Jump to content
Fiestaclub.nl

allesklusser

Fiestaclub +
 • Content Count

  3194
 • Joined

 • Last visited

About allesklusser

 • Rank
  Fiesta Professional
 • Birthday 07-08-1949

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Westland

Previous Fields

 • Voornaam
  Dick
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK6.5
 • Kleur
  Blauw

Recent Profile Visitors

6317 profile views
 1. allesklusser

  Even voorstellen

  Welkom op het forum.
 2. allesklusser

  Bedrijfsautootje

  Dank je Erwin. Je bent werkzaam bij een heel groot aannemersbedrijf heb ik even opgezocht.
 3. allesklusser

  Aandrijfas tussenlager speling.

  Voor zover ik kan zien wat betreft bouwjaar heb je een MK6 en geen MK5 zoals in je profiel staat. Hier een overzicht van de onderdelen: https://ford.7zap.com/nl/car/54/no/0/1789/16430/71706/#3B436 De complete as die je reeds hebt moet goed zijn voor jouw doel: https://www.carondo.com/de/autoteile/radantrieb/antriebswelle/antriebswelle:::1495747.html Erg merkwaardig dat de lagerhouder is uitgesleten, dat betekent dan dat het lager is vastgelopen en of de houder niet goed vastgezeten heeft? Vreemd. Maar dit houdt dus ook in dat je een nieuwe lagerhouder met beugel moet hebben en niet zo zeer een complete as. Een niet lager is simpel overal te krijger maar de houder en beugel zul je bij de dealer moeten halen of hier kun je ook goed terecht voor de houder en beugel: https://www.online-teile.com/ford-ersatzteile/search_results.php?keywords=1441178 De olie moet je inderdaad even opvangen en weer bijvullen.
 4. allesklusser

  Bedrijfsautootje

  Interessant, nooit gezien denk ik, althans kan ik me niet iets duidelijk herinneren. Ben benieuwd hoe ie eruit ziet. Je moet je foto's op externe fotowebsite zetten en de weblink van die foto met CTRL-V in het topic plakken.
 5. allesklusser

  Fiesta MK3 Calypso RS Turbo Restauratie - GF-RB-15

  Met rubbers uit sloopauto's is het meestal mis. Heb je hier misschien wat aan Stefan mocht je rubbers zoeken? https://www.motomobil.com/produkte,2669.html?producer_id=1&auto_id=130&auto_mod_id=133&category_id=5&category_sub_id=&state_id=&word=&artnr=&bonus=0&q=&latest= Ook hier hebben ze ook aardig wat maar dan van PU: https://www.ebay.de/sch/m.html?_ssn=mm_info&LH_PrefLoc=&_from=R40&_trksid=p2499338.m570.l1313.TR12.TRC2.A0.H0.Xfiesta+mk3.TRS0&_nkw=fiesta+mk3&_sacat=0
 6. allesklusser

  Fiesta MK3 Calypso RS Turbo Restauratie - GF-RB-15

  Leuk te horen Stefan. Jammer dat de foto 's niet te zien zijn. Heb je ze niet via imgur gelinkt dan net als je anderen?
 7. allesklusser

  Kenteken verlichting

  Bedankt Tim @Tim.A voor de tip, ik ga het even bekijken, misschien heb ik nu meer geluk.
 8. Controleer ook even de terugtrekveer van het koppelingspedaal. Soms kan deze gebroken zijn, zie hier het plaatje: https://ford.7zap.com/nl/car/54/no/0/1789/16435/71712/
 9. allesklusser

  Fiesta 1977 Chocolate

  Leuk om te weten Edwin.
 10. allesklusser

  Review in progress: Ford Fiesta MK8 ST-line

  Leuk om te lezen dit. Geen zorgen wat betreft de voorruitontdooing, dat gaat ook super met een forse laag rijp weet ik uit ervaring van mijn twee voormalige Focussen die dat hadden. Ze maken zaken verplicht op auto's die te maken hebben met veiligheid en milieu. Een half dichte voorruit is echt link voor jezelf en je medeweggebruikers. De achterruitverwarming is verplicht en normaal kijk je meestal vooruit, toch? Waarom dan geen verplichte voorruitverwarming, zoals gezegd, veiligheidspuntje numero uno in de winter met vorst. Vreemde jongens bij de EU.
 11. allesklusser

  Kenteken verlichting

  Hallo Dave, Een ding weet ik zeker, neem ze niet van Ali want daar heb ik echt slechte ervaringen mee. Beide geplaatste LED's werden loeiheet, de printledjes begonnen te stoppen met hun emissie en te stink naar de bekende verbrande transistor lucht. Betaal wat meer en ga naar een goede autoonderdelenzaak zoals Autoelektra voor advies.
 12. allesklusser

  Bonkend geluid rechtsvoor op klinkerwegen

  Leuk bericht Kees.
 13. allesklusser

  Bonkend geluid rechtsvoor op klinkerwegen

  Volgens dit plaatje zou het 17 mm moeten zijn en Ford-nummer 1310518 : https://ford.7zap.com/nl/car/81/no/0/2019/17265/74881/#3 Volgens deze website is dit type 17 mm van Meyle voor een sport-onderstel: https://www.carondo.com/de/autoteile/achsaufhaengung/-radfuehrung/-raeder/stabilisator/-befestigungsteile/befestigungsteile/lagerung-stabilisator-meyle-original-quality:::6268938.html Vaico levert er ook een te zien op dezelfde website. Opvallend is het uitstulpende kraagje aan de zijkant bij dit type. Bij de 15 en 16 mm zie je dit niet. Opvallend is wel dat de 15 en 16 mm versies stukken goedkoper zijn.
 14. allesklusser

  Ford Fusion+ Futura 2008

  Welkom op het forum. Het is best wel verstandig om je probleem even apart te plaatsen bij "Onderhoud Reparatie en Problemen" Daar wordt wat drukker gelezen.
 15. allesklusser

  Bonkend geluid rechtsvoor op klinkerwegen

  @BlackFocus George, weet je of dat bij een MK6/6.5 ook op een zelfde manier te doen is? Heb dat eens bekeken in een garage waar een monteur die normaal bij een Ford-dealer werkt mij vertelde dat dat niet te doen is zonder het subframe te laten zakken. Je ziet inderdaad vanaf de zijkant wel wat lucht om de bouten aan de voorzijde eruit te wurmen, maar de achterste zijn wel erg verstopt. Is er lucht om ze omhoog eruit te frotten? Ziet er erg krap uit. Heb de rubbers wel wat ingespoten en lijkt wat te helpen het lichte geknerpt vooral bij droog weer.
×