Jump to content
Fiestaclub.nl

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. FiKa

  Xenon

  Zul je tot september 2020 moeten wachten, want dan zal hij voor het eerst gekeurd worden.
 3. zgn navigatie scherm plus radio unit, was bedoeld als project om in te bouwen in mijn st mk7. maar ga over enkele maanden de nieuwe st kopen , deze complete set mag weg voor 380 euro. kan geen foto's meer plaatsen dus hierbij de linkjes. https://imgur.com/kJVStu1 https://imgur.com/C3rlgl2 https://imgur.com/bjJCqs1 https://imgur.com/aLpWh96 https://imgur.com/lGYKyhR
 4. Today
 5. jan1965

  Nieuwe Fiesta mk7.5 eigenaar

  Nou theo het is duidelijk succes en vele goede kilometers
 6. Zoals je zelf al aangeeft hebben die een interne terminatieweerstand. Soms nemen ze het zelfs niet zo nauw met de industriestandaard van 120 ohm en kom je zelf 1k tegen. Zelf kan je uit ervaging vertellen dat een 120k voor een hoop gedoe zorgt (verkeerde gepakt uit de lade ).
 7. Robje007

  Sport einddemper Ford Fiesta MK7.5

  Bedankt voor de reactie's. Dan houd het voor mij sowieso op. Gewoon een mooie ST kopen dus over een paar jaar.
 8. knoopa

  Sport einddemper Ford Fiesta MK7.5

  In de beschrijving hebben ze het alleen over de 1.2, 1.4 en 1.6. Dat is de MK7, de MK7.5 heeft de 1.0 motoren, de ophangpunten zullen waarschijnlijk wel hetzelfde zijn maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Let er wel op dat de standaard uitlaat uit één stuk bestaat dus je zult de einddemper eraf moeten zagen/slijpen, het heeft dus wel iets meer voet in de aarde dan gewoon verwisselen.
 9. Pieterke

  Hoi

  Nog welkom, hoi Fokke 😏! 😄
 10. Pieterke

  Morello paarse 1.6tdci met spiegelproblemen

  Welkom Asserty.
 11. Pieterke

  Even voorstellen...

  Welkom Robin. 🤔 eerst goed sparen Robin, en over twee jaar dan is misschien al de mk9 uit of effe nog wachten erop! 😊😚 . Veel plezier ermee.
 12. DJ85

  Xenon

  Aah oke, je hoeft dus niks aan te passen? Ja ik heb ook automatische verlichting dus fijn om te weten dat het geen problemen geeft. Ik ben trouwens ook benieuwd naar jou APK of ze daar wat van zeggen.
 13. FiKa

  Airco werkt “matig”

  Als je condensor een maand geleden is vernieuwd, dan hebben ze toch ook wel gecontroleerd of je airco het doet? Misschien een garantie gevalletje
 14. FiKa

  Xenon

  ja ik heb ze zelf ingebouwd, zo moeilijk is het niet, ze zijn van het merk Pilot/ pro line en zitten er nu 2,5 jaar en 60.000km erin. Mijn verlichting staat altijd op automatisch, dus dat gaat ook goed. Ik heb toen ongeveer €180 voor betaald. zie ook: https://www.gm-tuningparts.nl/product/xenon-kit-h7-6000k-pilot-pro-line-canbus/
 15. allesklusser

  Even voorstellen...

