Jump to content
Fiestaclub.nl

Marxje

Fiestaclub +
 • Content Count

  68
 • Joined

 • Last visited

About Marxje

 • Rank
  Fiesta Wannabee

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Noord Holland
 • Interests
  Fotografie, auto's, auto's en o ja, auto's.....

Previous Fields

 • Voornaam
  Marc
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK6.5
 • Kleur
  Groen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Marxje

  Mk6.5 Kermit

  Het is alweer even geleden, ik was druk met het werk, druk met de winter te overleven en nu, nu is de lente begonnen. Een tijd terug had ik al gesproken over een ST spoiler en deze kwam vorige week terug van de spuitert. Vandaag was het opbouw dag. Laat ik eerlijk zijn, ik vind het een fraaie upgrade: Nu op naar een setje grotere wielen, het wordt wel wat, zo langzamerhand.
 2. Marxje

  St150 spoiler op niet ST fiesta

  goeie tip Roy, gaan we ook eens bekijken inderdaad, ben een beetje huiverig om gaten extra te gaan boren, zelfs al kan ik ze tectyleren en kitten tegen roest.
 3. Marxje

  Gasveren motorkap mk7 (.5)

  hmm, ze zijn er zeker niet voor de mk6,5 he?
 4. Marxje

  sponsje bij luchtfilter

  pfoe, daar moet ik over nadenken, wellicht toestemming aan mijn lieftallige echtgenote vragen en zo mogelijk bij ford op afbetaling Meteen vrijdag bestellen bij mijn lokale ford garage, dank.
 5. Marxje

  speakers fiesta mk6

  Tweeters passen wel, beetje dremelen, passen ze in het kapje waar ook je spiegelbediening inzit. Daar zit aan de bijrijderskant alleen een stukje schuim in, bij de bestuurderskant de spiegel afstelling, even opmeten, past allemaal wel. Klinkt beter dan de 3 weg lager geplaatst in de auto.
 6. Marxje

  sponsje bij luchtfilter

  moet ik ook nog hebben overigens, wat kostte het?
 7. Marxje

  speakers fiesta mk6

  Toevallig onlangs de mijne vervangen voor een setje gladen, 5x7 ovaal is het beste te doen. Zit er ook zo in ook overigens. Vergeet je tweeters niet, dat maakt ook een wereld van verschil
 8. Marxje

  Fiesta In The Park

  die wordt uitgesteld vermoed ik, de brexit dan he
 9. Marxje

  Fiesta st150

  Welkom, aan beiden. Een ibiza is ook een leuke kar, alleen zoegt deze waarschijnlijk voor wat meer plezier (tot het tanken dan, als je slim bent, laat je dat dan weer aan je vader over, haha.
 10. Marxje

  Voorsteltopic

  lekker onderhoudsvriendelijk, ziet ee nog netjes uit, ga je veel plezier van beleven
 11. Marxje

  BOTS12

  Ben er voorheen een paar keer geweest, wat direct opviel toen, was dat je zelf je eten mee moet nemen, het is op een landgoed, en je kunt er bij een paar standjes wel een sticker, ventieldopje of shampookunt kopen, maar eten was er weinig en er stonden lange rijen voor. Als het weer meezit, zeker aan te raden. Leuk als club erop rijden, je staat ook bij elkaar op een veldje.
 12. Terug uit Afrika, afgezien van een temperatuurschok, alles prima. We zijn druk aan het werk achter de schermen. Ik heb inmiddels een ST150 spoiler gevonden, welke deze week naar de spuiter gaat. Deze zit vast met boutjes zie ik. Je raadt het al, mijn non st achterklep heeft geen gaatjes. ben wat huiverig om gaten te boren, het moet in een keer goed. Heeft iemand een mal, of een plaatje waar duidelijk zichtbaar is waar en hoe deze gaten zitten toevallig? betreft een mk6(,5) overigens. dank!
 13. Marxje

