Jump to content
Fiestaclub.nl

Franciscus

Active users
 • Content Count

  452
 • Joined

 • Last visited

About Franciscus

Profile Information

 • Gender
  Male

Previous Fields

 • Voornaam
  Bob
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK8
 • Kleur
  Wit

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Franciscus

  Ford Fiesta

  Welkom Ayhan!
 2. Franciscus

  Even voorstellen

  Welkom Raymond!
 3. Franciscus

  Fiesta ST line

  Welkom Johan! Veel plezier met je mooie ST-Line!
 4. Franciscus

  Problemen

  @MFiesta Ik heb wel al 1x zelf een update kunnen doen, die ook gelukt is. Auto is van januari 2019.
 5. Franciscus

  even voorstellen

  Welkom Tim! Veel plezier met je nieuwe aanwinst!
 6. Franciscus

  Problemen

  @Ritchie72 Ja, ik krijg dezelfde melding. Waarschijnlijk werkt de website over enkele uren of dagen weer.
 7. Franciscus

  Handgrepen deactiveren

  Je kunt het ook zien aan de richtingaanwijzers. Volgens het boekje knipperen deze drie keer kort om te bevestigen dat de auto dubbel vergrendeld is. Ik heb hiervoor in België gewerkt. Met een collega heb ik toen uitgebreid gekeken waar de verschillen zitten. Hij had toen een Focus ST met alarm en dubbele vergrendeling. Bij het dubbel vergrendelen hoor je de sloten een ander geluid maken dan bij enkel vergrendelen.
 8. Franciscus

  Handgrepen deactiveren

  De handleiding is minder nauwkeurig dan gewenst, zowel voor mijn vorige MK6.5 alsook voor de MK8. Ik ben namelijk iemand die dat doorleest en de functies zelf uitprobeert. Bij functies zoals de dubbele portiervergrendeling staat er niet bij dat dit niet standaard is of niet in alle landen leverbaar is en daardoor verwacht de klant dat 'ie die functie ook heeft, wat dus niet zo is.
 9. Franciscus

  Handgrepen deactiveren

  @richard b Dat lijkt me sterk. Bij mijn MK8 is het niet actief. Kun je dat nog eens testen op jouw MK8?
 10. Franciscus

  Handgrepen deactiveren

  @RuudTilburg Nee, dit is niet actief bij Nederlandse Fiesta's. Dit is alleen actief als je affabriek alarm hebt met dubbele vergrendeling. Dat laatste gaat het 'm om; dat is de functie die je zoekt. Helaas is dit alarmsysteem niet leverbaar op de Nederlandse markt, omdat het niet voldoet aan de beveiligingseisen van Kiwa. In Duitsland en België bijv. kun je dat wel krijgen. Omdat ik twee dashcams in de auto heb gemonteerd, die ook filmen als de auto geparkeerd staat, wilde ik ook een alarmsysteem. Het alarm heb ik achteraf moeten laten inbouwen, waarbij je een Kiwa keuringscertificaat ontvangt. Wat ik begrepen heb is dat de beveiliging daarvan beter is dan het standaard Ford alarm dat via de originele Ford sleutel gaat, omdat ik een extra handzender heb om het alarm uit te schakelen. Dus als dieven het Ford sleutelsignaal kopiëren, kunnen ze het alarm niet uitschakelen. Maar om je vraag dus te beantwoorden: nee, Fiesta's besteld via de Nederlandse importeur hebben geen dubbele vergrendeling.
 11. Franciscus

  De kogel is door de siësta kerk!

  @bickel, @Pieterke Die 100 km/h geeft ook de mogelijkheid om 1 op 22 km te rijden met onze benzine Fiesta's 😁
 12. Franciscus

  Fiesta 2011 LPG

  Welkom Peter! Wat is de kilometerstand van de Fiesta?
 13. Franciscus

  Subsidie verhoging e-auto's

  Ik verwacht dat veel mensen zich er niet aan gaan houden en dat er (nog) meer agressie/frustratie tussen weggebruikers ontstaat, vooral tussen mensen die wel 100 en niet 100 km/h rijden.
 14. Franciscus

  Bedrijfsautootje

  Welkom Erwin! Een Fiesta met al wat ervaring. De lichte vracht is in Nederland nooit geleverd geweest i.v.m. fiscale regels, maar in België wel inderdaad.
 15. Franciscus

  Distributieriem

  Een oud collega heeft een 1.0 EcoBoost kapotgereden (te heet geworden) nadat door steenslag alle koelvloeistof weg was gelekt. In ieder geval de MK7.5 schijnt geen sensor laag niveau koelvloeistof te hebben. Voor de MK8 weet ik het niet. Gisteren koelvloeistofniveau gecheckt bij de mijne. Afgelopen zomer stond 'ie nog op max bij koude motor. Gisteren stond 'ie nog maar op 50% (dus halverwege min en max) bij koude motor en 5°C buitentemperatuur...
×