Jump to content
Fiestaclub.nl

Scarrrr

Active users
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

About Scarrrr

 • Rank
  What's a Fiesta ?

Previous Fields

 • Voornaam
  Oscar
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK7.5
 • Kleur
  Rood

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Scarrrr

  Hoog verbruik

  Het is wat het is. Ondanks dat is het echt een hele fijne auto. Begin hem steeds meer te waarderen. En hij is echt snel als je wél gas geeft. 😎
 2. Scarrrr

  Hoog verbruik

  Mijn auto staat op 205/40/17 vredestein ultra satin
 3. Scarrrr

  ledstrip dashboardkastje

  bedankt voor je reactie. Ik had het ondertussen al uitgevogeld en werkend gekregen
 4. Scarrrr

  Hoog verbruik

  Bedankt voor het perspectief! Ik kom van een Grande Punto diesel en die deed zo'n beetje 1:20 ongeacht hoe hard je er mee trapte. Als je echt rustig aan deed zoals ik nu met de fiesta 'moet' doen, dan haalde je 1:24. Ik zal er aan moeten wennen.
 5. Scarrrr

  Hoog verbruik

  Snap ik. En ik heb ook aangegeven dat ik bij lange na niet de verwachte fabrieksopgave te halen. Maar voor dit opgevoerde 3 cilindertje geven ze toch echt zelf een gemiddeld verbruik op van 1:24... gemiddeld! Als ik dan met moeite 1:17 haal, dan stelt mij dat wel teleur. Helemaal omdat ik om 1:17 te behalen, nauwelijks vermogen mag gebruiken en dus die 140pk lekker op stal blijven. Mijn verwachting was toch wel 1:18 geweest bij normale rijstijl. De huidige tank benzine rijd ik gewoon op een voor mij 'normale' manier op. En dan zien we wel waar het op uitkomt.... ik denk 1:15'ish. Achja.
 6. Scarrrr

  Hoog verbruik

  Ik heb het afgelopen tank-inhoud proberen toe te passen. Veel eerder van het gas bij naderen stoplichten e.d. Snelweg; voornamelijk 100-110 op de cruise. Schakelen wanneer de boordcomputer dat aangeeft etc. Ford Ecomode geeft mij nu 100% score op schakelen, snelheid en anticiperen. Het verbruik was daarmee 1:17.2 over 670km gemeten. Al een stuk beter, maar nog lange na niet bij de opgegeven waarden. Maar goed, we zullen het er mee moeten doen.
 7. Scarrrr

  ledstrip dashboardkastje

  Om mijn additie aan dit topic af te sluiten; een foto. Het led-lampje zelf is best fel, maar door de glasfiber strip wordt het behoorlijk verstrooid. Het geeft een heel subtiel randje boven het dashboard-kastje. Ik begrijp op zich wel waarom mensen voor een Autobeam oplossing kiezen. 1. Goedkoper (~ 1/3e van de prijs). De glasfiber strip is zo'n €100,- en het lampje zelf zo rond de €10,- (ex verzenden). 2. Veel feller en helderheid is in te stellen (dimbaar) 3. Duizend en één andere kleuren mogelijk. Waarom dan toch doorzetten voor OEM? Omdat het ooit zo is bedoeld. Nu zie je er niet veel van (overdag) maar als het dan donker wordt zie je dan toch langzaam dat detail opdoemen zonder dat het storend is in je gezichtsveld. Misschien dat ik ook nog wel de lampjes onder de armsteunen in de deur ga plaatsen (OEM) 😇😜
 8. Dat valt mij best mee dan. 1.6cm voor, terwijl @henk68 vindt dat 15mm al te veel zal zijn. Ik heb gister even wat foto's gemaakt. De voorkant vind ik nog niet eens zo veel naar binnen vallen. De achterkant wel (minimaal) 15mm gebruiken ja. Ik ga mij nog even oriënteren op de verschillende systemen en dan eerdaags maar een bestelling plaatsen. en eentje na een snelle glaze + wax 😇
 9. Oke! Ik heb ondertussen even naar dat ST DZX systeem gekeken en het is inderdaad wel wat eenvoudiger met langere bouten. Ik ga van het weekend maar eens meten om te zien wat een mooi passende breedte zou zijn.
 10. Waarom deze? Beter dan Eibach? Van Eibach vind ik het juist mooi dat je geen aparte centreer-ring nodig hebt.
 11. Scarrrr

  ledstrip dashboardkastje

  Dat is mij nu duidelijk inderdaad! Achja, zo doende leert men.
 12. haha, thanks. Bij https://www.atp-autoteile.de/de/product/435812-eibach-spurverbreiterung-pro-spacer/v-106349?itm_campaign=linked_by_search Zijn ze inderdaad een paar euro duurder. Hoe ervaar jij de verandering in stuurgedrag/comfort? Is dat daadwerkelijk negatief? Zoals @pwaltman aangeeft zou ik natuurlijk eerst de achterkant kunnen proberen met 15mm.
 13. Scarrrr

  ledstrip dashboardkastje

  Oke, ik heb dus die strip (geel) opgehaald, klik dat ding er in. Geen licht. Oke... apart. Zat ook geen 'aansluiting' aan die strip om het kabeltje op aan te sluiten. Blijkbaar bestaat het dus uit twee onderdelen (worden beide hier in het topic genoemd, maar niet zo zeer als twee losse onderdelen). Dat tweede missende onderdeel is dus het lampje (rood). Dus die heb ik nu ook maar besteld 🤣
 14. En dat spacers schade zouden kunnen veroorzaken? En problemen met APK? is dat allemaal opgeblazen en alleen geldig voor extreme gevallen?
×