Jump to content
Fiestaclub.nl

TristanT

Active users
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

About TristanT

 • Rank
  What's a Fiesta ?

Previous Fields

 • Voornaam
  Tristan
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK7.5
 • Kleur
  Zilver
 1. TristanT

  Koplampen MK6.5 weer als nieuw oppoetsen

  Zeer netjes gedaan! In het verleden heb ik wel success gehad met aceton maar dat werkt alleen met ABS koplamphoezen en kan nadelig werken met andere polycabonaten en vergt wat subtiliteit. Dit is echt veel netter gedaan.
 2. Het werkt een beetje met de reguliere Symc3's maar alleen beperkter. De meeste opties werken niet. Mijn ongebouwde Mk7.5 ziet hij gewoon, maar alleen emergency assist werkt dan en de rest van de rapporteringsfuncties niet. Beetje zinloos dus aangezien de assis ook werkt over bluetooth zonder de app.
 3. TristanT

  Krijg de tijd niet ingesteld.

  Deze zitten normaal daaraan verbonden, maar dat verschilt welke module er in zit (BT/Nav/Normale radio) een beetje. In de fiesta's is de BT/Nav/APIM (zo heet dat apparaat) degene die de klok bijhoud voor de hele auto.
 4. TristanT

  Fiesta radio

  Welkom! Klinkt alsof de accuspanning niet op de radio blijft staan en alleen na inschakelen er spanning op staat.
 5. Sync3 zit in de Fiesta vanaf de mk8 (2017). In de Mk7/7.5 niet helaas. Welke versie heb je en welke versie heb je gedownload? Wat je ook kan doen is even naar http://owner.ford.com gaan en aanmelden daarna je VIN invoeren en via Service->Sync software updates kijken wat de versiehistorie is via deze pagina. Wellicht moet je eerst een andere update doen. Let op: die site is echt verschrikkelijk traag.
 6. TristanT

  Update Sync 1.1

  Controlleer het volgende: - Plaats een muziekbestand op de USB stick en kijk of hij hem ziet (dan werkt de stick en de formattering) - Start de motor, handrem aan voordat je de stick er in doet. Ik weet niet of dit ook met Sync 1 moet maar met 3 wil hij wel eens weigeren als hij niet gestart is of de accu niet aan een lader hangt en hij niet op de handrem staat. Je kan daarna gewoon wegrijden als het goed is. - Indien het niet werkt: Als het een vage USB stick is met 'beschermde' partities oid moet je hem helemaal leeg maken (en die troep er af halen) Als dat niet helpt: - Controleer of autoinstall.lst en/of install.lst op de schijf staat. Zo niet, copieer de een naar de andere naam (ik weet niet welke voor sync 1 nodig is maar het is een van de twee).
 7. TristanT

  Even voorstellen

  Welkom! Na 2013 met 100pk ecoboost dus het zal zeker een 7.5 zijn.
 8. Kleine update: Voor dab+ moet je waarschijnlijk een trucje uithalen met een FAKRA-FAKRA antennekebel. De "SDARS" plug (digitale radio VS, ook voor DAB+ gebruikt, de witte connector) in de radio loopt bij de kleurenschermen in de Mk7.5 naar de Roze plug in het scherm welke weer intern weer naar de zwarte plug in het scherm gaat. Een simpele FAKRA male-male kabel kan dit oplossen (Roze <-> zwart) om zo alsnog de kabel door te lussen of de radio FM kabel (zwarte plug) te splitten. Het schema klopt dus niet helemaal wat Ford aanleverd. Zodra de kabels binnen zijn ga ik het testen.
 9. Kort door de bocht dan maar : 1* connector in oude plug scherm, 2* connector in oude plugen radio unit die achter de knoppen zat en dan de oude radio unit en het oude scherm er uit. Knoppen werken dan (hopelijk) net als de audio output en de communicatie met de auto. Show ons graag de foto's als je het inbouwt. Ik ben in ieder geval benieuwd.
 10. TristanT

