Jump to content
Fiestaclub.nl

Leon Fiesta

Active users
 • Content Count

  288
 • Joined

 • Last visited

About Leon Fiesta

 • Rank
  Fiesta Senior

Previous Fields

 • Voornaam
  Leon
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK8
 • Kleur
  Grijs

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Leon Fiesta

  Passen deze winterbanden?

  Dat verbaast me eerlijk gezegd, maar ik geloof je op je woord 😊 Wel even oppassen voor post uit Leeuwarden inderdaad 😅
 2. Leon Fiesta

  Passen deze winterbanden?

  Tja als het past dan past het Hoe gaat het met volledig insturen dan? Eventueel in combinatie met inveren? Meestal gaat het daar mis namelijk. Al kan het natuurlijk zijn dat je daarvoor nog steeds voldoende ruimte hebt (al acht ik die kans niet zo groot). En het verschil in de snelheidsmeter ga je sowieso hebben. Dat zijn nou eenmaal de wetten der natuur- en wiskunde die gewoon blijven gelden
 3. Leon Fiesta

  Turboyuppie stelt zich voor

  Nice, die heb ik ook overwogen. Uiteindelijk toch voor grijze exemplaren gekozen, dat blanke metaal is zo besmettelijk 😅 Ben trouwens ook wel benieuwd hoe mooi dat blijft na invloeden van strooizout.
 4. Leon Fiesta

  Handgrepen deactiveren

  Is dat niet bij praktisch elk auto-model zo? Brochure wordt 'universeel' geschreven en voor de verschillende landen slechts vertaald, niet op exacte inhoud gecheckt.
 5. Leon Fiesta

  Iconen verlichting

  Klopt, maar dat zie je wel bij meerdere merken. Mijn Ibiza had dat ook niet, die gaf alleen stadslicht en groot licht aan. Best raar als je er zo over nadenkt.
 6. Leon Fiesta

  Bandenspanning mk8 st line

  Naja Ford stelt zelf ook dat je de sensoren niet moet gebruiken voor de exacte druk, maar dan denk ik (nu helemaal): waarom geef je die waardes dan nog aan? Vanuit de EU gaat het, zoals ik het begrijp, om een combinatie van veiligheid en milieu. Veiligheid werkt dus tot op zekere hoogte, want bij een fors verschil (lees: lekkage) tussen meting X en meting Y krijg je een signaal. Prima. Maar aan het milieu-aspect gaan we dus voorbij, want als ik de sensoren zou volgen dan is de werkelijke druk dus veel te laag. Merkwaardig...
 7. Leon Fiesta

  Bandenspanning mk8 st line

  Ik zie het probleem niet zo Piet. Pomp er op, net iets boven de 2 bar volgens de meter. De sensoren geven nu 2,3 bar aan, dus het lijkt meer richting de waarheid te kruipen. Maar het blijft toch merkwaardig hoeveel verschil er zit tussen de verschillende metingen. Wat is controle van de bandenspanning nog waard als er al zo’n 0,5 bar verschil zit tussen meting A en meting B?
 8. Leon Fiesta

  Bandenspanning mk8 st line

  Het lijkt er op dat de sensoren een zekere afwijking hebben, ik heb dit weekend de bandenspanning aangepast bij een ander tankstation (garage). Hier hebben ze geen automaat maar gewoon zo'n slang die je waar een meter op zit en waarbij je handmatig de druk kan opvoeren of verlagen. Heb bij alle banden de druk iets verlaagd (wederom als richtlijn: voorwielen op 2,5, achter op 2,0). Met name de achterbanden zaten een stuk hoger (rond de 2,5). Volgens de app/sensoren is het nu voor 2,6 en achter 2,4. Mijn voorlopige conclusies van dit onderzoeksprojectje: 1. de luchtautomaat van de Tango is weinig betrouwbaar 2. de sensoren zijn weinig nauwkeurig. Moet ik wel bij zeggen dat de sensoren wel functioneren, want direct na het verlagen van de druk kreeg ik een melding op het dashboard en via de app dat er een probleem bij de bandenspanning was geconstateerd. De 'tijdelijke lekkage' werd dus wel opgemerkt. Even initialiseren en de rust was wedergekeerd. Bedenk me overigens net dat ik ook nog een hand(fiets)pomp heb staan die ook op autoventielen past, die kan ik er vanavond nog eens op zetten, kijken welke druk deze weergeeft.
 9. Leon Fiesta

  Iconen verlichting

  Nooit bewust op gelet, maar je hebt gelijk inderdaad 😂
 10. Leon Fiesta

  MK8 ST line metropolis white

  En als winterband is het aanbod zeer beperkt en stevig geprijsd. Ik had in dat geval denk ik de huidige set gehouden voor de winter. Zag trouwens deze week wel een 18" Rock Metalic Machined set voorbij komen op Marktplaats.
 11. Leon Fiesta

  Distributieriem

  Zo is het maar net. Gezamenlijk weten we eigenlijk best veel
 12. Leon Fiesta

  Distributieriem

  Da's inderdaad simpel maar je moet het maar net weten he
 13. Leon Fiesta

  Nieuwe achterlichten + zwarte details

  Eens met Martin. Spoiler is optisch een verlenging van je dak, dan is het m.i. logischer om 'm in dezelfde kleur te houden.
 14. Leon Fiesta

  Bandenspanning mk8 st line

  Was met koude banden, ben meteen na het monteren naar het tankstation gereden (zal hooguit een kilometer van mijn huis zijn). Viel me meteen al op dat de sensoren dit niet goed hadden maar volgens de app heeft dat even tijd nodig, bovendien schermen ze daar met de waarschuwing dat je het niet als bandenspanningsmeter mag gebruiken. Maar dit verschil is inderdaad wel erg groot (en neem aan dat een dag voldoende tijd is). Dan inderdaad maar even een ander tankstation proberen.
 15. Leon Fiesta

  Bandenspanning mk8 st line

  Iemand enig idee hoe nauwkeurig de sensoren zijn qua druk? Ik heb afgelopen zaterdag bij de pomp mijn winterbanden bijgevuld, voorwielen ingesteld op 2,4 bar, achterwielen op 2,0 bar. Het is in dit geval zo'n compressor('automaat') die je op de gewenste druk instelt, hij stopt dan vanzelf. Alle banden kregen er lucht bij dus ging er van uit dat de druk te laag was. Als ik de sensoren uitlees op het dashboard of in de app dan zou er echter zo'n 2,8 bar in zitten overal...
×