Jump to content
Fiestaclub.nl

Willem-010

Active users
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

About Willem-010

 • Rank
  What's a Fiesta ?
 • Birthday August 16

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Rotterdam

Previous Fields

 • Voornaam
  Willem
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK6
 • Kleur
  Blauw

Recent Profile Visitors

63 profile views
 1. Willem-010

  MK5 Schokkerig rijgedrag

  Klinkt inderdaad als een probleem met de bobine. Voor een paar tientjes heb je dat opgelost en is best goed zelf te doen.
 2. Willem-010

  2 din inbouwen

  Het is een iets ander kabeltje dan wat ik had. Bij mij geen wit draadje, en zwart idd gewoon net als de rest vast op de plug. Zou het witte draadje niet een extra speaker aansluiting kunnen zijn voor een (verouderde) navigatie of mobiele tel installatie? Links voor =bestuurders kant? Is maar een ingeving hoor, dan zou er een filtertje achter moeten zitten ergens? Maar ik ga mee met de rest, zwart op massa en die witte ff afplakken en zien of alles werkt. Let trouwens bij installatie op de je niet het (wat korte ) antenne kabeltje uit je radio los trekt wanneer je alles inbouwt...
 3. Heb je de oorzaak inmiddels weten te achterhalen? Ik herken (een deel van) het probleem; ook mijn mk6 heeft bij koude motor moeite om terug in de 1 te gaan, en lijkt soms (net) geen tanden te poetsen tussen 1 en 2. Na een paar km rijden loopt ie wel goed en schakelt ie perfect.
 4. Willem-010

  Mk6 3drs audio achterin.

  Zo merkte ik dat ze er bij mij niet inzitten. Of de bedrading ligt los. Dat kan natuurlijk ook. Ik heb er zelf een 2din ingezet, en daar komt best een mooi geluid uit. Maar toch bedankt voor de tip. Ik zal eens zoeken naar een mooi setje voor achterin.
 5. Op dit moment heb ik alleen speakers voor in de deuren, en het geluid is verrassend goed, maar omdat ik best lang ben zit ik net te hoog om optimaal geluid te hebben. In mijn vorige autotjes lagen er meestal wel speakers in de hoedenplank en dan heb je dat probleem niet zo. Het lijkt alsof er in de zijpanelen achterin ook speakers kunnen, (is dat zo?) maar ook deze zitten best laag. Mijn vraag : wat iis het beste om te doen? Kunnen er speakers standaard achterin, en heb ik dan op mijn zithoogte wél vol geluid? Of kan ik toch beter wat in de hoedenplank leggen?
 6. Willem-010

  2 din inbouwen

  Same here.. probeerde een link te plakken, gelijk heel mijn tekst kwijt.. Ik heb net een 2din in mijn mk6 ingebouwd. Was best een klus. Je hebt een verloop kabel nodig (ford naar standaard iso voor de meeste radiotjes, te krijgen bij o.a. conrad) en eventueel een vervangend paneel met 2 din uitsparing als je niet wil zagen enzo in je paneel. Koste me een uur of 3, maar het resultaat is wel mooi.
 7. Willem-010

  Ook maar even voorstellen

  Dank u, dank u, en dank u. Dan nog even een newbie vraagje: in welk topic mag ik even ranten over 'even een andere radio inbouwen?' 3 uur bezig, zit het ding er eindelijk in, heb ik schijnbaar bij het inbouwen de antenne weer losgetrokken.. mag het allemaal nog eens overnieuw..aaaargh.. (zo, die moest ik even kwijt. Haha)
 8. Willem-010

  Ook maar even voorstellen

  Volgens mij is beide goed? Op wikipedia (engelse pages) noemen ze hét de 5th generation die vaak mk vi genoemd wordt ivm de facelift van de 4.. (om het duidelijker te maken. Haha) Maar daar vind ik dan weer een nieuw 'conflict'.. (want ivm onderdelen etc is het wel handig om de juiste specs te weten.) Op mn luchtfilterdoosding staat duratec, op het blok zelf zetec-se .. volgens wiki zou dat geen zetec-se 1.25 16v kunnen zijn .. Schiet mij maar lek.. Ik zal er vast in een ander draadje eens op terugkomen. Nu eerst koffie
 9. Willem-010

  Ook maar even voorstellen

  Thanks!
 10. Willem-010

  Ook maar even voorstellen

  Haha, zoiets zag ik ook op een Engelstalig forum. Dus gewoon mazzel dat de bobine past en werkt. Lol. Ik ga mn profiel weer terug zetten op mk6.
 11. Willem-010

  Ook maar even voorstellen

  En misschien wel leuk om even erbij te vertellen... De fiesta (overigens een 1.25 16v 70pk) kwam als tijdelijke noodoplossing eind vorig jaar, maar ondanks een lange lijst met "dat is vast niet goed' inmiddels helemaal verliefd geworden op het ding. Ik ga em ook wel proberen op te knappen. Verholpen zijn onstekings issues, verse bobine kabels en bougies, todo.. rem die soms hard is, soms (niet perse bij hoge toeren) een tik tussen de 1e en 2e versnelling, en nu net valt mn snelheidsmeter een paar seconden weg... Eerst maar es diag software regelen nu.
 12. Willem-010

  Ook maar even voorstellen

  Thanks! Toch een 5 dus. Haha. Weer wat geleerd. (Met recht een fiesta newbie. )
 13. Willem-010

  Ook maar even voorstellen

  Hi! Ik ben WIllem uit Rotterdam, en snds kort bezitter van een fiesta celebration uit 03. Ik kwam al googlend hier terecht en al een hoop zitten lezen. (Zo even snel al een hoop geleerd ook.. Haha.. zo is het eerste euvel al verholpen dankzij de kennis van dit forum. Waarvoor dank. ) Overigens ben ik er nog niet uit of het nu een mk5 of 6 is.. volgens winparts een mk5 .. maar hier noemen jullie het een 6 geloof ik?
×