  Nieuw lid

  Ik heb geen ervaring met de functies aan/uit zetten na installatie van zo'n apparaat, maar voor zover ik weet is het aan/uitzetten het enige wat verdwijnt (mogelijk) en blijft het wel functioneren. Radio/cd etc zit in zo'n apparaat dus dat werkt en ze zijn direct op de radio connector en connector van het oude scherm aangesloten. Let wel op dat je de juiste besteld aangezien het per auto kan verschillen welke pin op welke plaats zit voor de aansluitingen. Meestal vragen ze om een foto van het dashboard omdat daaraan wel te zien is welke versie het is. Het beste is om de verkoper te mailen/bellen in dat geval van twijfel.
 11. Als je een versie hebt met CD speler dan zit die grotendeels op de plaats van de originele radio dus die moet er uit. De schermen zitten bij alle versies technisch los van de controller (een controler block dat op de peripherals PCB zit geplaats zoals de bluetooth/wifi/versterker/schermverbinding etc). Bij de 2DIN units zit het scherm simpelweg via een ribboncable vast en het zal niet veel anders zijn bij dit exemplaar. Sommige hebben de controller direct achter het scherm, anderen hebben die in een apparte unit met CD speler zitten: Vrijwel altijd zit er een verloopstekker / busconverter bij. De knoppen van de mk7 zitten via een LIN (ook bekend als MOST) bus aangesloten op de originele F(C)DIM (scherm) welke er uit gaat. Op de connector van de FCIM (de knoppen, 8 pins) zit dan vrijwel altijd een omvormertje tussen om het naar CAN/Vdiff om te zetten zodat de radio unit het ook snapt welke je dan weer door lust naar de originel connector voor de lock all/paniekverlichting. Mogelijk gebruiken ze de FCDIM stekker ipv de FCIM stekker maar het resultaat is hetzelfde. (plaatjes gejat van aliexpress feedback) zo te zien zit er een connector van deze unit direct op de oude FCDIM connector en op de ACM connectoren (radio module) aangesloten. Ik zie geen doorlus zitten dus de radio module heb je niet meer nodig zo te zien. De twee brede connectoren zijn die voor de pluggen van de ACM, de kleinere voor de plug van de FCDIM. Ze tappen zo te zien in ieder geval de HSCAN af dus aan interactie met de originele systemen geen gebrek. Ik heb in mijn oude auto zo'n unit gehad en dat werkte best redelijk. Kan wel wat foto's nemen van wat er in zit als iemand daar in geinteresseerd is aangezien het ding gedemonteerd moest worden omdat hij anders niet paste (mijn oude Cougar had 1.5DIN, niet 2). Klein dingetje: als je te veel aansluit op de USB poorten van vrijwel alle PX3/5 units crasht android omdat er te veel stroom getrokken word door de usb poorten.
 12. TristanT

  Retrofit Fiesta mk7,5 spiegels op een Mk7.

  Mooit project! Mijn ervaring is dat de meeste connectoren (non-power) met een molex tang of knock off daarvan te krimpen zijn. Helaas zijn niet alle pinnen in orders kleiner dan 1000 te bestellen.
 13. TristanT

  Nieuw lid

  Welkom . Als ik het goed heb is dat een Mk7 (>=2008). Let wel op dat niet alles dat geld voor de Mk7.5 hetzelfde is als voor de 7 maar als je volgt komt je aardig ver gok ik.
 14. Kosten: ~300-500 euro afhankelijk van hoe veel je wilt zoeken en aankloten. Wel aardig wat werk, zie ook mijn topic:
 15. Mijn ervaring is, maar nogmaal niet met een fiesta, dat het vervangen van de thermostaat voldoende is in zo'n geval. Ik weet niet of de thermostaat los van de behuizing te krijgen is of alleen in een geheel. Dat zal je na moeten vragen.
×