Jump to content
Fiestaclub.nl

Leon Fiesta

Active users
 • Content Count

  170
 • Joined

 • Last visited

About Leon Fiesta

 • Rank
  Fiesta Junior

Previous Fields

 • Voornaam
  Leon
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK8
 • Kleur
  Grijs

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Leon Fiesta

  Ford Fiesta ST-line MK8 Frozen White

  Welkom Danny. Ik zie het ook zo voor me, gewoon even de review van Bob uitgeprint en bij de dealer op het bureau gegooid. 'Doe me die maar'
 2. Poeh dat is lekker zeg. Natuurlijk wil de verzekering wel meewerken, zolang je all-risk verzekerd bent uiteraard. Maar reken er op dat je premie omhoog gaat (of beter: no-claim gaat er af), dus uiteindelijk betaal je 'm nog zelf. Kan zelfs zo zijn dat zelf de kosten aftikken overall voordeliger is.
 3. Leon Fiesta

  Ford Fiesta MK8 Shadow

  Klopt. Maar ik ben nogal een zacht ei met dat soort dingen 😜
 4. Leon Fiesta

  DAB+ logo en andere zaken

  Volgens mij verschilt dat sterk per zender. En het kan natuurlijk ook best zijn dat je radio bij sommige zenders automatisch overschakelt naar FM omdat DAB niet beschikbaar is op dat moment.
 5. Leon Fiesta

  4x Michelin Pilot sport 205/45 R17, zeker 7 mm profiel

  Met de winter zo langzaamaan in het vooruitzicht een laatste kans: 300 euro
 6. Leon Fiesta

  4x Michelin Pilot sport 205/45 R17, zeker 7 mm profiel

  Wat ik overal zie is dat die adviesprijzen exclusief montage zijn (rekenen ze ook zo 15 à 20 euro voor per band als je bij de grote bandenboeren kijkt). Maar als je heel Nederland door moet dan kan ik me voorstellen dat het minder interessant is inderdaad. Denk dat ik ze maar zelf op ga rijden, scheelt weer slijtage aan mijn 18" exemplaren (à 150 euro/s)
 7. Leon Fiesta

  4x Michelin Pilot sport 205/45 R17, zeker 7 mm profiel

  Inderdaad de pilot sport 4. Ik zie hiet staan DOT FULL 03EX 0318. Verder is het 88W, extra load. Naja en verder staan er nog heel veel codes en teksten meer op maar neem aan dat je hier mee uit de voeten kan 😊
 8. Leon Fiesta

  Ford Fiesta MK8 Shadow

  Zeker interessant. Ik zit er ook sterk aan te denken om de mijne te laten tunen maar de garantie houdt mij (op dit moment) nog tegen. Als die er éénmaal vanaf is dan is de kans zeer groot dat ik het ook laat doen, ik lees er veel goede verhalen over. Zeer goede resultaten terwijl de kosten te overzien zijn.
 9. Leon Fiesta

  Autoi staat straks bijna 4 weken stil

  Blijkbaar schakelt de AB zichzelf uit, juist om te voorkomen dat de batterij leeg raakt (neem ik aan). Mocht'ie niet reageren na die vier weken, dan dus even de auto een keer handmatig ontgrendelen bij het slot aan de bestuurderszijde, auto een keer starten en klaar. Volgens mij maak je je zorgen om een probleem dat geen probleem is
 10. Leon Fiesta

  Verlichting: Xenon/Led

  Ik haal wat dingen door elkaar inderdaad. LED mag je niet zomaar plaatsen ter vervanging van halogeen (al zou je anders verwachten gezien het vele aanbod...). Xenon kan in principe wel, maar dan zit je met een stukje ombouw. O.a. de ballasten die je weg moet werken en inderdaad de adapters.
 11. Ik heb het even getest, 1x of 2x drukken maakt niet uit. In beide gevallen is alleen de achterklep eenmalig te openen. Verschil is dus alleen het openspringen als je twee keer drukt.
 12. Leon Fiesta

  Verlichting: Xenon/Led

  Houd je er even rekening mee dat je (formeel) niet zomaar halogeen peertjes in kan wisselen voor LED of xenon? Je lichtbeeld wordt dan anders, met kans dat je ook niet door de APK komt. Als je gaat overstappen moet je dus je complete lichtunit wisselen.
 13. Ok, maar is dat ook niet het gevel wanneer je slechts éénmaal op die knop drukt? Zo heb ik het even in mijn hoofd, hij springt dan alleen niet open.
 14. Verschil van 2x15=30 kg dus die je even extra moet leveren op het moment dat je de klep weer sluit. Dat verklaart dan weer dat het niet meer 'even met één handje' te sluiten is. Schaefer geeft er zo te zien geen specs van, dus het is even gissen wat zij toepassen en welke variant beter werkt.
 15. Ik heb zo het idee dat een combinatie is van sterkere/zwaardere gasveren i.c.m. de springveren voor het eerste zetje. Heb het eens een beetje geprobeerd met de standaard gasveren die er nu dus op zitten, je moet de achterklep nog een heel eind met de hand begeleiden om 'm volledig open te krijgen. Als ik 'm zeg maar half open zet dan blijft'ie daar gewoon hangen. Dus even simpel gezegd: de standaard gasveren zijn dan te slap, de gasveren die bij de kit horen zijn dan te sterk. Althans, dat is het beeld dat ik er nu bij heb. Ben wel benieuwd naar jouw bevindingen overigens Edit: en verder snap ik die functie op de afstandsbediening trouwens ook niet. Als ik de auto gewoon ontgrendel kan ik met één handbeweging de kofferbak openen. Dat is met die kofferbakfunctie niet anders, dus dat voegt dan niets toe. Ok, je hoeft het knopje boven de kentekenplaat niet te 'zoeken' maar als dat al lastig is dan heb je wel meer problemen in je leven volgens mij 😂 Natuurlijk wordt dat anders wanneer je zo'n kit installeert, maar dan zou je toch ook verwachten dat Ford dat zelf ook aanbiedt als optie maar dat is dan weer niet het geval. 't Is een beetje van alles niks nu eigenlijk 😋
×