Jump to content
Fiestaclub.nl

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Sinds kort eigenaar van een nieuwe mk8 vignale. Vraag mij af of het mogelijk is om als je bv Apple CarPlay gebruikt Flitsmeister of Waze navigatie. Om dat als nog boven in je scherm de temp en tijd kunt laten tonen.. als je de Navi van sync gebruikt is dit wel zichtbaar..
 3. Goedemiddag, Ik heb vorige week Bilstein B14 geinstalleerd op mijn mk7 ST. Ik had voor de zekerheid ook de veerrubbers gekocht voor achter (tussen veer en chassis). Zoals de meeste wel weten zijn die van belachelijk poreus materiaal. Bleek dat die niet nodig zijn bij een B14 set. Dus heb ik een nieuwe Mountune polyutheraan set in de aanbieding: https://www.mountunestore.com/collections/mk7-fiesta-st/products/rear-spring-isolator-bush Naar mijn weten passen die op alle mk7 fiesta's. Mijn vorige auto (mk7 Metal) had precies dezelfde standaard, slechte, rubbers erop zitten. Kosten bij mountune ongeveer 75 euro incl verzending. Ik bied ze aan voor 50 euro ex. evt. verzending.
 4. Steelmaster

  Goedendag, ik ben...

  Mocht je ooit een keer tijd hebben wil ik wel eens luisteren bij jou Misschien kun je dan helpen om er bij mij ook wat meer uit te krijgen Gr Mark
 5. MartinST-line

  Led mistlampen monteren Fiesta mk8

  Bedankt voor de tip!
 6. MartinST-line

  Fiesta MK8 1.0 ST line

  @Franciscus: ik wilde de auto zo compleet mogelijk samenstellen, maar een panoramadak en adaptieve cruisecontrol hoefde voor mij echt niet. Ik ben ook erg benieuwd naar de werking van de LED koplampen. De kleur was nog wel een issue, want ik ging eerst voor frozen white. Maar toen ik op de site van Ford de Fiesta aan het samenstellen was zag ik de kleur metropolis white voorbij komen. Bij de dealer aangekomen hadden ze geen Fiesta in die nieuwe kleur, wel een Focus station. In eerste instantie viel mij de kleur tegen in het echt, maar hoe langer ik keek hoe meer ik toch deze kleur kon waarderen. Om het extra sportief te maken heb ik ook gekozen voor zwarte spiegels en zwart dak. Leuk verslag heb je er van gemaakt op autoweek. Erg prettig om te lezen.
 7. STJunkY

  Goedendag, ik ben...

  Ik gebruik (zoals hierboven genoemd) een tweetal programma's, Bass Box Pro 6 voor calculaties van mijn behuizing, en WinISD (werkt prettiger) voor afstellen (op papier) van de speaker. Bij beide gaat het er vooral om dat je secuur te werk gaat en de Thiele/Small parameters goed invoert (de karakteristieken van je luidspreker, staan altijd achterop de speaker en/of in een meegeleverd boekje), Aan de hand daarvan (en je eigen wensen/eisen, zoals gepoort of niet gepoort (van invloed op de afmetingen van de kast en het bereik van je subwoofer), model type etc. kan je dan een voor jou mooi formaat kast ontwerpen in BBP6. Als je een speaker met behuizing gekocht hebt dan vul je gewoon direct in WinISD die behuizing karakteristieken in zoals formaat, liters inhoud, dempingsmateriaal, gepoort of niet, lengte van je poort, etc. Vervolgens kan je dan in WinISD heel makkelijk (nadat je weer je Thiele/Small en je kast dimensies/eigenschappen ingevoerd hebt) je ideale cut-off bekijken (door gewoon te kijken waar de speaker van nature al begint of te buigen of juist overdreven luid is zoals je in mijn grafiek (de rode) ook kan zien is mijn speaker bij 35Hz van nature overdreven aanwezig, waardoor hij "bonkerig" word. Dan kan je dus wat gaan spelen met evt. filters tot je op papier een mooie stabiele lijn krijgt. (en als de paramaters goed ingevoerd zijn is dat erg accuraat). Vervolgens test je dit (je kan dit doen met een microfoon, je kan vanuit WinISD op elke gewenste frequentie een testtoon uitsturen en opmeten hoe hard hij uitgestuurd wordt, ik doe het voor mezelf op gehoor) en vervolgens kan je dat naar eigen wens nog iets aanpassen (toch iets minder laag, dan zat je sub-bass filters iets lager, wil je hem iets langer laten meehelpen richting mid? dan zet je je cutoff óf later, óf langer, zodat hij langzamer afbouwt Uiteindelijk zijn die programma's hele goede hulpmiddelen om je driver keurig in te stellen, alleen hoe dat voor jou het beste is is per mens verschillend, de een houdt van (overdreven) veel bas, de ander wil alles (te) helder, de derde alles (te) bescheiden...... WinISD en BBP zijn daarin goede hulpmiddelen om je speaker zo optimaal mogelijk te laten functioneren, en de fijnafstelling moet je vervolgens overlaten aan je beste hulpmiddel tot je beschikking, en dat is je eigen gehoor.
 8. Franciscus

  Led mistlampen monteren Fiesta mk8

  Altijd opletten met kunststof kapjes die niet gemaakt zijn om iedere week te demonteren... Zo ook met het eraf trekken van de kappen rond de mistlampen (ST-Line en ST), want die "vakjes" waar de pinnetjes in klikken gaan snel kapot. Bij mij is er ook ééntje kapot gegaan, maar dat zie je niet als je de kap netjes terugmonteert.
 9. Franciscus

  Goedendag, ik ben...

