Jump to content
Fiestaclub.nl

MartinST-line

Active users
 • Content Count

  112
 • Joined

 • Last visited

About MartinST-line

 • Rank
  Fiesta Junior

Previous Fields

 • Voornaam
  Martin
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK8
 • Kleur
  Wit

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. MartinST-line

  Bandenspanning mk8 st line

  Ik vind het verschil bij jouw waardes wel vrij groot Leon. Bij mij op de app staat nu 2.4 bar voor en 2.0 achter. Ik heb bij een bandenspanningsautomaat 2.5 voor gedaan en 2.0 achter. Zit bij mij dus hooguit 0,1 bar verschil in. Niet te veel kijken op de app zou ik zeggen en over 2 of 4 weken opnieuw de spanning laten controleren bij de garage en kijken wat die dan aan geeft.
 2. MartinST-line

  Fiesta ST mk8 Frozen White

  @marco170 bedankt voor de uitleg. Spacers aanschaffen heb ik nog geen haast mee, dus misschien kom ik er nog op terug als je ze hebt.
 3. MartinST-line

  Distributieriem

  Weet iemand hier meer over? Het hoe en waarom uitleg ben ik wel benieuwd naar.
 4. MartinST-line

  Fiesta ST mk8 Frozen White

  Volgens mij heb je met de 8mm spacers speciale verlengde wielmoeren er bij, toch? En met de 3mm spacers gebruik je de normale wielmoeren en deze passen op de standaard centreerrand van de naaf? Ik heb namelijk geen zin om spacers te kopen met verlengde tapeinden, waarbij de standaard tapeinden er met een hamer uitgeslagen worden. Zie ik niet zitten en veel garagebedrijven delen die mening. Andere mogelijkheid is om spacers zoals die van pumaspeed te monteren met verlengde wielmoeren, maar wel met centreerrand wat een must is. Geen ervaring mee. Voor de rest ziet de ST er top uit!
 5. MartinST-line

  Voorstelrondje

  Welkom Steve! Veel plezier met de auto en heb je ook foto's?
 6. MartinST-line

  Gegroet forumleden

  Aan een kachelkraan is wel het laatste waar ik aan zat te denken. Maar goed, ik ben dan ook geen specialist hier in en ga er van uit dat het opgelost wordt. Ik ben wel benieuwd of het geluid dan ook weg is.
 7. MartinST-line

  MK8 ST line metropolis white

  @Franciscus de 18 inch velgen gebruik ik in de zomer met zomerbanden uiteraard en de huidige set blijft dan voor de winter. @Leon Fiesta goed gezien, zie antwoord hier boven. Het worden geen rock metallic machined velgen in elk geval. Wat het wel wordt weet ik nog niet helemaal zeker, maar de kleur wordt in elk geval donker. OZ en de Ford Performance 18 inch staan hoog op het verlanglijstje. Trouwens, de allseasons die er nu onder zitten(Vredestein Quatrac 5) presteren op zich goed, maar op de snelweg maken ze op bepaalde stukken snelweg meer geluid. Op de A1 tussen Azelo en Deventer zijn ze aan het werk aan de weg en dan merk dat ik dat goed. Niet hinderlijk, wel opvallend.
 8. MartinST-line

  MK8 ST line metropolis white

  Ik ben in het bezit van een mk8 st-line en heb de auto nu 3 weken in bezit. Bevalt tot op heden prima en hoop dat ik hier nog jaren plezier aan heb. In het voorsteltopic kun je lezen wat de auto aan opties heeft, dat ga ik hier niet allemaal weer noemen. Toch wil ik in de toekomst de auto naar mijn wens nog wat veranderen, vandaar dit projecttopic. De eerste update heb ik gelijk bij aankoop al gedaan, en dat waren een set Ceuk led mistlampen. Dat staat al een stuk beter, zeker met de led koplampen. De volgende update is vanmiddag gebeurd, en dat heeft met de achterlichten te maken. Dat wilde ik graag iets anders en zat eerst te denken om de gehele achterlichten te laten tinten met folie. Zeker niet te donker of zelfs zwart, maar iets subtieler was mijn plan. Wat mij een beetje stoorde was het transparante middengedeelte van de lampen. Dus de achteruitrijlichten en daarnaast het knipperlicht. De lampen geheel met een lichte of medium folie bedekken was eerst de bedoeling, maar telkens was ik bang dat het rode gedeelte van de lichten dan te donker zou worden. Toen ik bij Tintpro in Deventer kwam met het idee om de achterlichten te tinten kwam de eigenaar Dawit met het idee om alleen het transparante middengedeelte te tinten. Dat idee bleek goed uit te pakken en heb dit laten doen. Ik ben erg tevreden met het eindresultaat. De onderste foto is de ambient lighting, onderdeel van het comfort pack. Verdere plannen: verlagen, misschien schroefset KW Variant 1, Bilstein B14 of Eibach Pro Street S. Waarschijnlijk valt de keuze op KW 18 inch velgen zwarte kapjes rondom de mistlampen hoogglans zwart laten spuiten ST kappen inde voorbumper monteren rondom de mistlampen(de grotere die aansluiten bij de onderste grill) spacers rondom chiptuning ?
 9. MartinST-line

  Nieuwe achterlichten + zwarte details

  Zo’n opzetstuk op de achterspoiler in het zwart kan mooi staan idd.
 10. MartinST-line

  Nieuwe achterlichten + zwarte details

  Ziet er heel netjes uit en de diffuser zwart maken is een goed idee. Zou ik persoonlijk niet doen.
 11. MartinST-line

  Bandenspanning mk8 st line

  Dat verschil is wel heel groot en best wel vreemd. Heb je de spanning wel gemeten met redelijke koude banden? Ik heb 2 weken geleden de bandenspanning ook gecontroleerd bij een tankstation met zo'n automaat. Voorkant op 2.5 gezet, achter op 2.0. Dit gaf die dan ook aan op de boordcomputer. Wel opslaan die waardes op de boordcomputer na iedere keer controleren en veranderen. Op de app geeft die dan ook nog steeds dezelfde spanning aan. Ik zou eens naar een ander bandenspanningsapparaat gaan en met koude banden meten is ook belangrijk.
 12. MartinST-line

  Review in progress: Ford Fiesta MK8 ST-line

  Leuk verslag en erg herkenbaar wat je allemaal noemt. Tot op heden ben ik ook zeer tevreden met de Fiesta.
 13. MartinST-line

  Zwiers: Short shifter gemonteerd plus xtras

  Mooie update weer. Heel netjes met de zwarte knipperlichten.😎
 14. MartinST-line

  Distributieriem

  @Franciscus Als de interval voor het vervangen al zo lang is, dan is het prijzige vervangen ook niet zo erg vind ik. Goede tip! Wel grappig trouwens, bij de VW Up en z'n 'broertjes' is de vervangingstermijn van de riem precies hetzelfde.
 15. MartinST-line

  Distributieriem

  Als ik het goed heb heeft de Fiesta 1.0 ecoboost een distributieriem. Geldt dit voor alle types en modellen van Fiesta met een ecoboostmotor en klopt het dat de interval voor het vervangen ligt op 240000km of max. 10 jaar?
×