Jump to content
Fiestaclub.nl

RuudTilburg

Active users
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

About RuudTilburg

 • Rank
  What's a Fiesta ?

Previous Fields

 • Voornaam
  Ruud
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK8
 • Kleur
  Grijs

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. RuudTilburg

  Handgrepen deactiveren

  Geprobeerd met het raam open, maar ook dan werkt het niet.
 2. RuudTilburg

  Iconen verlichting

  Bedankt voor jullie reacties! Inderdaad een wat vreemde keuze. Het lijkt er zelfs op dat er niet eens een 'normaal' dimlichticoon in de tellers te vinden is.
 3. In een topic over automatische gasveren zei @richard b het volgende: Klopt het dat dit zo werkt bij een MK8? Vanwege auto-inbraken in de buurt heb ik dit getest. Als ik in de auto zit en iemand anders drukt twee keer op de vergrendelknop, dan kan ik de auto van binnenuit gewoon openen. Doe ik iets verkeerd of detecteert de auto dat er iemand in zit waardoor openen mogelijk blijft?
 4. RuudTilburg

  Iconen verlichting

  Ik ben ineens in de war, haha. Klopt de schakelaar van de verlichting met het icoontje bij de tellers? Voor mij lijkt het alsof de stadslichten aan staan.
 5. RuudTilburg

  Review in progress: Ford Fiesta MK8 ST-line

  Verbruik Inmiddels heb ik er enkele honderden kilometers op zitten. Woon-werkverkeer (max. 80 km/h en veel stoplichten) levert een verbruik van 1:13,5 op. Gisteren een rit naar Heerhugowaard gereden. Op de heenweg een score van 1:20,6 en na de terugweg stond de teller op 1:17,7. Op de terugweg flink wat tegenwind gehad en op sommige stukken mocht je harder dan de 100 km/h op de heenweg. Voorruitverwarming Deze week moest ik voor het eerst krabben. De max-knop ingedrukt, zijruiten gekrabd en daarna was de voorruit helemaal ontdooid. Aangenaam verrast. Ik ben benieuwd hoe snel dit gaat als de ijslaag wat dikker is.
 6. RuudTilburg

  Even voorstellen en meteen een vraagje

  Als je bijna alleen maar snelwegkilometers maakt, zou ik zeker niet gaan voor een 80pk motor. Mijn vorige auto, Peugeot 208, had 82pk. In de stad was dat zeker voldoende, maar op de snelweg maak je zoveel toeren dat het wat oncomfortabel wordt.
 7. RuudTilburg

  Auto gewassen

  Mee eens! Potje wax van Poorboys heb ik nu zo'n twee jaar en dat potje is nu nog driekwart gevuld. Even in investeren en je kunt er vervolgens lang mee door.
 8. RuudTilburg

  Dashboard

  Stof tegenhouden op een zwart dashboard gaat lastig worden. Stof daalt neer, ook op dashboards bewerkt met een spray. Stofdoek in je dashboardkastje leggen en af en toe gebruiken 😉
 9. RuudTilburg

  Auto gewassen

  Komen brengen mag altijd!
 10. RuudTilburg

  Nieuwe Fiesta Vignale 2019 rijder

  Volgens mij is dit een panoramadak en dat loopt het inderdaad niet door. Als je het Shadow black-pakket aanvinkt, dan loopt het wel verder door. @OutintheBlue Gefeliciteerd met je nieuwe auto!
 11. RuudTilburg

  Stoelverwarming

  @Ritchie72 Qua werking zal het gelijk zijn aan een af fabriek systeem. Vermoedelijk zullen de knopjes inderdaad ergens anders komen en niet op de plek zoals op de foto. Als je bijvoorbeeld parkeersensoren achteraf in laat bouwen, dan krijg je ook meestal een apart kastje o.i.d.
 12. RuudTilburg

  Auto gewassen

  De wax op de motorkap heeft z'n werk goed gedaan 😁
 13. RuudTilburg

  Auto gewassen

  Gebruikte zelf ook lange tijd Turtlewax. Vond ik wel erg zwaar om uit te poetsen. Met sponsjes en doekjes kan er niet zo veel misgaan. Van tevoren gewoon even controleren of alles zacht is.
 14. RuudTilburg

  Auto gewassen

  Dat doe ik met de hand. Met goede wax (wax die niet zwaar is om uit te poetsen) heb je het redelijk snel gedaan. Denk dat ik er vandaag 45 minuten over gedaan heb.
 15. RuudTilburg

  Auto gewassen

  Vandaag mijn auto eens goed gewassen en in de wax gezet. Bij aflevering is de auto alleen door de wasstraat gegaan, dus een nieuwe waxlaag (zeker met dit weer) kon geen kwaad. Ik heb de auto eerst van binnen gestofzuigd met een nieuw hulpmiddel: een setje met kleine opzetstukken zodat je makkelijk bij alle kiertjes kunt. Daarna de auto gewassen. Eerst goed afgespoten, gewassen met twee emmers en vervolgens afgedroogd. Daarna de auto in de wax gezet met Poorboys Natty's Paste . Nu blinkt de auto pas echt! Je merkt het vooral goed als je met je vinger over de lak heen gaat. Na het waxen glijdt je vinger over de lak. Vóór de wasbeurt ging dit enorm stroef. Resultaat: Tijdens de winter ga ik de auto vast nog wel een paar keer wassen. Na de winter goed wassen, eventueel kleien en oppoetsen met Poorboy's Black Hole. Daarna weer waxen. Een paar keer per jaar laat ik de banden weer glimmen door Meguiars Tire Gel te gebruiken. Dat heb ik nu niet gebruikt. Mijn producten: Stofzuigsetje: https://www.coolblue.nl/product/75612/scanpart-pc-cleaning-set-universeel.html Afdroogdoek (naast allerlei doekjes van de Action): https://www.carclean.com/nl/meguiars-water-magnet-microfiber-drying-towel.html Wax: https://www.carclean.com/nl/poorboys-world-nattys-paste-wax-blue-235ml.html Sponsjes om wax aan te brengen: https://nl.aliexpress.com/item/32961947327.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.2dbe2fb1pwb46x&algo_pvid=cae94ecb-c100-4959-a46c-dd840ffbac3b&algo_expid=cae94ecb-c100-4959-a46c-dd840ffbac3b-2&btsid=c5e470f1-3ce0-4787-bebe-01fe9ac48112&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_4,searchweb201603_52 Black Hole: https://www.carclean.com/nl/poorboys-world-black-hole-473ml.html Doek om wax af te nemen: https://www.carclean.com/nl/monello-peluche-verde-45x45cm.html Tire Gel: https://www.carclean.com/nl/meguiars-gold-class-endurance-high-gloss-tire-protection-gel-473ml.html De bandengel laat een mooie, niet overdreven glans achter. Zie foto van mijn vorige auto:
×