  Welkom STJunkY! Gave ST heb je!
 10. Franciscus

  Fiesta MK8 1.0 ST line

  Je hebt een smaakvolle Fiesta samengesteld! De LED-koplampen zijn erg cool en heb ik pas 1x bij een andere ST-Line gezien. Metropolis White is een nieuwe kleur, die ook op de Focus Active geleverd wordt zag ik. De LED-mistlampen van CEUK zijn "plug-and-play", dus je verwisselt alleen de peertjes. That's all. Die heb ik sinds januari van dit jaar en bevallen uitstekend. Overigens schijnen mistlampen vooral in de breedte en niet zo ver naar voren. Voor de liefhebbers hier op het forum, mijn verdere ervaringen kun je lezen in mijn AutoWeek review: https://www.autoweek.nl/reviews/artikel/ford-fiesta-1-0-ecoboost-100pk-st-line-2019/
 11. Franciscus

  Voorstellen Fiesta MK8 1.0 aut Titanium

  @MFiesta Ook ik heb een dashcam (voor en achter), met externe batterij om opnames te maken in parkeermodus. Voor zover ik heb uitgevonden leveren alle zekeringen permanent stroom en bepaalt de slimme Ford software hoe lang deze actief blijven. Voorbeeld: elektrische raam en spiegel zit samen op één zekering, maar wel per kant (dus links en rechts gescheiden). Raam blijft tot openen deur actief, spiegelglasverstelling altijd. Dus via de zekeringskast achter het dashboardkastje is mij niet gelukt de dashcam in te pluggen zodat 'ie alleen stroom krijgt als de motor draait. De 12V-aansluiting is een ander verhaal en levert tot maximaal 75 minuten na het uitzetten van de motor stroom. De slimme Ford software bepaalt soms om deze al eerder uit te schakelen om de voertuigaccu niet te leeg te laten raken. Ik heb het hele dashcamsysteem sinds januari 2019 ingebouwd en tot op heden geen problemen mee.
 12. Franciscus

  Even voorstellen

  Welkom Rico!
 13. Franciscus

  Voorstellen

  Welkom Pieter!
 14. Franciscus

  Voorstellen

  Welkom Pieter!
 15. Franciscus

  even voorstellen

  Welkom Emile!
 16. Franciscus

  Nieuwe Ford Fiesta mk6

  Welkom Bauke!
 17. Franciscus

  Voorstellen

  Welkom op het forum!
 18. Franciscus

  Even voorstellen

  Welkom Vincent!
 19. Franciscus

  Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium

  Welkom Richard!
 20. Patman

  de rechter koplamp unit verwijderen mk8

  Je krijgt de lamp er zo lastig uit, hoe voorzichtig je ook doet. Geef je iets kracht schiet ie ineens los en breekt het lipje af. Ködtsysteem dus, ik zie mijn vrouw dit niet doen onderweg...
 21. MFiesta

  Fiesta MK8 gasveren motorkap

  Ze werken. Klopt, excl. eventuele verzending.
 22. Steelmaster

  Goedendag, ik ben...

  Doe je dat met een mic of op gehoor? Want met die Audison kan je wel vanalles instellen maar heel mooi strak krijg ik mijn subwoofer niet
 23. Pieterke

  Fiesta MK8 gasveren motorkap

  Mfiesta, vraag: werken ze dan niet of onvoldoende ? 🤔 nieuw en dan voor E40,-/twee?
 24. MartinST-line

  Led mistlampen monteren Fiesta mk8

  Bedankt voor de reacties. Goed om te weten dat je geen storingen krijgt. Ik heb inderdaad al een youtube filmpje gezien van CEUK hoe je de lampen moet monteren. Zo te zien stelt het niet veel voor. Ik ga ze binnenkort bestellen.
 25. MartinST-line

  Fiesta MK8 1.0 ST line

  @Leon Fiesta: ik ben ook geen voorstander van allseasons, maar de allseasons zijn de afgelopen jaren wel stukken beter dan 10 jaar geleden. Omdat je mij toch op een idee hebt gebracht heb ik de verkoper via mail voorgesteld of ik bij aflevering niet de Michelin pilot sport 4 kan krijgen met (misschien) een geringe bijbetaling. Even afwachten op een reactie. @pwaltman: bedankt!
 26. Pieterke

  Tank klep gaat niet op slot?

  Net getest, het witte tanktrechtertje kun je gewoon in de tank vul opening stoppen met de wagen op slot, je voelt wat weerstand van/bij het indrukken. 🤔 De achterklep was niet op slot, omdat ik het trechterje uit de kattenbak haalde, de portieren dus wel op slot 🤓. Dus het is een kosten afweging van Ford/VAG, omdat zand/suikerstroooooiers, nee die kans is zo klein? maar dan heb je kostenneutraal gewoon pech meneer/mevrouw 😊? Zo'n vaart zal het al rijdend niet lopen 🙄!
 1. Load more activity
×