Jump to content
Fiestaclub.nl

Leon Fiesta

Active users
 • Content Count

  59
 • Joined

 • Last visited

About Leon Fiesta

 • Rank
  Fiesta Wannabee

Previous Fields

 • Voornaam
  Leon
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK8
 • Kleur
  Grijs

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Leon Fiesta

  1.0 ecoboost Unlimited Tuning

  Ik was in de veronderstelling dat die versie ook meer koppel had, maar dat kan ik mis hebben. Heb me ook niet heel ver in verdiept. Als ik nu de configurator van Ford aanslinger dan is de 125 pk-versie alleen maar beschikbaar voor de Vignale. En daar heb je niks aan als je een ST-line wil Ben mijn zoektocht overigens ook bij de occasions begonnen, daar kom je ze ook nauwelijks tegen (van de MK8 sowieso niet).
 2. Leon Fiesta

  1.0 ecoboost Unlimited Tuning

  Herkenbaar, al moet ik zeggen dat ik vanuit mijn vorige auto (Ibiza met een 1.6 16V) ook een beetje verwend ben. Qua motorisering merk je eigenlijk niet eens zoveel verschil, het lijkt vooral de versnellingsbak te zijn die het verschil maakt. De 5e versnelling gebruik ik zelf bijvoorbeeld nauwelijks, 9 van de 10 keer sla ik die gewoon over. De Ibiza kan ik vrij 'lui' rijden, die was altijd wel wakker. Moet ik wel bij zeggen dat ik bij die auto wel echt een 6e versnelling miste, met name op de snelweg. Na verloop gaat dat gejoel je toch tegenstaan, dat heeft de Fiësta een stuk beter voor elkaar. Ik vind dit overigens wel een interessant topic, loop zelf ook te twijfelen over wel of niet laten chippen. Eigenlijk had ik ook liever een 125 pk variant gehad, maar die keuze heb je bij mijn weten niet (meer?) bij de MK8.
 3. Leon Fiesta

  Hulp gevraagd!!Trekgewicht mk8

  Waarom zou een stalen pin geen 65 kg kunnen dragen? Waarom zou een stuk kunststof drukbelast geen 65 kg kunnen dragen? Vergeet niet dat zo’n klepdrager de krachten veel beter verdeelt waardoor je zuivere trek- en drukkrachten creëert. Dat is doorgaans veel beter te verwerken dan het moment dat je krijgt wanneer je alles aan een trekhaak knoopt.
 4. Leon Fiesta

  Hulp gevraagd!!Trekgewicht mk8

  Vandaar ook mijn suggestie om een achterklepdrager (is dat eigenlijk een woord?) te gebruiken. Bijkomend voordeel: het voorkomt eventuele misverstanden/foutief gebruik. Zowel voor jezelf (al zal dat nog wel goed gaan) als ook voor de eventuele volgende eigenaar. En je blijft aan de goede kant van de juridische streep, mocht er toch gezeik ontstaan.
 5. Leon Fiesta

  Hulp gevraagd!!Trekgewicht mk8

  Dat is inderdaad de rode draad van het verhaal. Of beter: de kern van het probleem (helaas...) En volgens mij kan het inderdaad best zijn dat trekgewichten per land verschillen, ik meende dat een soortgelijke kwestie ook speelde bij de Up!/Citygo/Mii-drieling. Hybrides en elektrische auto's hoef je je geen zorgen over te maken. In het kader van 'eco' mogen die sowieso niets trekken, verhuizen doe je maar met een bakfiets of zo
 6. Leon Fiesta

  Hulp gevraagd!!Trekgewicht mk8

  Heb nog even gekeken naar die achterklepdragers. Nogmaals, heb er zelf geen enkele ervaring mee maar op het internet zie je toch ook positieve genoeg reacties. En als je ziet wat de bedragen zijn dan kan een instapmodel of iets daar boven wel eens een interessante optie zijn, is aanzienlijk goedkoper dan een trekhaak. Aanschaf van een fietsendrager laat ik dan nog even buiten beschouwing (want die heb je al gok ik zo, anders is het helemaal een no-brainer). Weet niet hoe makkelijk je die dingen monteert, zal ook per model verschillen, maar weet ook niet wat je er zelf van verwacht. Lijkt mij in ieder geval een goed alternatief in dit geval, ook even met het oog op eventuele claims in de toekomst.
 7. Leon Fiesta

