Jump to content
Fiestaclub.nl

marco170

Active users
 • Content Count

  221
 • Joined

 • Last visited

About marco170

 • Rank
  Fiesta Junior

Previous Fields

 • Voornaam
  Marco
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK8
 • Kleur
  Wit

Recent Profile Visitors

1469 profile views
 1. marco170

  Distributieriem

  Toch even wat in mijn geheugen gegraven; Elke motor kan wat koelvloeistof verbruiken, bijvoorbeeld door slechte montage van slangen etc. in de fabriek (is mij vertelt). Er is dan niets mis met de motor, maar de boel wordt bij een laag niveau wel erg snel heet. En vooral die oververhitting is voor een 1.0 funest (en uiteindelijk ook voor elke andere motor natuurlijk). Dus gewoon af en toe even checken.
 2. marco170

  Fiesta ST mk8 Frozen White

  Dank! Ja, de 8mm gecentreerde H&R spacers hebben verlengde moeren. Met dezelfde extra bestelde moeren (want ze zijn zwart) heb ik de aan de voorzijde de 3mm gemonteerd. Met 3mm wordt de velg nog gecentreerd, 5mm wordt al op de grens. De Pumaspeed spacers zijn ook gecentreerd en hebben ook verlengde moeren (ik heb ze hier liggen als je interesse hebt.)
 3. marco170

  Distributieriem

  Een beetje off-topic, maar let vooral goed op het koelvloeistof-niveau. Volgens mijn Ford-garage zijn de 1.0. Ecoboost hier nogal gevoelig voor. Het hoe en waarom weet ik ook niet, maar af en toe onder de motorkap kijken is sowieso goed.
 4. marco170

  Terugkerend lid, nu met een ST200

  Mooie ST200, ik had hem al bij Dekker zien staan. Ik heb er zelf ook 1 gehad, maar ik was niet weg van de korte versnellingsbakverhoudingen. Verder een geweldige auto!
 5. marco170

  Bandenspanning mk8 st line

  Ik houd voor meestal 0,1 hoger aan en achter 0,2 hoger. Let erop dat na het resetten (initialiseren) van de bandenspanning het even duurt voor de juiste bandenspanning wordt weergegeven. Na het oppompen gelijk de bandenspanning bekijken in de auto lukt dus niet; eerst een stukje rijden.
 6. marco170

  Fiesta ST mk8 Frozen White

  Dank je Martin! Inmiddels is de ST 20mm verlaagd met Eibach veren door Mebu (met dank voor de perfecte service). Ik heb Eibach gekozen omdat de verlaging niet teveel afbreuk doet aan het comfort en het ook het torque-vectoring principe handhaafd. De linker en rechter achterveer hebben ook een ander onderdeelnummer. Daarnaast nog wat geëxperimenteerd met spacers. Uiteindelijk zitten er nu achter 8mm H&R spacers en voor 3mm spacers op. Ik heb ook de 12mm van Pumaspeed geprobeerd maar vond dat voor het mooie net een fractie teveel. Vooral omdat de ST-velgen standaard al een kleinere ET-waarde en grotere velgbreedte heeft dan andere Fiesta velgen, waardoor ze standaard al verder naar buiten staan. Als iemand interesse in 2 sets Pumaspeed-spacers heeft, stuur mij dan even een PM. http://www.pumaspeed.co.uk/product-Pumaspeed-Racing-12mm-4-Stud-Wheel-Spacers_18066.jsp Daarnaast nog een Ford-Performance sticker op de skirts geplakt en het transparante deel van de achterlichten van tintfolie voorzien. Als laatste zijn de mistlampen (met CUEK led-lampen) voorzien van een zwart acryl overlay van "That fog light guy"
 7. marco170

  -

  Mooie ST-Line! Ik heb mijn achterlichten precies hetzelfde gedaan maar met iets minder donkere tint: Ik heb overigens nog 12mm spacers van Pumaspeed liggen. Vond deze voor mijn ST iets teveel. Helemaal omdat de ST-velgen standaard al verder naar buiten staan dan andere Fiesta velgen. http://www.pumaspeed.co.uk/product-Pumaspeed-Racing-12mm-4-Stud-Wheel-Spacers_18066.jsp De grote ST-kappen zijn overigens alleen in primer te bestellen en moeten dan gespoten worden. Je kunt net zo goed je huidige kappen laten spuiten of wrappen.
 8. Ik had het idee om een spoiler-lip op de achterspoiler van mijn mk8 ST te monteren. Daarom een AutoSpecialists spoilerlip gekocht en Frozen White laten spuiten. Ik ben echter van gedachten veranderd omdat mijn ST al genoeg opvalt met striping etc. Spoiler heeft mij met spuitwerk bijna 350,- gekost en mag weg voor 275,- Bevestiging moet met dubbelzijdig tape of kit (niet meegeleverd). Alleen afhalen in Uithoorn.
 9. marco170