  Welkom meester Robin.
 16. Nou Flacito, ik ben geen automonteur wat ik als kind wel wilde eigenlijk, maar kwam terecht in de electronica en vervolgens in de automatisering. Had veel te maken met datacommunicatie en hardware van storagesubsystemen waar ik veel firm en software updates op gedaan heb al dan niet gedurende uren waarbij de meeste mensen op een oor lagen. Lig er nog wel eens wakker van hahahaha. En sinds ik ooit de vraag las op het forum of het mogelijk is om met een notebook wat aan een auto te doen heb ik ooit het topic hierover opgezet waarbij FORScan eigenlijk het fijnste programma bleek te zijn. Ik had het zelfs aan de gang gekregen op mijn notebook, ik gebruik al jaren geen Windows, met Kubuntu Linux / Wine. Er zijn dus veel raakvlakken met de automatisering en autotechniek sinds OBD ingevoerd werd. De commando opzet van OBD is direct afgeleid van de Hayes belmodems uit voorgaande jaren. Typische commando's zoals ATZ herkende ik direct weer. Zodoende.
 17. Aha, helemaal duidelijk nu. Heb dat eigenlijk nooit gezien of gemerkt bij het aansluiten van de ELM op mijn auto. Weet inmiddels wel dat de Chinese versies van de ELM "te goed terminated" zijn. We ontdekte dat via een Fiat forum. Er moest iets geconfigureerd worden in een Punto en de software zei dat er een verbinding opgezet werd. Zag ATZ commando's voorbij komen, test oké. Via de CANBUS echter fout, niet aan de gang te krijgen. Wat blijkt, op de ELM is een afsluitweerstand gemonteerd. De interface heeft ook afsluitweerstanden en in dit geval is dat een weerstand te veel. De afsluitweerstand, een minuscuul SMD weerstandje, uit de ELM verwijderd en gaan als een banaan. Achteraf, en dat is dan weer vreemd, geen fout U1900 gezien bij het vele aan en afkoppelen.
 18. Happy85

  Koelwater lek vraagje

  Tja voor die prijzen maakt het de extra moeite ook niet meer uit, armpje wisselen is een stuk makkelijker dan fusee vervangen. Garage is geen probleem, ben bedrijfswagenmonteur alleen zit ik in het zware werk (bussen) dus dat lukt meestal wel, onze wpl is niet echt ingericht voor auto's, moet veel op de vloer doen of op een put hebben helaas geen brug voor auto's. En ik zelf ben niet zo thuis in auto's maar kom er altijd wel uit ik snuffel wel ff op internet totdat ik erachter kom . Ik moest de auto toch nog eens laten uitlijnen heb al eens een geintje gehad met banden, onder garantie gelukkig opgelost. Was nog steeds op zoek naar een goeie uitlijner hier in Almere, weet uit ervaring dat er niet zo veel zijn helaas. Maar kwam er laatst achter dat mijn fusee links niet goed was dus dat moet eerst ff opgelost worden. Ik denk dat rechts misschien ook maar vervangen moet worden ivm slijtagebeeld van mijn oude banden voor. Rechtsvoor sleet helemaal scheef af aan de binnenzijde.
 19. Yesterday
 20. DJ85

  Xenon

  Oke, heb je deze zelf ingebouwd? en wat heeft de kit gekost als ik vragen mag?
 21. iLanting

  Airco werkt “matig”

  Ahh precies ja dat kan ik niet testen, heb een 1.6 motor fiesta uit 2009. Kan je de fan makkelijk vervangen? op dot moment gaat er wel vaak wat stuk aan deze auto. Valt me smerig tegen
 22. Gerjan

  Ford Family Day

  Ford NL werkt met een gastenlijst, wij moeten iedereen die mee wil inschrijven voor een bepaalde datum. Mocht je je optijd aangemeld hebben dan kun je je melden bij de poort, je naam en kenteken staat dan op de lijst, zo ja mag je doorrijden her club gedeelte. De fiesta club (mits ik optijd ben) staat daar met de vlaggen, je kan gewoon aansluiten in de rij dan en het terrein verkennen. De kosten zijn niks, alleen het museum bezoek kost een paar euro. Is is vertier voor de kinderen, wat te eten en te drinken.
 23. Ooh, ja ik snap em! Hoe weet jij en Dick zoveel hierover? Zijn jullie monteurs?
 24. Chrissie93

  Sport einddemper Ford Fiesta MK7.5

  Als je de beschrijving moet geloven, dan past het 😜
 25. pwaltman

  Even voorstellen...

  Welkom. 30 juni Ford Family Day
 26. kuuperke

  Even voorstellen...

  Welkom bij de Fiestaclub
 27. FiKa

  Xenon

  Ik heb wel xenon ingebouwd en dat gaat prima. Veel meer licht. Volgend jaar moet mijn Ford voor de 1ste APK keuring en ben reuze benieuwd hoe dat gaat aflopen.
 28. BlackFocus

  Airco werkt “matig”

  Koppeling slaat in maar de compressor pompt niet dus de druk veranderd niet Koelfan zou moeten draaien maar dit is wel afhankelijk welke type motor je heb maar zou de fan het niet doen moet de motor ook te heet worden De koelfan gaan wel vaker stuk
 1. Load more activity
×