Jump to content
Fiestaclub.nl

Jur

Global Moderators
 • Content Count

  5980
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Jur

 • Rank
  Fiesta Champion
 • Birthday 14-06-1977

Contact Methods

 • MSN
  Jurrianj@hotmail.com
 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Zwijndrecht
 • Interests
  Car's, Women, computers

Previous Fields

 • Voornaam
  Jur
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK3
 • Kleur
  Paars

Recent Profile Visitors

8624 profile views
 1. Jur

  Fiesta in the Park 2018

  Voor komend jaar zijn er van mijn kant uit geen plannen om naar FITP te gaan. Helaas ook geen ford fair, wederom ivm vakantie planning.
 2. Jur

  Wok meeting 2018

  We zijn erbij. Maar voor het Bowlen melden we ons af.
 3. Jur

  Wok meeting 2018

  Staat er al op. Maar met 2 idd
 4. Jur

  European Ford Event

  In elk geval vast voor mezelf betaald. De rest van het gezin was (nog) niet heel enthousiast
 5. Jur

  European Ford Event

  Aanwezig echter nog geen idee of dat alleen is (met de mk3) of met de family in de mk7 Betalen gaan we nog ff regelen
 6. Jur

  Fiesta MK8 Titanium Powershift Magnetic grey

  Ben het niet helemaal eens. Ja de fitting is hetzelfde.. maar heb zelf ervaren dat een h7 xenon in de mk7 toch niet lekker past.. en dan met name het glas. Ook plastic t.o.v. metalen voetjes levert nog wel eens een uitdaging op.
 7. Jur

  Open lucht filter MK7 1.25

  Op de 1.25 (2011) van mijn vrouw (black jackie zie topic Hebben we een J1 open lucht filter systeem geplaatst. Deze vervangt het standaard luchtfilterhuis. Is een open luchtfilter, met een 'afgeschermde' behuizing zodat deze minder snel warme lucht uit de motorruimte aanzuigt. (K&N heeft soortgelijk systeem) Dit is ook een olie doordrenkt filter, gelijkend aan K&N of Green filter. Het heeft een eigen siliconen slang en is er voor de benzine motor in 2 varianten, een met en een zonder MAF sensor aansluiting. De 1.25 heeft niet de MAF sensor (aan het luchtfilterhuis) en kun je dus toe met de versie zonder. Prijs, zo rond de 230 euro (excl verzenden) en mogelijk ook via www.mebu.nl te bestellen (maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen) http://www.pumaspeed.co.uk/product-J1-Automotive-Cold-Air-Filter-Kit-Ford-Fiesta-Mk7-Zetec-125-14_1117.jsp Een voorbeeld van hoe deze 'klinkt' Uiteraard is dit te combineren met een uitlaat voor nog meer geluid. Dit filter (en zoals vele sportluchtfilters) zullen je gas response verbeteren. Verwacht er niet heel veel vermogen door, maar het geluid wordt er wel sportiever van. Bij www.mebu.nl (btje reclame mag best op zn tijd) zijn meer luchtfilters te verkrijgen, o.a. van ITG (schuim inleg ) of K&N (katoen/olie inleg) of Injen (katoen open lucht filter) te krijgen. De inleg filters moet je rond de 80 euro rekenen. De open lucht filter kits varieren nog wel eens van prijs., zoals bovengenoemd was (destijds) de J1 een 230 euro
 8. Jur

  kopbouten

  Gordels: MK3 had gordels met en zonder hoogte regeling, daar zal een verschil in hebben gezeten. Ook waren er 2 gordel sloten in omloop (vraag me zo snel even niet welke dat zijn) En voor wat betreft het roken bij starten: Klepseals vervangen in de cilinderkop ? die zullen dan wel uitgehard zijn en iets van olie lekken. Andere optie is olie van de turbo keerringen
 9. behalve dat de bodemplaat gewoon staal is.. Je de krik niet onder de H balk moet zetten (al staat misschien in het boekje van wel) tectyl (wat een merk is, maar iedereen het als een product kent) werkt. Bodemschutz is een soort 'structuur' steenslag bescherm middel.. kan je er ook op spuiten. De auto krik plaats ik eigenlijk altijd op de subframe montage punten (als de voorkant v.d. auto omhoog moet) . Bijv een bout die de draagarm aan het subframe bevestigd. Voor de achterzijde pak ik meestal de dwarsbalk van de achteras (tenzij je aan de schokbrekers of veren moet werken)
 10. Jur

  Ford Family Day

  inmiddels 13 aanmeldingen (begrijp ik net van Gerjan)
 11. Jur

  Ford Family Day

  Ik zie dat ik hem wel op de thuisagenda had gezet, en was in de veronderstelling dat ik me al had opgegeven, maar hier nog niets gemeldt. Maar ik probeer er ook weer gewoon bij te zijn dit jaar.
 12. Jur

  Ideeën grill mk7

  Ja.. maar dat oogt niet. Mat of glans zwart spuiten is nog wel een optie (de inserts bedoel ik dan)
 13. Jur

  Mebu meeting

  De fotos worden nog bij Mebu aangeleverd (door de fotograaf) maar ik denk dat de mensen van Mebu gister weer een normale werkdag hadden.. en met deze temperaturen is dat best heftig.. even geduld dus (-:
 14. Jur

  Mebu meeting

  Voor ons (mijn dochter ... en ik) een zeer geslaagde dag, - Geweldige ontvangst door De mensen van Mebu. - het mooie weer hielp natuurlijk ook mee (al hadden we alleen Arko in de auto) - de tot in de puntjes verzorgde BBQ, waar er voor ieder wat wils was. - Een leuk uitdagende puzzelrit, waarbij bij sommige plekken het bolletje pijltje systeem nog best tricky was, maar we met een keer of 2 verkeerd rijden toch echt weer op de goede route kwamen. - Leuk uitdagende vragen, sommige zo van een bord(je) te lezen (maar er straal voorbij rijden), andere vergte wat lokale knowhow of goede google skills... - De leuke challenge aan het einde van bandje wisselen, waarbij ons team kortstondig uitgebreid werd met een Mebu Medewerker (Hans, nogmaals dank). - met als kers op de taart.. de meeste punten en de beker mee naar huis (en nee.. we hadden geen voorkennis, want in dat deel van de organisatie waren wij niet betrokken) Mebu en bezoekers, bedankt.. en een datum voor volgens jaar is alweer geprikt.
 15. Jur

  Mebu meeting

  Programma is geupdate. Aanvang ontvangst. Iets eerder is geen ramp.. maar dan zijn we nog bezig met de boel op te zetten.
×