Jump to content
Fiestaclub.nl

Harry

Active users
 • Content Count

  1500
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Harry

 • Rank
  Fiesta Nutcase
 • Birthday 11-10-1989

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male

Previous Fields

 • Voornaam
  Harry
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK7.5
 • Kleur
  Zwart

Recent Profile Visitors

6780 profile views
 1. Daarnaast ook niet onbelangrijk: met welke snelheden/toeren reed je ten tijde van het 'stilvallen'. En is de auto al uitgelezen om te checken of er foutcodes in staan? Niet elke foutcode zorgt namelijk voor een waarschuwingslampje.
 2. De nieuwe Fiesta's (MK8) moeten inderdaad om de 2 jaar of 30.000km onderhoud krijgen. het service/olielampje is statisch lampje wat om de ca. 30.000km gaat branden. Toch wel slecht dat een officiële Ford dealer de eigen 'regels' niet kent. Als je je kenteken en kilometerstand invult op de onderstaande site, kan je zien welk soort onderhoud nodig is. https://www.fordonderhoud.nl/
 3. Mijn Fiesta is af-fabriek geleverd met de Sony radio, deze speakers zaten dus al in mijn auto. Ik heb alleen de achterspeakers vervangen door een losse woofer en tweeter. Nu zitten bij mij dus in de achterdeuren dezelfde speakers als de voordeuren. De tweeters heb ik uit een b-max gehaald en geplaatst. Daarnaast heb ik rond de speakers dempingsmateriaal geplaatst. Dat zorgt ook voor een beter geluid.
 4. Harry

  Paneel bij pedalen losmaken

  Als je die pin eruit hebt gehaald, zit hij verder gewoon geklikt. Je moet wel eerst de dorpel verwijderen, daarna moet je hem schuin omhoog/naar voren eruit klikken. Als hij er nog nooit af is geweest kan dit wel even lastig zijn. wees voorzichtig, het is en blijft plastic.
 5. je kan zonder problemen de luxe speakeres plaatsen. Deze werden alleen geleverd als je de optionele Sony radio af-fabriek bestelde. Ze zijn te herkennen aan de blauwe kleur. Op de foto horen de bovenste twee speakers in de voordeuren en de onderste in de achterdeuren/paneel
 6. Harry

  Verschil Fiesta MK7 Champion en Titanium

  De champion edition is een redelijke kale uitvoering. De Titatium is veel uitgebreider aangekleed, oa: - Betere stoelen - Cruise control (NL versie) - Chrome sierstrips rondom - Carkit - Climate control - Boordcomputer - Regen- en lichtsensoren - Bijna altijd parkeersensoren achter - Bijna altijd elektrisch inklapbare spiegels - Automatisch dimmende binnenspiegel - nog een aantal zaken Dus als je de keuze hebt, ga voor een titanium.
 7. Harry

  Interessante speakers(?)

  Ik had in mijn oude MK7 ook dat pioneer setje ingebouwd samen met de Sony radio van Ford. Dat klonk echt prima! Als je toch alles open hebt liggen, zorg dan gelijk voor extra demping in de deuren. Dat scheelt ook aardig wat. Zeker omdat zn beetje alles in zn deur van plastic is.
 8. Je zal hier van achter bij moeten komen volgens mij. De kap boven de radio moet losgehaald worden (geklikt), vervolgens het klepje onder de radio, daarna het frontje van de radio. Dan kan je er volgens mij bij. Er is op het Engelse forum een kleine how-to, maar ik kan hem zo snel niet meer terugvinden.
 9. Het wil wel eens gebeuren dat de interieur sensor van de climate control vuil wordt of defect raakt. Deze sensor zit achter het roostertje naast je rechterknie als je achter het stuur zit. Zoals happy85 zegt, uitlezen kan een oplossing zijn om achter een foutcode te komen.
 10. Harry

  Taal module Ford Fiesta

  Dit blijft een bijzondere kwestie. De laatste modellen van bluetooth/voicecontrol van de Fiesta MK7 kan je weer wel van taal veranderen. Dit heb ik toen gedaan met een Fiesta MK7 module die ik in mijn Focus MK2 ingebouwd heb. Ook deze module heb ik uit de UK gehaald en met ELMconfig van taal veranderd. On-topic: Wellicht kan de TS het artikelnummer van de module even posten. Dan kunnen we het een en ander vergelijken.
 11. Harry

  Taal module Ford Fiesta

  Heel bijzonder. Mijn Fiesta MK7,5 met Sync 1.0 module kon gewoon vanuit het duits naar het Nederlands gezet worden door de taal in de CCC en de tellerunit aan te passen. Na twee jaar ging mijn SYNC 1.0 module kapot. Vervolgens heb ik uit de UK een SYNC 1.1 module gehaald, na het installeren updaten deze module zich automatisch naar het Nederlands. De Focus MK3 van mijn pa had ook een Duitse SYNC1.0 module. Hier hetzelfde verhaal, CCC aanpassen naar het Nederlands, de module update automatisch de taal. In heb nog niet eerder gehoord dat een SYNC 1.0 module niet van taal gewijzigd kan worden. In tegenstelling tot de oude bluetooth/voicecontrol module is de taal niet meer hardwarematig ingebakken in de modules. Dat beantwoord natuurlijk nog niet de vraag of het nu om een MK7 of een MK7,5 gaat. Want daar zit inderdaad verschil in.
 12. Harry

  Taal module Ford Fiesta

  Wat is die dealer een oplichter. Een losse module kost ongeveer 200/300 euro, het erin zetten kost 10 minuten en het activeren met de computer wellicht 30 minuten. Ook al doe je het op officiële manier, dan ben je niet meer dan 400 euro kwijt. Voor zover ik weet kan de dealer gewoon de taal aanpassen met hun computer. Maar is 2014 al niet een MK7,5? Bij de MK7,5 kan je sowieso de taal in de boordcomputer (dealer) aanpassen.
 13. Harry

  Dag kenners,

  Bekend euvel bij de MK6,5. De lijm die ze toen der tijd gebruikt hebben om de stijl aan het clipje te lijmen, laat na jaren los. vermoedelijk zit er nog een wit clipje in de deur. Elke dealer weet dat dit een veel voorkomend probleem is, dus die bestellen dat zo voor je. volgens mij noemt ford het een "sierstrip". Deze sierstrip zit gewoon geklikt met drie plastic clipjes. Wel even de oude clipjes verwijderen en het nieuwe paneel erop duwen. Als je hem niet bij de dealer besteld, let dan wel goed op dat je de juiste besteld (links/recht / 3d/5d). https://www.ebay.co.uk/itm/DOOR-PILLAR-TRIM-PANEL-RIGHT-OFFSIDE-FITS-FIESTA-3-DOORS-VAN-2003-to-2010/302237876925?fits=Car+Make%3AFord|Model%3AFiesta+V&epid=12008800285&hash=item465ec802bd:g:QdcAAOSw1JVZ7hXy
 14. Jazeker, dat is de extra antenne. en dat groene kastje is de filter.
 15. Ziet er tot zover netjes uit! Ik heb de active city stop nog nooit uitgezet in de wasstraat en dat is ook niet noodzakelijk.
×