Jump to content
Fiestaclub.nl

Leon Fiesta

Active users
 • Content Count

  336
 • Joined

 • Last visited

About Leon Fiesta

 • Rank
  Fiesta Senior

Previous Fields

 • Voornaam
  Leon
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK8
 • Kleur
  Grijs

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Leon Fiesta

  FordPass app: bruikbaar of niet?

  Nou het werkt hier niet bepaald vlekkeloos. Heb de instellingen niet gewijzigd maar hij registreert niks meer...
 2. Dan denk ik dat er weinig aan de hand is eigenlijk en dat het vooral een kwestie is van wennen. Geloof niet dat mijn Fiesta 100% terug gaat naar 0 wanneer je iets instuurt, maar dat had mijn Ibiza ook niet. In mijn beleving dat eigenlijk geen enkele auto dat.
 3. Tja er zijn ook mensen die het onderstel te hard vinden bijvoorbeeld, maar dat is natuurlijk persoonlijk. En dat je soms last hebt van spoorvorming is ook niet helemaal te voorkomen. Je zou als test gewoon eens op een goed vlak stuk asfalt je stuur / voorwielen recht kunnen zetten en dan een stukje rijden zonder je stuur vast te pakken (handen wel in de buurt houden ). Als het goed is blijf je dan gewoon in een rechte lijn rijden (of gaat de auto heel langzaam geleidelijk naar links of rechts, dat voorkom je nooit helemaal). Desnoods een paar keer vaker testen, eventueel ook op een andere plek of dag om invloeden van het wegdek of bijvoorbeeld de wind uit te sluiten.
 4. Ik heb natuurlijk niet de direct vergelijking met de Trend en wellicht is het ook een stukje beleving, maar ik herken me niet in de punten die je noemt. Ik vind het weggedrag van de ST-line bijzonder prettig.
 5. Leon Fiesta

  Mijn ST150 mk6.5

  De 100 pk MK8 is ook niet direct een strepentrekker, maar zal beter zijn dan de 70 pk 😉 En dan zit je er ook nog eens met meerdere collega's in, dat schiet niet op. Dat is inderdaad een van de nadelen van zo'n downsize-motor, je mist koppel.
 6. Leon Fiesta

  FordPass app: bruikbaar of niet?

  Nou, heb het nog niet geprobeerd maar zie net in de app dat men inderdaad de ritten van het apparaat (lees: je mobiel) registreert wanneer je in een rijdend voertuig zit, ook wanneer dit geen Ford-voertuig is. Verklaart ook meteen waarom er geen verbruik wordt vermeld.
 7. Leon Fiesta

  FordPass app: bruikbaar of niet?

  Ik vind het ook wat vreemd, maar zoals ik Bob een beetje heb leren kennen op dit forum zal hij dat wel gecheckt hebben. De meeste ritjes die ik maak zijn met telefoon, simpelweg omdat ik dat ding nodig heb. Zal binnenkort eens een testrondje rijden zonder telefoon, als check. Edit: bedenk me net dat ik ook gewoon de gps uit kan schakelen 😅 Ga m’n best doen om er aan te denken de komende dagen 🙂
 8. Leon Fiesta

  FordPass app: bruikbaar of niet?

  Ok, dat is wel vreemd eigenlijk. Pakt'ie niet de GPS van de auto zelf dan? Anders gezegd: werkt die functie dan niet wanneer ik m'n telefoon thuis laat?
 9. Leon Fiesta

  FordPass app: bruikbaar of niet?

  Ik kom zojuist tot de ontdekking dat je met de app ook je ritten kan registreren. Best aardig, hij geeft namelijk ook aan hoe je rijgedrag was. Bijvoorbeeld of je de bochten soepel neemt en wat je remgedrag is op bepaalde punten. Mis eigenlijk alleen het brandstofverbruik per traject.
 10. Leon Fiesta

  Stoeprandschade

  Lijkt me een goede keuze, immers: als de ondergrond niet goed is dan kun je lakken/coaten wat je wil maar het blijft lelijk. Dit vraagt overigens wel om foto's van voor en na 😉
 11. Leon Fiesta

  Vraagje

  Die camera's hebben inderdaad een groothoeklens, anders krijg je nooit alles in beeld. De kijkhoek/spectrum van het menselijk oog is zo'n 50 à 55 graden, maar dan zie je rondom veel minder. Ga voor de grap eens in je kofferbak zitten (ter hoogte van de camera) en kijk omlaag naar de grond. Je ziet dan bij lange na niet zoveel als je op je beeldscherm ziet. Gevolg is wel dat het perspectief verandert/vertekent. Makelaars gebruiken dat trucje ook als ze foto's van woningen maken, zeker in badkamers is dat vaak goed te zien. Aan de zijkant zijn de vloertegels rechthoekig, in het midden zijn ze vierkant. Let er maar eens op
 12. Leon Fiesta

  Stoeprandschade

  'Velgendokter' is bij mijn weten inderdaad een merk-/bedrijfsnaam, maar er zijn er uiteraard meerdere die dit kunnen. Ik heb mijn velgen destijds via de garage opnieuw laten spuiten en herstellen, dat ging toen om 50 euro per velg geloof ik. Misschien dat zelf schuren wel de oplossing is, ik heb geen idee hoe die herstellers dat doen. En of hars/plamuur gaat werken, geen idee. Ik kan me zo voorstellen dat plamuur of je carrosserie iets minder te lijden heeft dan wanneer het op een snel ronddraaiend deel als een wiel zit
 13. Leon Fiesta

  Stoeprandschade

  De krassen in het metaal blijf je dan uiteraard zien. Als je je velgen naar een 'velgendokter' stuurt zullen ze dat ook herstellen voor de boel opnieuw gespoten wordt.
 14. Leon Fiesta

  FordPass app: bruikbaar of niet?

  Voor de zekerheid maar even gecheckt of mijn auto zo'n modem heeft, die zit er blijkbaar in (conform die link van Bob, op basis van VIN-nummer). Van een abonnement bij Vodafone is echter geen sprake, de website geeft zelfs aan dat ik eventueel een proefabonnement kan afsluiten (maar daar heb ik geen behoefte aan). Life Traffic zit er wel op en werkt ook, ben benieuwd hoe dat dan gaat over 2 jaar. Schakelen ze die dienst dan gewoon uit? Zit ook niet zo te wachten op ongewenste facturen
 15. Leon Fiesta

  FordPass app: bruikbaar of niet?

  Ford app is geheel gratis
×