Ford Etis kan ik het ook niet meer vinden. Ik zal het even bij de dealer informeren.
 4. Ik krijg het nog niet voor mekaar, ik krijg nog steeds een melding van "Geen bestand gevonden" Als ik via Sync in de USB kijk, staan er geen bestanden op, als ik de USB in de laptop steek, dan zijn de bestanden zichtbaar. Ik doe schijnbaar iets niet goed, maar weet nog niet wat. Iemand een idee?
 5. Hé Dirke, welke bestanden heb je op je usb stick gezet, ik krijg elke keer een melding dat het bestand niet is gevonden.
 6. Ecoboost Motoren Pk Verschil

  @Lakeman, Nu snap ik jou bericht niet. Je geeft aan dat de versnellingsbak niet meer dan 170Nm aankan(je reageert hier op mijn bericht) en vervolgens zeg je , dat er een veiligheidsfactor op zit, maw, de bak kan meer aan dan 170Nm. Een veiligheidsfactor doen ze, om hun in te dekken van evt. claims. Als een motor 170Nm geeft en de bak kan maar 170Nm aan, dan kan de fabrikant claims tegemoed zien.
 7. Ecoboost Motoren Pk Verschil

  Elke auto merk/versnellingsbak merk speelt op safe. Als Ford een motor heeft die 170Nm geeft, zal er geen versnellingsbak achter hangen die max 170Nm aankan. Maw, de bak kan meer aan dan 170Nm. Die van mij is ook getuned en ben er niet bang van dat de bak eraan gaat. Ik heb getuned om de zuinigheid, alleen had ik nog liever de versnellingsbak van een Fiesta 2012 (toen een A label) want de eindoverbrenging was anders.
 8. Geldt dat ook voor Sync 1 en 2?
 9. Kosten kleine beurt

  Ik zie nergens carrosseriebeurt/check staan, dat zit bij Ford onderhoud erbij, een ford geeft 12 jaar garantie, mits die ook jaarlijks is gecontroleerd. Ik heb met de Focus meegemaakt dat bij een kleine roestvorming niet werd gemaakt, omdat er geen jaarlijks controle kon overleggen.
 10. Autobeam H7 LED | 6500K

  Er stond laats in de truckstar een verhaal over de led dimlicht, heel veel merken heeft APK afkeur. Hieronder het verhaal. https://pilotxenonshop.com/blog/als-beste-getest-door-truckstar-hilox-xtr-led-kits/
 11. Er zijn gelukkig nog Ford monteurs die wel motoren repareren, informeer maar naar Ford in Ritthem/Vlissingen (van Putten) die voor de Engelse en Ierse Fords wel motoren repareren (Cobelfret) Ik vind dat er nogal negatief over de 3 cil. motoren wordt gedaan, in de Fiesta heb ik er 75000km mee gereden en nu al weer 30000km met tuning (140pk 240Nm) zonder problemen. Extra olie heb ik tegenwoordig niet meer bij mij. Er is niks mee met die motoren en er zal ongetwijfeld wel eens een maandag motor tussen zitten, maar dat heb je elke merk, zowel in bedrijfswagens/personenauto's als in de bus/truck beweging. Het is vervelend dat je net die persoon bent, die het overkomt. Ik zou voor de nieuwe motor gaan, kun je misschien 5 jaar garantie bij claimen, dat zou de dealer het minste kunnen doen, je zult dan ook de onderhoud daar moeten laten plaatsvinden. Als ik het hele verhaal goed lees, neig ik om te zeggen, heeft die motor niet op LPG gelopen? of hebben ze met te hete motor rondgereden, het bewuste slangetje? Ik vermoed dat er iets is gebeurt waardoor er schade aan de motor is ontstaan.
 12. Lak problemen

  Is dit beginnende waterdragende verf die toen werd toegepast, waar een heleboel merken last van heeft gehad, van verkleuring, afbrokkelende lak?
 13. Hallo iedereen ! mooie auto, slechte service

  Kun je nog van de aankoop af? De verkoper komt zijn afspraak niet na. Ik zou verder gaan zoeken.
 14. De garage(ik maak erop uit, dat het geen ford garage is) waar de Fiesta is gekocht, dan is dat toch de aansprekende partij, die moet het dan met Ford gaan uitzoeken hoe ze dit gaan oplossen?
 15. Rica, ik kom er zo aan!!

  Bij mij heeft de dealer een iSoftloader, scheelde mij weer het aantal euro's
×