  Fiesta ST mk8 onderste grille voorbumper

  Ok, begrijp ik, geen probleem. Nog te koop dus voor een andere geïnteresseerde. Bieden mag.
 10. marco170

  Fiesta ST mk8 onderste grille voorbumper

  Het is wel te doen, ligt een beetje aan jouw knutselervaring. De grille moet eigenlijk via de achterzijde gemonteerd worden en daarvoor had ik alle bevestigingen van de bodemplaat losgehaald. Uiteindelijk kreeg ik de bodemplaat toch niet geheel vrij en wilde dit ook niet verder forceren. Ik heb daarna de in kleur gespoten mistlampranden verwijderd en daarmee zijn de zijkanten van de grille vrij. Vervolgens heb ik het raster van de bestaande grille weggezaagd, zodat je bij de clipbevestiging kunt. Toen het restant van de grille los geklikt en verwijderd. De nieuwe ST-grille kun je van buitenaf (bovenzijde eerst) erin wurmen, waarbij het handig is om de bevestiging van de bumper met de bodemplaat zoveel mogelijk los te hebben. De bumperrand is redelijk flexibel dus de grille is er dan in te krijgen.
 11. Ik heb hier nog een onderste grille van de voorbumper van een Fiesta ST mk8 liggen. De grille heb ik vervangen omdat deze wat heel lichte steenslag had. Alleen te zien als je er met je neus op zit. Ideaal om in kleur te spuiten of zo te monteren. Past ook op een ST-Line zonder radarsensor (o.a. bij Adaptive Cruisecontrol) achter het blinde middendeel van de originele grille. Zie ook het topic van mijn oude Fiesta mk8 ST-Line waar ik ook een ST grille had gemonteerd: Prijs €30,- (nieuwprijs €72,-) Alleen afhalen in Uithoorn.
 12. marco170

  de rechter koplamp unit verwijderen mk8

  Misschien heb je hier iets aan;
 13. Overgenomen van een ander forumlid, maar besloten om ze toch niet te monteren. Ik heb namelijk Keyless-entry en gebruik de afstandbediening dus nooit. Gasveren te koop voor een Ford Fiesta MK8 (2018 en nieuwer) waarmee je kofferbak AUTOMATISCH opengaat wanneer je op de kofferbak-ontgrendelen knop drukt op je afstandsbediening! Doordat deze gasveren verzien zijn met verstevigde stempelveren, duwen ze de kofferbak klep AUTOMATISCH helemaal omhoog wanneer deze ontgrendeld wordt. Een optie die je vaak alleen vindt op luxe auto’s! Ik heb foto’s en een filmpje op aanvraag. Nieuwprijs 100 euro inclusief verzendkosten bij de Schaefer Metallverarbeitung in Duitsland. https://schaefer-metallverarbeitung-shop.com/epages/39704e8e-6cb4-4ceb-8548-a5d41479d6a7.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/39704e8e-6cb4-4ceb-8548-a5d41479d6a7/Products/SCH20180007 Mogen weg voor 70 euro. Afhalen in Uithoorn of Assendelft.
 14. marco170

  Voorstellen met MK8 ST3

  Dat met die slappe originele motorsteun herken ik wel. Ik ben benieuwd naar een motorsteun van Mountune want die beviel op mijn vorige Focus RS erg goed. Alleen geen idee wanneer die op de markt komt.
 15. marco170

  RPM Live 28-7-2019

  Ik was er ook met mijn witte Fiesta ST mk8. En ook nog een rode ST mk8 bij het parade rijden gezien op het circuit. Daarnaast nog 1 blauwe Focus RS mk1, 2 groene Focus RS mk2 en 2 blauwe Focus RS mk3 (o.a. van Mebu). Niet heel veel Ford's idd maar genoeg ander leuks om te zien.
×