Jump to content
Fiestaclub.nl

Scarrrr

Active users
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Scarrrr

 1. Goed om te weten. Ik vergrendel mijn auto altijd 3x voor de zekerheid haha
 2. Scarrrr

  Remmen

  Dankje! Ik zag al zulke upgrade-kits online staan inderdaad
 3. Scarrrr

  Remmen

  Hi Michel, Met een grotere set remmen bedoel je klauwen + schijven neem ik aan? Zijn daar 'plug & play' setjes voor verkrijgbaar? Ik vind de standaard remschijven aan de voorkant zo inimini, het is eigenlijk geen porum.
 4. Scarrrr

  Hoog verbruik

  Het is wat het is. Ondanks dat is het echt een hele fijne auto. Begin hem steeds meer te waarderen. En hij is echt snel als je wél gas geeft. 😎
 5. Scarrrr

  Hoog verbruik

  Mijn auto staat op 205/40/17 vredestein ultra satin
 6. Scarrrr

  ledstrip dashboardkastje

  bedankt voor je reactie. Ik had het ondertussen al uitgevogeld en werkend gekregen
 7. Scarrrr

  Hoog verbruik

  Bedankt voor het perspectief! Ik kom van een Grande Punto diesel en die deed zo'n beetje 1:20 ongeacht hoe hard je er mee trapte. Als je echt rustig aan deed zoals ik nu met de fiesta 'moet' doen, dan haalde je 1:24. Ik zal er aan moeten wennen.
 8. Scarrrr

  Hoog verbruik

  Snap ik. En ik heb ook aangegeven dat ik bij lange na niet de verwachte fabrieksopgave te halen. Maar voor dit opgevoerde 3 cilindertje geven ze toch echt zelf een gemiddeld verbruik op van 1:24... gemiddeld! Als ik dan met moeite 1:17 haal, dan stelt mij dat wel teleur. Helemaal omdat ik om 1:17 te behalen, nauwelijks vermogen mag gebruiken en dus die 140pk lekker op stal blijven. Mijn verwachting was toch wel 1:18 geweest bij normale rijstijl. De huidige tank benzine rijd ik gewoon op een voor mij 'normale' manier op. En dan zien we wel waar het op uitkomt.... ik denk 1:15'ish. Achja.
 9. Scarrrr

  Hoog verbruik

  Ik heb het afgelopen tank-inhoud proberen toe te passen. Veel eerder van het gas bij naderen stoplichten e.d. Snelweg; voornamelijk 100-110 op de cruise. Schakelen wanneer de boordcomputer dat aangeeft etc. Ford Ecomode geeft mij nu 100% score op schakelen, snelheid en anticiperen. Het verbruik was daarmee 1:17.2 over 670km gemeten. Al een stuk beter, maar nog lange na niet bij de opgegeven waarden. Maar goed, we zullen het er mee moeten doen.
 10. Scarrrr

  ledstrip dashboardkastje

  Om mijn additie aan dit topic af te sluiten; een foto. Het led-lampje zelf is best fel, maar door de glasfiber strip wordt het behoorlijk verstrooid. Het geeft een heel subtiel randje boven het dashboard-kastje. Ik begrijp op zich wel waarom mensen voor een Autobeam oplossing kiezen. 1. Goedkoper (~ 1/3e van de prijs). De glasfiber strip is zo'n €100,- en het lampje zelf zo rond de €10,- (ex verzenden). 2. Veel feller en helderheid is in te stellen (dimbaar) 3. Duizend en één andere kleuren mogelijk. Waarom dan toch doorzetten voor OEM? Omdat het ooit zo is bedoeld. Nu zie je er niet veel van (overdag) maar als het dan donker wordt zie je dan toch langzaam dat detail opdoemen zonder dat het storend is in je gezichtsveld. Misschien dat ik ook nog wel de lampjes onder de armsteunen in de deur ga plaatsen (OEM) 😇😜
 11. Hallo allemaal, Hoe zit het nu precies met spoorverbreders en/of verlagingsveren? Is het mogelijk om het een of de ander te doen? Of wordt dit meestal gecombineerd? Zijn spoorverbreders nu echt zo nadelig als je wel eens leest? Als je de auto verlaagd, heb je dan geen spoorverbreders meer nodig etc? Ik vind nl. dat vooral de achterwielen van mijn Fiesta nogal naar binnen staan, maar ik wil niet zomaar spacers er tussen knallen enkel omdat het mooier is. Een verlagingsset staat ook super, maar ik ben momenteel blij dat ik geen problemen heb met drempels en in/uitritten en daar komt ook nog eens bij dat ik het vervangen van de veren niet zelf kan doen.
 12. Dat valt mij best mee dan. 1.6cm voor, terwijl @henk68 vindt dat 15mm al te veel zal zijn. Ik heb gister even wat foto's gemaakt. De voorkant vind ik nog niet eens zo veel naar binnen vallen. De achterkant wel (minimaal) 15mm gebruiken ja. Ik ga mij nog even oriënteren op de verschillende systemen en dan eerdaags maar een bestelling plaatsen. en eentje na een snelle glaze + wax 😇
 13. Oke! Ik heb ondertussen even naar dat ST DZX systeem gekeken en het is inderdaad wel wat eenvoudiger met langere bouten. Ik ga van het weekend maar eens meten om te zien wat een mooi passende breedte zou zijn.
 14. Waarom deze? Beter dan Eibach? Van Eibach vind ik het juist mooi dat je geen aparte centreer-ring nodig hebt.
 15. Scarrrr

