Jump to content
Fiestaclub.nl

Dieseltje

Active users
 • Content Count

  48
 • Joined

 • Last visited

About Dieseltje

 • Rank
  What's a Fiesta ?

Previous Fields

 • Voornaam
  René
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK5
 • Kleur
  Zwart

Recent Profile Visitors

532 profile views
 1. Zoals de titel al zegt, sinds een tijdje giert de Fiesta in zijn 5de versnelling. Zodra je het gas los laat, is het weg. Moet ik op zoek naar een andere bak? Betreft een Fiesta S 1.6 16V van 2001 met 200.000 km. Gr René.
 2. Ik zit zelf inderdaad te denken aan Kroon olie 5W30. Moet dat vol synthetisch zijn of juist niet?
 3. Zoals de titel al zegt, wil een beetje leuk geluid in de Fiesta. Uitlaat is recent vervangen van voor naar achter, dus een complete zou welkom zijn, zodat altijd de originele er weer terug onder kan. Bied maar aan uw steigerpijpen. ? Gr René.
 4. Dieseltje

  Ander stuur in Fiesta S

  Hoi, Ik heb een ander stuur bemachtigd voor mijn Fiesta S van 2001. Het rood met zwarte incl airbag. Moet ik nog ergens speciaal op letten bij het monteren ervan? Werking airbag, richtingaanwijzers enz. ?? Gr René.
 5. Titel zegt het al, ik weet dat er 5W30 in moet, maar gebruiken jullie een bepaald merk?
 6. Dieseltje

  Dieseltje nu Fiesta S.

  Goedemiddag, Ik heb me hier ooit al eens aangemeld toen ik nog in België woonde en een Ford Fiesta 1.8 D van 1989 bezat. Ondertussen terug verhuist naar Nederland en sinds gisteren in het bezit van een Fiesta S van 2001. Aangezien ik hier en daar nog wel iets wil veranderen/verbeteren aan de Fiesta, meld ik me weer eens terug aan. Oh ja, de naam is René, 47 jaar, getrouwd en woonachtig in Breda. Nog ff uitvogelen hoe ik foto's kan plaatsen van de S. .
 7. Dieseltje

  Mijn 1.8 Dieseltje Mk3 Van 1989

  Werk zat.. De donor-auto is inmiddels gesloopt, dus het opbouwen kan beginnen. Inderdaad eerst maar eens de achteras, zodat ie weer goed rijdt.. En nog een donor-diesel zoeken, dan kan ik er stuurbekrachtiging op bouwen.. Teller staat inmiddels op 287.657 km, maar verbruikt geen druppel olie. Voorgloeien, starten, lopen. Gr. René.
 8. Dieseltje

  Mijn 1.8 Dieseltje Mk3 Van 1989

  Als je goed op de foto kijkt, zie je dat het rechterachterwiel een beetje scheef staat : as is krom. Plannen zijn het 1 en ander overzetten van de donor-auto die ik inmiddels gevonden heb, en de distributieriemen, spanner, spanrol en waterpomp vervangen. Ik heb nog velgjes liggen van een XR2i, die komen eronder, en ooit nog eens een XR2i uitbouwset zou mooi zijn. Ook zit ik te denken om de Fiesta een andere kleur te geven : lakzwart lijkt me wel mooi.. Gr. René.
 9. Dieseltje

  Mijn 1.8 Dieseltje Mk3 Van 1989

  Hallo allemaal, Tja, het is maar een oude diesel, maar ik heb iets met dit auto'tje.. Gekocht in 2006 toen we van NL naar Belgie verhuisde. Daarvoor reed ik alleen maar motor, maar dat werd me te koud en te nat heel het jaar door. Ik heb ruim een jaar met de Fiesta gereden, waarna ik hem verkocht heb. Het geld had ik destijds nodig om mijn huidige Mondeo te kunnen kopen. Jammer, maar helaas. De Fiesta reed iedere dag van Hoogstraten, Belgie, naar Tilburg. Ruim een jaar lang : gemiddeld 1 : 20 en nooit heeft ie me in de steek gelaten. Vorige week kwam ik bij het plaatselijke autobedrijf : EN DAAR STOND IE..!! Mijn Fiesta.. Er is niet veel mee gereden in de tussentijd, maar helaas heeft de Fiesta wat schade.. Voor 125 euro kon ik hem terugkopen, wat ik uiteraard gedaan heb. Vanmorgen een donor-auto opgehaald voor de achteras, bumper en nog wat andere onderdelen. Binnenkort dus hopelijk weer op de Belgische en Nederlandse wegen te bewonderen.. Gelukkig zat mijn XR2i interieur en m'n RS-Turbo stuur er nog in.. Wordt vervolgd... Groetjes René.
 10. Hallo, Mijn Fiesta 1.8 D van 1989 heeft helaas geen stuurbekrachtiging. Als ik een sloop-Fiesta vind mét stuurbekrachtiging, is dit makkelijk over te bouwen?? Ik bedoel, is het huidige blok voorbereid op de pomp, V-riem e.d..? Gr. René.
 11. Dieseltje

  Vurenmeeting

  Eens kijken of het me lukt hier naar toe te komen.. Als de MK2 klaar is, kom ik daarmee. Zoniet, kom ik met de MK4 Ghia van mijn vrouw... En in het uiterste geval met mijn Mondeo.. Groetjes Rene.
 12. Hallo, Nu nog op originele stalen velgen met 155/70/13 banden. Ik wil graag op lichtmetalen velgen gaan rijden (13,14 of 15 inch) Naar welke bandenmaat en ET waarde moet ik gaan zoeken.? Groetjes Rene.
 13. Dieseltje

  Kachel Niet Warm..?

  Bedankt voor deze How-to.. Ik heb het oude kraantje bewaard, dus ga er gelijk mee aan de slag. Gr. René.
 14. Dieseltje

  Kachel Niet Warm..?

  Raar, dat laatste berichtje heb ik gisteren gepost, dus niet in december.. Morgen gaat mijn vrouw met mijn Mondeo werken, dan zal ik het kraantje eens demonteren en schoonmaken. Een nieuwe kan altijd nog, maar je kunt met dit weer niet zonder kachel he.. Gr. René.
 15. Dieseltje

  Kachel Niet Warm..?

  Te vroeg gejuicht.. Juist met dit koude weer doet de kachel het weer niet.. Was het fout om er een 2de hands kachelkraantje in te steken, waardoor goedkoop alsnog duurkoop gaat worden..?? Ik vrees zelf van wel.. Gr. René.
×