  Mk6.5 Kermit

  Ha, dank Evil Bert, stoelverwarming komt er ook nog wel, komt goed. Moest eerst de airco even repareren. En ja, waarschijnlijk ben je handiger dan ik Allesklusser 👍, ik kreeg het niet voor elkaar. Uiteindelijk hele front eraf gehaald en toen kon ik er zo bij. Inmiddels gemonteerd, getest en afgevuld, dus de airco werkt weer ook makkelijk met wat vochtiger weer, ik heb enorm hijgende kinderen.... Vandaag weer een stukje verder gegaan. Het weer is mooi, ahum. En ik had afgelopen week een mooi pioneer dubbeldin systeem op de kop getikt voor weinig. Deze dacht ik even in te bouwen, maar ook dat viel tegen, de ruimte achter de radio is net niet diep genoeg voor een forse dubbeldin en een kluwen kabels. De ijzerzaag erbij en wat randjes achter de radio weggezaagd. Daarna paste hij prima. ik zie op de foto dat ik het frontje nog even moet aandrukken. Toen de boel toch open lag heb ik meteen de kachelpaneel lampjes vervangen, daar kon ik nu mooi bij. Deze werken ook weer. De volgende upgrades zijn onderweg, ik heb namelijk een ST spoiler gekocht, deze komt volgende week binnen als het goed is. Dan kan ik deze zelf schuren en in de primer zetten. Het spuiten laat ik doen, want ik heb een kennis die spuiter is. Scheelt weer een beetje. Monteren wordt wat lastiger, maar ook dat moet lukken gok ik. Daarna ontkom ik er niet meer aan, en wordt het een setje ST leren stoelen en bank. Dan heb ik weer wat te freubelen met de stoelverwarming. Jammer dat ze alleen in engeland te vinden zijn. Aan de andere kant, is wel een leuk ritje. Mogeijk even wachten tot mei, dan wil ik er toch heen voor Fiesta in the park. Als laatste, nog steeds langzaam op zoek naar een paar mooie 17 inch velgen. Ik zie regelmatig wat langsschuiven, maar dan vind ik ze te duur voor mij. Of het is het net niet. naast wit, heb ik mijn blikveld verbeeed naar zwart en gunmetal, die kwam ik vorige week op de nieuwjaarsmeeting tegen onder de auto van @Evil Bert - MK7, vond ik ook wel erg fraai.
 14. Marxje

  Mk6.5 Kermit

  De oplettende lezer had al gelezen dat ik de airco condensator wilde vervangen, met advies vsn @allesklusser moest het lukken. De auto op de brug in de doe het zelf garage, maar ai, wat een karwei, ik krijg de condensator er niet uit van de onderkant. Daarom rigoreus, de voorkant eraf. Hii staat er zo wat sneu bij, maar voor de dag voorbij is, zit hij weer in elkaar, dan is het alleen de airco afvullen hebben we weer lekker frisse airco in de auto.
 15. Marxje

  Mk6.5 Kermit

  Klink gek, maar ja. Ik had hiervoor al drieweg speakers, maar het klonk allemaal wat dof, en niet zo helder als ik zou willen. Qua plaatsing van de tweeters had ik de keuze om ze onder een hoek van 90 graden te zetten, dus richting de andere deur, of naar achteren, nadat ik ze eerst met wat ducktape vast had zitten om ze te passen en te luisteren, was dit de beste plek voor mijn gevoel, uhm, gehoor. Ook mijn broer, een redelijke audiofiel, heeft zitten keuren en samen tot de conclusiengekomen dat naar achteren toch wel de juiste weg is. Met name omdat je op die manier ook wat ruis van de wind op hogere snelheden wegneemt met muziek. Het mooist zou inderdaad schuin naar je toe zijn, maar de kapjes zijn daar niet voor gemaakt, ook gezien de electrische spiegelbediening die hier zat, was het redelijk krap. in dat geval had ik moeten kiezen voor hele kleine tweeters, nu heb ik de grootste maat genomen die erin past, en vooral bij rock, en ook jaren 80, merk ik de toevoeging. Of moeten kiezen voor opbouw tweeters, maar dat is ne wat kwetsbaarder en ik vind het persoonlijk minder mooi. Heb het wel gepast, maar vond het erg lomp overkomen. Helemaal met de deur open is het een kwestie van tijd tot ik er een aftrek per ongeluk. Bij een recent nummer of een jaren 90 top 500 merk je dat de tweeters niet zo gek veel toevoegen, daarom ligt er een plat bassboxje in de kofferbak. Beschaad, met slechts 9cm hoogte kan ik de boodschappen er gewoon opzetten en kan ik toch de kofferbak blijven gebruiken. Omdat ik ook de deuren meteen gedempt heb, merk je helemaal dat de muziek langer zuiver blijft. Nu ben ik niet zo van de knetterharde muziek in de auto. Ik geniet soms juist ook wel eens van de rust en stilte jn de auto onderweg. Ook daar helpt het dempen tegen, het is iets stiller in de auto nu. Daarentegen zet een goed nummer op en ik geef automatisch meer gas... Voor het gehele plaatje zou ik eigenlijk ook de vloer en het dak moeten dempen, maar dat gaat me te ver hoor. Vind het wel goed zo. De vloer komt nog wellicht nog eens, omdat ik vloerverwarming wil hebben en dan ben ik toch met een kabelboom bezig, dan kan ik meteen ontdreuningsplaten plakken onder de isolatie. Geduld, en een dremel, met name die laatste, zorgt voor een knap resultaat
×