  ledstrip dashboardkastje

  Dat is mij nu duidelijk inderdaad! Achja, zo doende leert men.
 16. haha, thanks. Bij https://www.atp-autoteile.de/de/product/435812-eibach-spurverbreiterung-pro-spacer/v-106349?itm_campaign=linked_by_search Zijn ze inderdaad een paar euro duurder. Hoe ervaar jij de verandering in stuurgedrag/comfort? Is dat daadwerkelijk negatief? Zoals @pwaltman aangeeft zou ik natuurlijk eerst de achterkant kunnen proberen met 15mm.
 17. Scarrrr

  ledstrip dashboardkastje

  Oke, ik heb dus die strip (geel) opgehaald, klik dat ding er in. Geen licht. Oke... apart. Zat ook geen 'aansluiting' aan die strip om het kabeltje op aan te sluiten. Blijkbaar bestaat het dus uit twee onderdelen (worden beide hier in het topic genoemd, maar niet zo zeer als twee losse onderdelen). Dat tweede missende onderdeel is dus het lampje (rood). Dus die heb ik nu ook maar besteld 🤣
 18. En dat spacers schade zouden kunnen veroorzaken? En problemen met APK? is dat allemaal opgeblazen en alleen geldig voor extreme gevallen?
 19. Die projectpagina was mijn inspiratie, geweldige auto! Ik was aan het kijken naar de Eibach Type 4 spacers (15mm rondom), omdat ik die zelf nog wel kan monteren. Maar ik vroeg mij af of dat niet heel vreemd staat zonder verlaging of dat je bijv met een verlaging al bijna geen spacers meer nodig hebt. kleine kanttekening: Deze auto is mijn 'daily' en ik moet er ~25.000km per jaar mee rijden.
 20. Scarrrr

  Hoog verbruik

  Hi @Franciscus Met een gemiddeld verbruikt van 1:18.7 zou ik meer dan tevreden zijn! Dat uitrollen is wel een goede tip, want ik betrap mijzelf er vaak op dat ik toch nog ineens hard moet remmen terwijl ik al tijden van het gas af ben. Zou dat zoveel schelen?
 21. Scarrrr

  Hoog verbruik

  Bump: Mijn 140pk ecoboost (2015 fiesta) verbruikt ook aanzienlijk meer dan verwacht. Ook als ik probeer te rijden zonder de 'boost'. Mijn woon-werk is 40km enkele reis, 5x per week. Daarbuiten heb ik wel regelmatig ritjes (boodschappen, sportschool etc) van <5km. Eerste tankbeurt haalde ik 1:15 (aan de pomp gemeten). Omdat ik de auto net had, wel een beetje lopen scheuren om e.e.a. aan de tand te voelen. Tweede tankbeurt haalde ik 1:15,5 (aan de pomp gemeten). Veel cruise-control gereden, bijna geen 130 (max 120 en heel vaak zelfs 110 op de cc). Niet al te vaak veel vermogen gevraagd, dus redelijk behouden gereden naar mijn gevoel. Met wat meer moeite kan ik misschien wel naar de 1:16 of 1:16,5... en dat is positief ingeschat. Ford rekent zelf met een verbruik aan van 1:22 gemiddeld. Ik ben daar in mijn eigen berekeningen ruim onder gaan zitten met 1:18, waardoor deze auto economisch ook nog aantrekkelijk was. Maar bij 1:15 valt dat economische voordeel helemaal weg. Nu gaat het om een paar tientjes per maand, maar ik vind het behoorlijk tegenvallen. Ik begrijp dat een 140pk versie niet de zuinigste is, maar ik dacht dat ik daar dus al wat ruimte had gehouden door met 1:18 (gemiddeld) en ook zelf met 1:16 (als ondergrens) te rekenen.
 22. Scarrrr

  ledstrip dashboardkastje

  Top. Zojuist besteld.
 23. Scarrrr

  ledstrip dashboardkastje

  Volgens Ford is het de juiste stekker. Ook heb ik de optie "sfeerverlichting" in het menu van de auto. What could go wrong. haha.
×