Jump to content
Fiestaclub.nl

HANSBEUS

Active users
 • Content count

  51
 • Joined

 • Last visited

About HANSBEUS

 • Rank
  Fiesta Wannabee
 • Birthday March 26

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Valkenswaard
 • Interests
  Auto's, rally, fotografie.

Previous Fields

 • Voornaam
  HANS
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK7.5
 • Kleur
  Blauw

Recent Profile Visitors

992 profile views
 1. Mk8 powershift of automaat?

  En hoe is het verbruik met deze "ouderwetse" automaat? Op papier is de powershift met dubbele koppeling sneller en zuiniger dan een gewone automaat én zelfs als de handbak. Zelf wil ik ook een automaat in mijn volgende Fiësta. Wellicht wacht ik tot Ford zijn powershift met dubbele koppeling wél in orde heeft. Ik kan me niet voorstellen dat ze bij de conculega's achter willen blijven.
 2. Automaat in Mk 8.

  In de NIEUWE FIESTA, de Mk 8 dus, wordt een automaat van de oudere generatie gemonteerd. Dit terwijl in de Mk 7.5 nog een nieuwere PowerShift met dubbele koppeling werd geleverd. Was deze moderne automaat zo slecht dat hij in de Mk 8 niet meer wordt gemonteerd ten faveure van de oudere? Gemiste kans, want de nieuwere automaten, met dubbele koppeling dus, zijn op papier zuiniger en sneller dan de oude automaten én zelfs handbakken. Ik ben benieuwd wanneer Ford zijn nieuwe PowerShift op orde heeft zodat hij geleverd kan gaan worden. Hans.
 3. Foto meeting 2018

  Ik kom graag wat plaatjes schieten.
 4. En niet vergeten je kachel open te zetten, dan wordt de kachelradiator ook meegenomen in het proces. Hans.
 5. Winterset 15".

  Dag Michel, de wielen zijn nog beschikbaar. Ik heb er foto's van gemaakt, maar kan ze niet plaatsen. Ik krijg steeds een foutmelding, hoe klein ik ze ook maak. De wielen hebben onder mijn Mk 7 gezeten en hebben dus nog geen TPM sensors. Als ik ze onder mijn Mk 7,5 schroef krijg ik bij het contact aanzetten een pieper te horen en blijft er een waarschuwingsindicator in mijn dashboard branden. De banden hebben nog 6,5 tot 7 mm. profiel en de originele wieldoppen zitten er ook bij. Als je je E-mail even doorgeeft kan ik je de foto's mailen. Je kunt natuurlijk ook even komen kijken in Dommelen, Brouwerijdreef 91. Groeten, Hans.
 6. Winterset 15".

  Vanmiddag wat plaatjes gemaakt, maar ik kan ze niet plaatsen. Als je even je mailadres laat weten stuur ik ze langs die weg op. Groeten, Hans.
 7. Winterset 15".

  Ik heb voorlopig nog geen afspraken in die richting.........
 8. Winterset 15".

  Te koop: Mijn 15" stalen winterset met originele wieldoppen. Rockstone winterbanden 195/50 R 15 82 H met 6,5 tot 7 mm profiel. Steek 4 X 108, Naaf 63,4, ET 47, 6J. Let op: GEEN TPM SENSORS!!!!!! Richtprijs: € 200,00.
 9. Ervaring chiptuning 1.0 non turbo

  Een non turbo chippen is de moeite en investering niet waard omdat er, in tegenstelling tot een turbo motor, niet genoeg parameters zijn die kunnen worden afgesteld en geoptimaliseerd. Een beetje winst is er wel te behalen, maar dit weegt echt niet op tegen de kosten. Over dit onderwerp is op het WildeWereldWeb voldoende te lezen. De tuners willen je natuurlijk iets anders doen geloven, maar ja, die zijn niet geheel onpartijdig. Een non turbo kan wel tot hogere prestatie worden bewogen, maar dan ga je aan zaken als vervangen van nokkenas en gasklephuis denken. Dat is toch iets anders dan chippen. Groeten, Hans.
 10. Meeting met fotolocatie's....

  27 augustus zou ik kunnen. Lijkt me leuk Fiesta collega's te ontmoeten en mooie platen te schieten. hansbeus, Valkenswaard.
 11. Aanzuigpomp diesel

  Steek hier je licht eens op: https://catalog.mann-filter.com//EU/ger Succes, Hans.
 12. Aanzuigpomp diesel

  Toen ik mijn Mondeo 2,0 TDCI nog had en er zelf al het onderhoud aan verrichtte vulde ik het nieuwe brandstoffilter met diesel d.m.v. een klein geel plastic olieflesje met een rood tuitje er op. Bij Shell verkopen ze die flesjes, gevuld met Handy Oil. Kroon olie heeft ze ook. Dit werkte altijd perfect, het is alleen iets meer werk om de diesel vanuit een jerrycannetje in het plastic flesje te krijgen. Omdat het voor mij echter geen dagelijkse bezigheid was, maar slechts één maal per jaar, vond ik het niet nodig er zo'n duur stuk gereedschap voor aan te schaffen. Succes, Hans.
 13. Waar is mijn oude Fiesta gebleven?

  In juli 2016 was mijn M7, kenteken 85-PGK-7, betrokken bij een ongeval. Een muts gaf geen voorrang en daardoor moest ik uitwijken. Gelukkig zijn er geen personen gewond geraakt, maar mijn Fiesta kwam hard in aanraking met de stoeprand van de middenberm waardoor forse schade ontstond. Zie: De schade was zo groot dat de Fiesta totalloss werd verklaard, waardoor ik dus in de gelegenheid kwam een waardige vervanger aan te schaffen. De "oude" Fiesta is op 26-10-2016 weer opnieuw op naam gezet. Ik ben benieuwd waar hij terecht is gekomen en of de nieuwe eigenaar op de hoogte is van het verleden van deze auto. Groeten, Hansbeus.
 14. Hoog verbruik fiesta 2014

  Zoals ik al aangaf, de motor is vrijwel identiek. Het verschil wordt, naast de montage van een turbo, gemaakt door o.a. andere software en zaken als een groter gasklephuis. Het kan helpen de dealer te vragen om een software update alvorens over te stappen op een, in mijn ogen veel te dure, tuning, remapping of chipping. Een collega van me kocht een Focus met de 1,0 L 3 cilinder 100 pk. De wagen was niet vooruit te branden. Een bezoek aan de dealer bracht aan het licht dat de software te zuinig stond ingesteld. Na de update rijdt zijn Focus prima én is zuinig. Succes, Hans.
 15. Hoog verbruik fiesta 2014

  De 65 pk 3 cilinder 1,0 motor heeft géén turbo, die zit er vanaf de 100 pk versie op. Verder is de motor vrijwel identiek. Het laten tunen of chippen zal dus weinig tot geen resultaat opleveren en is naar mijn bescheiden mening de uitgave niet waard. Tunen of chippen levert alleen bij een turbo motor winst op, omdat dan zaken als laaddruk te beïnvloeden zijn. Ik denk dat er meer winst is te behalen met: het controleren van bandenspanning controleren of remmen niet aanlopen controleren van uitlijning goede benzine tanken juiste motorolie koude motor niet zwaar belasten Succes met de zoektocht naar zuinigheid, Hans.
×