Jump to content
Fiestaclub.nl

marco170

Active users
 • Content Count

  180
 • Joined

 • Last visited

About marco170

 • Rank
  Fiesta Junior

Previous Fields

 • Voornaam
  Marco
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK8
 • Kleur
  Wit

Recent Profile Visitors

1246 profile views
 1. marco170

  Fiesta ST mk8 Frozen White

  Tnx! Klopt, nu alleen nog een paar strepen 😀 Kan mij geen Molten Orange ST herinneren, maar wellicht zien we elkaar nog een keer ergens.
 2. marco170

  Fiesta ST mk8 Frozen White

  Dank je, dat gaat zeker lukken! Het is echt een feestje deze auto.
 3. marco170

  Fiesta ST mk8 Frozen White

  Alvast de eerste kleine aanpassingen: De engelse zonneklep zonder airbag-logo’s (uit mijn oude ST-Line) : Ford Performance matten (foto’s van mijn oude ST-Line) : ST-logo aan achterzijde verwijder en aan de voorzijde voorzien van een grijze gel-inlay die ik nog had liggen:
 4. marco170

  Fiesta ST mk8 Frozen White

  Hierbij stel ik mijn nieuwste aanwinst voor: een Fiesta ST mk8 in Frozen White van een half jaar oud met 11000km. Belangrijkste extra’s zijn het panoramadak en vooral het sper-differentieel. Er staan heel veel blauwe ST te koop bij Ford-dealers, maar ze missen allemaal een Performance Pack (met sper-differentieel). Ik weet uit ervaring dat 200+pk in een lichte voorwielaandrijver erg veel is bij wat vochtig of koud weer. Het moest er dus eentje worden met sper. Deze kleur blauw heeft ook niet mijn voorkeur, dus dat was lastig zoeken. Via via kwam ik uiteindelijk uit bij een witte zeer complete ST van een Ford-medewerker die hem voor woon- werkverkeer en zakelijke kilometers gebruikte (en uiteraard zullen er ook wel proefritten mee zijn gereden). Nu ben ik zelf meestal wat huiverig voor een demo, maar deze auto was van binnen en buiten smetteloos met zeer nette (eerste) banden en reed als een hagelnieuwe ST. Met een mooie inruilprijs op mijn Fiesta ST-Line waren we er snel uit. De auto rijdt echt fantastische en mocht je ooit een ST willen, neem er dan een sper-differentieel bij. Even een paar snelle fotootjes:
 5. marco170

  Fiesta ST-Line mk8 Frozen White

  Bedankt! Ik zal er ook even een nieuw topic voor aanmaken.
 6. Ik heb sinds kort ook een Fiesta mk8 ST en ik vind de cylinderuitschakeling hoogst irritant. Zover ik heb ervaren gebeurt dit in elke versnelling (1e weet ik niet zeker) bij rustig rijden. Oplossing is altijd in Sportstand zetten, zoals Martin ook aangeeft. Momenteel rijdt ik met wat snelweg ongeveer 13,0km/L (7,7L/100km).
 7. marco170

  Fiesta ST-Line mk8 Frozen White

  Weer tijd voor een wat grotere update; twee extra deuren en andere wielen 😀
 8. marco170

  Zonneband ford performance

  Even contact opnemen met https://www.dmb.uk.com/ Ze stonden afgelopen jaar ook op het European Ford Event en hadden de zonneband vele kleuren. Een specifieke kleurwens is ook te maken. Waarschijnlijk staan ze niet op de site vanwege auteurs-rechten o.i.d. van Ford. Ik koop hier al jaren al mijn stickers, perfect bedrijf.
 9. marco170

  Fiesta ST-Line mk8 Frozen White

  Helaas werken autofabrikanten tegenwoordig wel zo. Ander voorbeeld is dat een reservewiel niet meer standaard is. Heb er zelf eentje bij een sloperij gehaald. Dat zou ook nog kunnen, maar dit was voor mij even de snelste weg.
 10. marco170

  Fiesta ST-Line mk8 Frozen White

  Bedankt! Gewoon doen, ze zien er goed uit. Wel wat prijzig voor een complete set, maar ze voelen onder mijn schoenen steviger aan dan de standaard hoogpolige matten. Zal wel weer een centen-kwestie zijn, denk ik. Helemaal omdat het naar mijn idee ook wat geluid verminderd. Blijkbaar mag een Fiesta wat meer herrie maken dan een Focus.
 11. marco170

  Fiesta ST-Line mk8 Frozen White

  Weer wat aanpassingen gedaan aan mijn Fiesta: De dual-air-intake met luchtfilter onderbak van een Fiesta ST gemonteerd voor wat betere luchtaanvoer: Zonneklep zonder airbag-stickers aan de passagierszijde (van een Engelse Fiesta): Ford Performance vloermatten: Led mistlampen en achteruitrijlampen van CEUK:
 12. marco170

  Mk8 Vloermat bestuurder verschuift

  Ik heb de bevestiging van de mat nog eens wat beter bekeken. Zover ik kan zien zit de mathouder alleen maar bevestigd aan het tapijt van de auto en niet met een beugel aan de auto. De mathouder kan ik gewwon iets omhoog trekken en dan gaat het tapijt mee. Als ik weer eens bij de Ford-dealer ben dan zal ik gaan kijken bij een andere Fiesta in de showroom.
 13. Mijn vloermat aan de bestuurderkant verschuift iedere keer iets waardoor er een opstaande hoek ontstaat in de mat. Het bevestigingspunt waarop de mat vastgeklikt zit lijkt niet heel degelijk te zijn; er zit ook beweging in. Ik heb dit in vorige Ford's nooit gehad. Slecht ontwerp of is er bij mijn Fiesta wellicht iets niet in orde?
 14. Ik zal de radio-optie eens proberen. Geen groot probleem overigens, maar dacht het eenvoudig ergens uit te kunnen zetten.
 15. marco170

  VERKOCHT

  VERKOCHT
×