  Hulp gevraagd!!Trekgewicht mk8

  Volgens mij is het heel simpel. Het is gewoon een juridisch steekspel, Ford zegt 'geen trekhaak'. Een aanhanger mag dus sowieso niet, want geen trekgewicht (en dan komt de RDW ook om de hoek kijken). Dat zijn we volgens mij wel eens met elkaar. Vervolgstap is: mag je die trekhaak dan wel gebruiken voor een fietsendrager o.i.d.? Ford zegt dan wederom: 'geen trekhaak'. Het is gewoon niet getest/goedgekeurd, dan kunnen ze niet anders dan '0' invullen. En een gevolg is dan ook dan Ford de handen er van aftrekt, immers 'geen trekhaak' = 'geen trekhaak'. En een trekhaak t.b.v. een fietsendrager is nog steeds een trekhaak. Ford neemt hier gewoon een breed/veilig/algemeen standpunt in. Of dat technisch gezien terecht is, geen idee. Ik neig er naar dat het geen probleem zou moeten zijn mits je geen gekke dingen doet, maar dat kan ik niet onderbouwen met feiten. Is gewoon een gevoelskwestie. Vervolgstap voor jou zoals ik het zie: overwegen of je wel of geen trekhaak 'aandurft' en indien dat een 'ja' is gewoon de markt op bij de verschillende trekhakenboeren en kijken wat er te koop is. Ik sluit niet uit dat er velen zijn die het niet willen monteren omdat ze zich achter de uitspraken van Ford scharen. In het kader van verantwoordelijkheden kun je ze dat overigens ook niet kwalijk nemen denk ik, maar dat terzijde. En anders toch zelf monteren als dat een optie is. Elke vorm van garantie vanuit Ford kun je toch naar fluiten zoveel is wel duidelijk (helaas). Kies dan wel voor een afneembaar exemplaar als dat mogelijk is, een dikke ST-line met trekhaak is toch geen gezicht Even een hele andere zijweg: een fietsendrager die je op de achterklep monteert is geen optie? Heb er geen ervaring mee maar wellicht is dat in dit geval toch de beste weg gezien alle obstakels...
 8. Dat merk je toch vooral als de één op CC rijdt en de ander niet. Overigens is dat ook een beetje de kunst heb ik gemerkt, het mooiste is dat je met iemand oprijdt die ook de CC er op heeft. Dat merk je vaak snel genoeg. Snelheid even afstemmen en je stuift kilometers lang achter elkaar aan zonder in te hoeven grijpen.
 9. Leon Fiesta

  FordPass app: bruikbaar of niet?

  Sleutel ligt standaard een meter of 7 bij de voordeur vandaan, volgens mij is dat voor het eventueel kopiëren/scannen wel voldoende. Althans, dat is wat ik er van begrepen heb (problematiek speelt vooral wanneer je de sleutels bij de voordeur legt/hangt).
 10. De CC gebruiken zal zeker wel schelen in je brandstofverbruik, met name bij op snelwegen en buiten de bebouwde kom (uiteraard niet als het druk is). Heb van de week mijn eerste lange snelwegrit gemaakt met mijn MK8 en dan merk je het echt wel. Je snelheid is dan constanter, met je voet geef je ongemerkt toch meer of minder gas. Overigens zie je dan ook heel mooi het effect van 10 km/u harder of zachter . Ik zit met mijn MK8 (ST-line) nu gemiddeld op 7,3 L / 100 km oftewel 1:13,7. Niet echt indrukwekkend, maar het is toch grotendeels stadsverkeer wat ik rijd en slechts korte stukjes snelweg of 80 km/u. En daar moet ik zeggen dat het gemiddelde bij aflevering op 1:10 stond zo ongeveer, heb dat niet gereset toen.
 11. Leon Fiesta

  FordPass app: bruikbaar of niet?

  Tja dat is een klassiek probleem vandaag de dag. Met name bij VAG schijnt dit vrij makkelijk te gaan, maar ook bij andere merken is het te doen. Niet voor niets dat er tegenwoordig al een reclamespotje vanuit de overheid op tv is dat je je autosleutel niet vlak bij de voordeur moet opbergen. Maar goed, ik beschik gelukkig over een eigen garage dus de auto staat normaliter gewoon binnen. Wordt wel een dingetje als ze de garagedeur ook hacken, die gaat namelijk ook met een afstandsbediening open
 12. Leon Fiesta

  Schade autoruit

  Voor wat het waard is: dat spontane knappen van ruiten schijnt toch vaker voor te komen. Kon me er weinig bij voorstellen maar als je er op googelt dan kom je wel het één en ander tegen. En als die ruit vanwege de spanning knalt dan kan ik me voorstellen dat je dat wel hoort.
 13. Leon Fiesta

  Schade autoruit

  Naja ik ken dat terrein niet, maar inbrekers komen doorgaans niet via 'de voordeur'. Kunnen ze niet via een andere (achter)tuin ofzo gegaan zijn? Of weten de buren er soms meer van? En kan het niet zo zijn dat er iets tegenaan gevallen is of zo? Lijkt me namelijk sterk dat men probeert in te breken en dan de auto alsnog zo achterlaat. Tenzij ze betrapt zijn, maar dan zou je toch verwachten dat je de snelste vluchtweg kiest. Langs die camera dus...
 14. Leon Fiesta

  Schade autoruit

  Foto is niet te openen, maar een ruit sneuvelt niet vanzelf lijkt me. Staan die camerabeelden gericht op de auto of alleen op een inrit o.i.d.? In dat laatste geval, wie zegt dat men niet over een schutting is geklommen of zo? 'Niets zien' is wat anders dan 'zien dat er niets is'. Edit: oh en het kan best zijn dat Carrie Glas wel gelijk heeft, de MK8 is namelijk de 7e generatie van de Fiësta (aldus het onvolprezen wikipedia).
 15. Leon Fiesta

  FordPass app: bruikbaar of niet?

  Wedden van wel? Zonder gekheid, ik denk dat men dat ergens in 2018 heeft gewijzigd, mijn Fiesta is ook van (eind) 2018.
×