Jump to content
Fiestaclub.nl

TristanT

Active users
 • Content Count

  253
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About TristanT

 • Rank
  Fiesta Senior

Previous Fields

 • Voornaam
  Tristan
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK7.5
 • Kleur
  Zilver

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. TristanT

  Gestolen

  Zonde. Keyless entry zeker? Anders zou ik de vorige eigenaar verdenken.
 2. TristanT

  Weet iemand wat dit is?

  De GPS van de Mk7.5 zit of in de bumper (voor de GPS/5" scherm navigatie), of/en in de kast achter de spiegel (voor de ECall/112 bel installatie en oude navigatieopties). Daar zit ook de regensensor en de active city stop camera. Die zal het dus niet zijn tenzij er een aftermarket ding in zit. Ritregistratiesysteem met gps wellicht? Het gaat de voering in dus wellicht dat er ergens anders nog een ander doosje zit.
 3. TristanT

  SYGIC Navigation

  Het ford logo geeft nooit sync aan. Dat is alleen bij de oude sync 2 welke nooit in de fiesta gezeten heeft. Als je het shiny ford logo hebt heb je een 2.5 of 3 model welke allbij de "applicatie" tab hebben waarmee je de applicaties moet kunnen installeren/installen. Je kan overigens ook android auto sideloaden en dat gebruiken. https://www.androidplanet.nl/tips/android-auto-downloaden/
 4. TristanT

  Weet iemand wat dit is?

  Ziet er uit als een tolkastje. Het is er in ieder geval geen van de Westerscheldetunnel, die oude zijn wit, en de nieuw zwarte zijn kleiner Gezien de locatie kan het ook een GPS sensor zijn. Meestal staat op de andere kant wel een logo. Wellicht kan je het door het raam heen zien.
 5. Zoiets: https://www.vroom.be/nl/test/test-formula-ford-ecoboost Maar dan heb je wel een nieuw turbo nodig en niet verwachten dat je er 100k mee gaat rijden. Blokken zijn hetzelfde.
 6. TristanT

  Even voorstellen

  Moondust zilver! Goede keuze Welkom uiteraard!
 7. TristanT

  Update: Gekraak Ford Fiesta MK8 in het vooronder

  Als consument mag je een degelijk product verwachten bij nieuwkoop dus dan is het aan hen om er voor te zorgen dat dat ook zo is door reparatie wat onder garantie valt (ford geeft 2 jaar volgens mij). Bij vervanging zal je een nieuwproduct krijgen dus je kan er van uit gaan dat er dan betaald moet worden aangezien je er al 30k mee gereden hebt en je dan naar 0 gaat. Omruilen is niet hetzelfde als garantie. Voor niets gaat de zon op. Ik zou overleggen met de dealer wat de mogelijkheden zijn. Wellicht zijn ze schappelijk maar het is koffiedik kijken wat mogelijk is. Als de klacht zich blijft voordoen kan het van alles zijn, wellicht productiefout in de carrosserie die doorwerkt en gaat kraken zodra de nieuw componenten gesettelt zijn. Kleine kans dat je die ooit gaat vinden.
 8. Wat ik heb gelezen is dat de sustained max op 210Nm zit, maar dat zal ook wel met marge zijn en hetgene zijn wat ze getest hebben. Betekend niet dat dat het limiet is. Daarnaast gelezen dat de testlimieten van Ford op 185lb/ft uitkomen ofwel ongeveer 250Nm, maar geen info over wat voor soort tests dat waren. Ik kan me voorstellen dat het wel versnelt de bak laat slijten. Kan zo 1,2,3 niet de gehele testspecs vinden, maar er zijn genoeg Amerikanen die er 250lb/ft ofwel 330Nm op zetten. Zou het alleen niet te vaak doen als je ver wilt komen of de auto voor dagelijks gebruik nodig hebt. De Focus heeft ook de B6 op de 125pk 1.0 en ik vermoed dat de zwaardere maximale massa daar de voornaamste reden van is om dat te combineren met de 'zwaardere' motoren (ook de 125pk versie dus). Er zijn meerdere configuraties van gear ratios voor de verschillende versnellingen, maar allemaal ongeveer hetzelfde wat ik kan vinden. Ik vermoed dat de final drive ratio het meeste verschil maakt. De bakken zijn grotendeels hetzelfde qua ontwerp maar net iets anders in drive ratios.
 9. TristanT

  Fiesta MK7 comfort stoel

  ST stoelen? Geen idee hoe die het doen voor veel rijden maar ze zouden wel moeten passen.
 10. De keycode voer je in door een paak keer op een getal te drukken, en dan op een ander getal om naar de volgende te gaan. 9 & 7 kunnen dus prima. Volgens mij is 5 "invoeren" en 1-2-3-4 de getallen (drukken voor 1 hoger) maar dat kan per model enigsinds verschillen. Het is al een tijdje geleden dat ik een 4/5/6000 serie had
 11. 1.0 kan je niet updaten zonder dealersoftware voor zover ik weet.
 12. TristanT

  MK7.5 ST Line

  Interessante wagen. Ben zelf geen fan van SUVs door de meestal magere wegligging, hoog zwaartepunt en 2km/l minder maar voor de rest ziet het er prima uit. Ook het "enhanced engine sound" nog aangezet? De mild-hybrids schijnen erstra te brommen door de speakers.
 13. Wat je nog kan proberen is ergens op het internet een nederlandse update te vinden en die via usb te installeren. Als je sync 1.1+5" scherm hebt kan dat mogelijk.
 14. De bovenste kleur "bar" is typisch voor diodes en gezien de toepassing verwacht ik zeners. Geen idee welke het specifiek zijn, voor de markering kan ik niets vinden.
 15. Ook nog even de 5 deurs (heeft extra stekkers ergens tussendoor achterin) :
×